5 Sätt Tekniken Förändras Barndom

Ibland undrar jag vad min barndom skulle ha varit som om datorer på den tiden inte hade varit magiskt, otympliga lådor som bara den geekiest av smarta pojkar som används eller mobiltelefoner som inte hade varit storleken av betongblock. Jag ser på min son och hans tvångsmässiga bifogad fil till sin iPhone, iPad, Xbox och dator. Jag hör de till synes ändlösa lite bing! av hans texter och försöka att inte sätta mitt huvud i ugnen varje gång ett slumpmässigt "Sweeeeet" eller "Dude, no way!" kommer från hans Xbox Live-sessioner i vardagsrummet.

Så mycket som jag undrar hur min barndom skulle ha ändrats med dagens teknik, jag tycker också om vad våra barn saknas. Jag vet, jag vet, det är standard, "Tja, de är saknade skönheten i naturen", "De är inte att göra riktiga mänskliga kontakter" eller "De är inte att leka utanför" - argument mot våra barn " mega-stora medier konsumtion. Men, vad händer med de mindre uppenbara?

Dagens barn, tweens och tonåringar som inte får till:

1. Uppfinna en intrikat origami-inspirerade sätt att vika plain gamla bärbara papper. Kom ihåg att dessa anteckningar som du skickas till din BÄSTIS under klassen math i högstadiet? Jag har fortfarande en låda av dem som jag sparat från sjunde klass. Till denna dag, jag kan fortfarande inte räkna ut precis hur vi så konstnärligt vikta papperet i geometriska små underverk. Visst, emojis är bedårande, men texterna är inte exakt samma som den gamla skolan anteckningar.

2. Använd Wite-Out. Verkar dumt, eller hur? Fel. Första gången som jag skruvade upp att skriva en high school papper var första gången som jag använde Wite-Out. Innan det ögonblicket, jag hade bara sett mina föräldrar använda den. Ungefär som att första kopp kaffe eller första sväng av bil nyckeln, det verkade som en rite of passage in i vuxen ålder. Att trycka på backsteg om du inte har exakt samma vikt.

3. Vara helt oberoende. Tillbaka i dag, när din mamma tappade dig på biograf eller i ett köpcentrum för att umgås med vänner, hon var bara tvungen att anta att du skulle stanna där och inte smyga iväg till en fest på en mycket äldre kille hus (um, som ingen av oss någonsin gjorde förresten). Hon var också tvungen att vänta av hennes hemtelefon för ett samtal som du har gjort med hjälp av en telefonkiosk. Gå fram, fråga ditt barn vad en telefonkiosk är. Här är svaret jag fick: "Du menar som en prepaid cell phone?" Ja, jag är överbeskyddande. Och ja, när min son är iväg med sina vänner, jag sms: a honom hela tiden. Jag antar att jag skulle kunna använda hitta min telefon har eller min karriär är locator funktion för att GPS honom varje gång som jag vill. I alla fall, de fattiga barn som aldrig får bara vara utan att vara på min radar.

4. Inte vet saker. Om ditt barn frågar varför himlen är blå, eller som den fjärde presidenten för Förenta Staterna, var, vad är ditt svar? Min standard är "Bara att googla det." Det verkar som att Internet har gjort att all information som finns tillgänglig hela tiden. Det finns ingen bläddrade uppslagsverk volymer, personsökning via ordböcker eller traipsing iväg till biblioteket när du bara kan använda en liten dator som din smartphone.

5. Hålla pinsamma bilder privata. Kom ihåg att din familj utflykt och semester bilder? Mamma eller Pappa laddat upp kameran (med själva filmen) och knäppte rullar av bilder. Du hade ingen aning om hur de blev–om du hade en Polaroid–tills dina föräldrar släpade lite film kapseln till köpcentret och tappade bort det på Ritz Kamera. Sedan fick man vänta ett par dagar (om inte morsan betalade extra för en timmes behandling) för att se bilder av din stag-grinande ansikte bredvid en amusement park maskot eller din oerhört retad smällar leder vägen till Mormors hus. Om du inte vill att någon ska se bilder, du helt enkelt gömde albumet bort. Min fruktansvärt pinsamt bat mitzvah foton, komplett med en metallic pink party klänning som liknade brända aluminiumfolie, är fortfarande packad långt, långt, långt bort. Dagens barn är inte så lycklig. Facebook, Instagram och förmåga att sms: a en bild har tagit bort alla besvär-förebyggande verksamhet.

När det kommer till kritan, våra barn är ganska lycklig. Men de har en värld av information i sina händer (eller snarare, på sina iPhones), de kan hålla kontakt med dem BFFs som flyttar ut av staten utan så mycket som att köpa en stämpel, och de kan till och med manus, filma och producera sina egna filmer utan att behöva en fin film grad. Som sagt, vad är allt det jämfört med den glädje som väntar på ett och ett halvt år för att slutligen hyra ut din favorit Christian Slater flick (som är ung Glänsande Kuben Christian Slater och inte gamla-nog-att-ha-en-twentysomething-son Christian Slater) på VHS?

ADVERT

Lägg till din kommentar