6 Livets Lärdomar Jag Lärt Mig På Baksidan Av En Motorcykel

Ja, jag var tonåring som föll för bad boys, ville datum en äldre kille med en motorcykel och älskade rev av motorn.

Även med allt detta, är jag inte komma på en motorcykel för första gången tills jag var 34. Om jag minns rätt, jag bad om ett säkerhetsbälte och en skyddande bubbla—och att vi aldrig gå över 20 miles per timme igen. Okej, så det var inte min stora vilda barn nu, men bara det faktum att jag var tillbaka på allt var en stor milstolpe.

Dessa dagar, jag är en ganska vanlig ryttare. Det hjälper att vara i kärlek och leva med någon som äger en motorcykel och använder det för sin huvudsakliga källa transport.

Även om du aldrig hitta dig själv rider på en motorcykel, finns det några lärdomar för livet där för att lära sig.

1. Om du bestämmer dig för att följa någon, se till att du litar på dem. Jag skulle aldrig få på baksidan av sin motorcykel om jag inte litar på honom för att få oss båda hem tryggt och säkert. Det första han sa till mig på cykeln var, "Lean med mig på varv. Inte dra sig mot mig." Jag lyckades bra med det tills vi gick runt en massiv kurva. Vi lutade för-freaking-någonsin. Mina instinkter skrek åt mig att sitta upp och gå den andra vägen, och är rädda att vi kan falla. Men jag litade på honom och följde hans exempel. I varje relation, du kommer inte alltid att vara "ansvarig", och det kommer inte alltid att vara lika. När det är din tur att följa, se till att du litar på att den andra personen att leda. Om inte, vad är du ens gör det?

2. Lean i när du blir nervös. Han kan alltid säga när jag är nervös om vår hastighet eller kurvor framåt eftersom jag lutar mig till honom för att få stöd. I livet, du behöver att veta vem man kan lita på och luta sig mot när du blir nervös, rädd eller upprörd. Det finns ingen skam i det. Det är ett tecken på styrka att ha modet att säga att du är rädd och behöver hjälp.

3. Titta inte tillbaka. På cykeln, som ryttare, du är inte tänkt att flytta runt för mycket, eftersom du inte vill kasta bort balans. När vi zoomar ner på motorvägen, jag kan inte och kommer inte vända sig om för att titta för att se vad vi har gått. Jag håller mina ögon rakt fram, så jag kan se vad som kommer upp på horisonten. Livet är inte mycket olika, verkligen. Du bör inte glömma det förflutna, men tänk inte på det heller. Vet att du inte skulle vara där du är idag om det inte vore för vad som var bakom dig. Men kom också ihåg att du måste hålla sig i rörelse framåt.

4. Några personer är exakt som de visas. Om du ser mig rida av, jag sitter upp, blickar framåt med händerna placeras löst vid midjan (som är mycket bättre än död grepp jag hade när jag först började rida). Vad du inte ser är att varje muskel i min kropp är spänd och att mina händer (inneslutet i ett skyddande handskar) är varm och svettig. Det bevisar en sak (annat än att jag inte vill köra bil, men skulle föredra att vara i kontroll): Du vet aldrig vad någon annan går igenom vid första anblicken. Ett leende betyder inte alltid lycka. Tårar behöver inte automatiskt betyda att depression.

5. Du är inte så subtila som du tror att du är. När jag blir nervös på cykeln, jag lutar mig i, eller hur? Tja, jag också ta tag och tryck i magen med min svettiga handflator när jag tror att han måste bromsa. Inte visste jag att jag var en "broms" som för första rida eller två. När han frågade hur jag kände mig, sade jag, "jag är bra. Bra! Nej...egentligen." Egentligen? Så varför var jag rikta sin hastighet med mina händer? Mycket sällan är vi så subtila som vi anser oss själva vara, speciellt när vi är med människor vi älskar. Dessa dagar, det verkar lättare att äga mina känslor, vilket är anledningen till att jag kanske eller kanske inte skriker, "Sakta ner!"

6. Njuta av åkturen. Detta är svårt för mig oavsett om jag är på cykel eller inte. Njuta. Den. Rida. Istället för att försöka kontrollera varje detalj förutse varje rörelse och förhindra olyckor som aldrig får hända, ibland behöver vi bara ta det lugnt. Att känna vinden i vårt ansikte och solen på vår hud. För ett ögonblick, oroa dig inte om fem minuter och frossa i det som är här och nu.

Det finns en hel del att lära sig på de märkligaste ställen. Den långa, slingrande småvägar på baksidan av en motorcykel är bara en på en miljon. Allt jag vet är att ibland, när jag lossa mitt grepp nog att njuta av min omgivning, livet öppnar upp på bästa möjliga sätt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar