5 Sätt Att Ha Barnen Har Förändrat Mitt Äktenskap

Nyligen, min man och jag firade vår 9-års jubileum. Ser tillbaka på de sena 20-talet versioner av oss själva, jag kan inte hjälpa att fundera på hur saker och ting har förändrats. Innan man har barn, min man och jag brukade tillbringa vår tid med att promenera genom konstgallerier, cykla genom landskapet, och jet-inställningen till Paris för vin och baguetter. Okej, vi visste inte riktigt göra någon av dessa saker. Men vi fick spendera vår tid annorlunda än vi gör i dag: avslappnande, gå på bio, delta i samtal som inte innebär blöjor eller sippy koppar.

Dessa dagar, precis som föräldraskap har förändrats oss som individer, det har förändrat oss som äkta makar också. Som sådan, vissa nya aspekter av vår relation har utvecklats under åren.

Förhandling. Min man och jag brukade vara helt i samklang när det kom till hur man ska spendera vår lediga tid. Efter allt, när din lördag bestod av att sova till 11 och sedan gå till lunch och en film, det är inte mycket att vara oense om. Dessa dagar, det känns ofta som att vi bör ha ett team av kontrakt advokater närvarande vid planeringen av vår helg. Ett samtal kan gå ungefär så här:

Honom: jag ska ta barnen till fotboll om du tar dem presentera shopping för fem födelsedagskalas de har den här helgen.

Mig: Negativ. Sedan tar jag dem till ovan nämnda parter, du går eller shopping medan jag stirrar på TV: n och låtsas att jag fortfarande kan följa tomter som inte involverar Scooby gang.

Honom (reservationer): Vad händer om jag tar dem till tre av parterna?

Mig: Kasta i en burrito och du har fått dig en del.

Underhållning. Samtidigt, i ärlighetens namn, vi var aldrig jet-setter vi tänka oss att vara, gjorde vi ibland lämna soffan för att utforska omvärlden. Vi njöt av att äta ute, eller gå runt i Central Park, eller tillbringa tid med andra barn-fri vänner (eftersom våra vänner med barn verkade ha gått med i en sekt med konstiga ritualer och en 5 p.m. utegångsförbud). Idag, vår fria tid spenderas jet-inställningen från ett bounce hus födelsedag fest till nästa, med enstaka Disney-film eller resa till Chuck E. Cheese kastas i blandningen. Och ändå, när vi är tillsammans, dessa saker är faktiskt kul. Det finns ingen jag hellre vill dela popcorn med på ett G-betyg film—även om ett av våra barn oundvikligen tippar hela påsen över hela golvet.

Konversation. Tillbaka i dag, min man och jag hade en del livliga diskussioner om allt från politik till pop-kultur. Dessa dagar, samtal över romantiska middagar brukar gå ungefär så här:

Honom: Så, vad tyckte du om gårdagens Walking Dead episod? Personligen trodde jag...

Jag (försöker att fokusera): zombies, zombies, zombies, zombies...tankar vandra...gjorde min dotter kom ihåg att borsta tänderna? Är min son att sova? Gjorde jag tar ut tillräckligt med pengar för barnvakt?

Honom (tittar på mig förväntansfullt): Bra? Vad tyckte du?

Mig: jag gillade delen med zombies.

Romantik. Middagar på franska restauranger. Helgerna i landet. Att stanna uppe hela natten för att prata om vår Manhattan taket. För nio år sedan detta var roman. Idag är det lite saker att hålla romantiken vid liv. Håller händerna för ett ögonblick på filmer, innan vår dotter ropar "jag måste gå potta!" Dela frites på ett snabbmat ställe. Magiskt att samordna både barn naps så vi kan få en timme ensam tillsammans. Nej, det är inte vad vi tänkt på vår gondoltur genom Venedig på vår bröllopsresa. Men konstigt, på vissa sätt, det är bättre.

Kärlek. Kanske ändrar jag var som minst beredd på var att falla i kärlek med en ny man: far till mina barn. Föräldraskap förändrar oss som människor, och helt plötsligt är den personen du är kär i kysser sin dotter boo-boos, gungade sin son i luften, som arbetar för att försörja en familj. Precis som jag blev kär i min make, varje dag jag faller i kärlek med denna man som är ute och reser med mig på detta galna äventyr som kallas föräldraskap.

Och så, när jag ser tillbaka på 9 års äktenskap, och 5-plus år av föräldraskap, jag kan se hur vårt förhållande har förändrats. Och samtidigt som jag saknar den romantiska middagar och bed and breakfast av vårt förflutna, det är fortfarande något romantiskt i att låsa ögon på lekplatsen, eller gå ut för familjen pizza kväll. Eftersom den personen jag att dela dessa stunder med är inte bara mannen jag gifte mig med. Han—och vi—är mycket mer.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar