5 Sätt Mina Barn Gör Mig Modigare

Jag är en kyckling skit. Listan över saker som skrämmer mig varierar från insekter och fåglar, ett brett utbud av sociala situationer, för att tala i en grupp på mer än fyra personer, och som har gjorts för att prova nya saker. Inte ens få mig igång på clowner. Eller den mörka. Jag hatar att ringa telefonsamtal. Ok, du får punkten.

Att vara en introvert och en oroar att starta upp, alla dessa egenskaper har formas tillsammans för att skapa en gigantisk kyckling skit. Jag bodde bekvämt i min chicken-shit coop i 30 år och funnit många effektiva sätt att ta itu med (att undvika) exponering för mina olika rädslor tills en viss händelse i livet fick mig att ta itu med många av mina rädslor huvud och tvingade mig att vara en modigare person.

Att livsförändrande händelse var att bli mamma. Gud vet att jag har provat att stanna i min trygga lilla kycklingen-skit coop sedan som kall dag 20 månader sedan när jag blev förälder (jag menar kallt bokstavligen—det var -40 grader utanför), men föräldraskapet ger ingen tid för kyckling shittery. Och så, mina barn har tvingat mig att kliva utanför min mysiga chicken-shit coop och sätta på en modig ansikte.

Här är fem sätt som mina barn gör mig modigare för varje dag:

1. Comfort Zone. Blir en mamma som snabbt fick mig att inse att det inte finns utrymme för komfort zoner som förälder. Comfort food? Ja. Men inte komfort zoner. I själva verket, jag tror att arbetsmarknaden och leverans rum är där min comfort zone gick för att dö (tillsammans med min värdighet). Att vara förälder innebär att bära kaninöron på huvudet i offentliga och spontant dansa i affären. Det betyder att vi sjunger fåniga låtar på biblioteket och göra fånig ansikten i parken. Det betyder att kontrollera dina hämningar på dörren och låta din inre barn för att köra gratis. Som det visar sig, släppa ut ditt inre barn är så mycket mer uppfriskande än att vara bekväm i alla fall.

2. Min Ge-en-Fan s permanent busted. Inför att bli förälder, jag lägger mycket vikt på andras åsikter. Vänner, familj, främlingar, det spelade ingen roll. Människors åsikter om mig hade förmågan att påverka mig till min kärna. Ange mamma-hood. Det finns dagar när jag lämnar huset och inser när jag kommer till min destination som jag inte har duschat och är fortfarande iklädd gårdagens yoghurt-täckt leggings. Jag har lärt mig att för att överleva föräldraskap jag måste sluta lägga så mycket fokus på vad andra människor tycker om mig. Summan av kardemumman är att om mina barn är påklädda, fed och relativt glada så är min ge-en-fan har tid för.

3. Barn = Låga Terapi. Det finns inget bättre sätt att komma över din rädsla än att utsätta sig för dem om och om igen på en daglig basis. Föräldraskap tvingar mig att göra detta varje dag i mitt liv. Rädd för att ringa telefonsamtal? Synd, du har att göra 20 möten för dina barn under de kommande två månaderna. Gillar inte att gå till nya ställen? Dåliga nyheter, allt för ditt barns möten är på platser du aldrig ens hört talas om innan. Rädd för ormar och fåglar och spindlar (oh my!)? Tuff lycka, ditt barn som just fångat en, och är stolt och föra det över till att visa dig. Du kommer troligen att behöva kyssa den eller visa den kärlek av något slag. Folk betalar bra pengar för sessioner i exponering terapi. Jag var bara tvungen att bli mamma, och jag får dagliga sessioner gratis.

4. Vara. Självsäker. Vara. Vara. Självsäker. Som född introvert och en evig people-pleaser, att vara bestämd kommer ungefär lika naturligt som rubricerar en rockkonsert eller säga nej när en vän ber om en tjänst. Föräldraskap har tvingat mig att hitta min röst och utöva tro på kompetens som har varit vilande i....någonsin. Lära sig att vara bestämd och har tjänat mig väl när den bekämpar den pågående kampen är att sätta gränser med min viljestarka dotter. Att hitta min röst har blivit ännu mer viktigt när man står upp för rättigheter för mina barn och vara deras röst när de inte kan stå upp för sig själva. Även om det är en liten, till synes obetydlig handling av mod, att ha modet att hitta min röst och modellering detta för mina barn är en gåva som jag tror kommer att hålla en livstid.

5. Nå Stjärnorna. Jag har så många drömmar för mina barn—drömmar som jag var för rädd och blyg för att nå för mig själv. Nu när jag är mamma, jag inser att det bästa sättet att uppmuntra mina barn att uppfylla sina drömmar är att fortsätta i jakten på mina egna drömmar. För mig, som innebär att se min stora tjej trosor är ordentligt åtdragna, att tillåta mig själv att vara sårbar, och att ta risker kreativt och professionellt. För andra kan det innebära att vi ber för att främja, springa ett marathon eller gå tillbaka till skolan. Att veta att mina barn tittar intensivt som jag nå stjärnorna motiverar mig mer än någon lön, personlig tränare eller professor någonsin kunde.

Jag inser att dessa fem rättsakter av mod kan tyckas små och obetydliga, särskilt jämfört med de rättsakter av mod människor utför runt om oss varje dag. Jag är OK med det, för jag har kommit att tro att mod kan definieras på ett oändligt antal sätt. För detta återhämta kyckling skit, dessa fem små rättsakter av mod inspirerad av två orädda barn kan lika väl ha tjänat mig en superhjälte cape, eller åtminstone permanent uppehållstillstånd utanför chicken-shit coop.

ADVERT

Lägg till din kommentar