Att uppfostra mina Barn på 6 timmar i TV en Dag

Flytta till en ny stad är svårt. Börja arbeta från hem med tre barn i skolan och en till vänster bakom är svårare. På jakt efter andra ensamma fyra-åringar är en huvudvärk som gör att du undrar om du bör ha haft en femte barn helt enkelt för att hålla ett företag. Det är en sådan ful cykel.

Jag brukade vara en bra mamma. Jag skulle planera spela grupper och samordna mina pojkar outfits på en daglig basis. Vi brukade ha badkar leksaker som egentligen hörde hemma i badkaret och en riktig bad tid rutin. Våra dagar var fyllda med offentliga bibliotek resor och gud förbjude att jag nämner alla hemmagjord spela degen och jello finger målning. Jag har ganska mycket dödade mig av att försöka passa 18 år av föräldraskap i de fyra första.

Men den största delen av mitt föräldraskap metod var att se till att under absolut inga omständigheter skulle mina barn aldrig vara tillåtna för att titta på mer än medicinskt godkänd två timmar tv per dag (utom på riktigt tuffa dagar när de såg tre timmar—det har förmodligen hänt två gånger).

Och det var inget av det vanvördiga slam som Sponge Bob eller någonsin våldsamma repriser av Power Rangers, och inte får jag började på Sesame Street. Vi alla vet att det är ansvarig för utbrott av ADD och Autism. Mina barn såg ett strategiskt valt urval av Barney, Baby Einstein och en och annan full-längd Disney film...om det regnade.

I mellan sagostund på biblioteket och i förväg planerad playdates jag lärt antalet en regel av föräldraskap den hårda vägen: Takten själv.

Spola fram tio år, och jag är äntligen ensam hemma med min fjärde och sista barn som är ett år bort från det vackra institution som vi gillar att kalla den Offentliga Skolan. Jag vill berätta för dig att hon går playdates och utflykter till zoo, men ärligt talat, jag är för gammal och för trött och alldeles för lat för att söka upp unga, energiska mödrar som fortfarande bada sina barn varje dag.

Vad gör du med den sista ungen? Nå, låt mig berätta för dig, du låta dem titta på vad de vill på tv och skikt dem med kritor och kartonger så kommer de att lämna dig ensam och låta dig arbete. Strö några Cheerios på marken, lämna vattnet sippra så hon kan klättra upp och fylla sin bägare, slå på Baby Bratz och bam–fyra timmar av arbete med väldigt lite gnäll från galleriet. Tack till min smartphone, jag behöver inte ens lämna mitt skrivbord för att flytta henne till nästa funktion presentation.

Visst, vi försöker att titta på saker som Varför Super och Daniel Tiger för att säkerställa hon lär sig bokstäver och hövlighet, men hon är ensam och sex timmar i veckan i förskolan inte en fullt schema göra.

Så jag är klar med att känna skuld. På något sätt genom mirakel av osmos hon har lärt sig att skriva några av hennes brev och de flesta av hennes nummer och lära sig att knyta skor. Uppriktigt sagt, att begränsa mitt andra barn för två timmar tv inte rädda honom från Autism, så jag är inte alltför orolig för att hennes hjärna vänder sig till gröt.

Ibland så mödrar har vi att göra vad vi måste göra. När jag var fyra år gammal, gick jag till min pappa fastigheter kontor fem dagar i veckan eftersom min mamma var tvungen att gå tillbaka till arbetet. Det fanns inga iPads eller DVD, bara jag och ett gäng gamla arkivskåp i ryggen rum med ett brutet säkert att spela på. Värsta året i mitt liv tills min far köpte en av de nya "VCR" och en ensam video som jag såg om och om och om igen. Det typ av förändrat min värld. Jag kan fortfarande rabbla upp varje linje från Charlotte ' s Web till denna dag.

Jag är klar att gräla på mig för det faktum att denna sista lilla bebis har att spendera ett år på hem utan en syster att leka med. Jag kan inte vara hennes lekkamrat och jag hatar den press som säger att jag ska komma ner på golvet och spela lärande spel med henne hela dagen lång. Min Sjön Lärande år är så över.

Om hon vill att jag ska sitta barnvakt hennes dockor under sin tupplur tid, inga problem. Annars, låt oss se om vi kan lära sig lite spanska från Dora idag, ska vi?

Relaterade inlägg: 7 Saker att Älska Om Caillou

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar