Vad är Det Egentligen Som Är Barnlösa Vän

Det kommer en tid i varje flickas liv när hennes nära vänner börjar få barn. För mig, det började för cirka fem år sedan...och har inte slutat ännu. Av mina närmaste väninnor, jag skulle säga att 90% av dem är nu mödrar. Det är ett ganska stort antal.

Om din vänskap är nära och dina bond är stark, saker och ting kommer inte att förändras i grunden. Din relation bör förbli intakt och din kärlek till varandra kommer inte tveka alls. Men snälla tro mig: saker KOMMER att förändras. Din vänskap kommer att få en helt ny utseende, dina konversationer kommer vara olika och på vissa sätt, kommer du att börja känna sig som två helt olika personer. Eftersom du är .

Visst, du kommer ändå att göra de saker du alltid har gjort: du kommer att fånga upp, du kommer skvaller, du kommer att diskutera TV-program och musik, kommer du att göra upp planer, och du ska vara där när andra behöver dig. Och när du inte får se varandra — inte så ofta, men det kommer att hända — du kommer ha en bra tid och det kommer att fylla det tomrum som bara en bästa vän kan fylla.

Men förändringarna. De enorma skillnaderna i ditt liv. De är det. De är uppenbara. Inte bara för att du, barn, gratis (och i mitt fall, också enda) person, men även för dem.

Vad är det som är barnlösa vän?

1. Du ska sms: a dem något roligt, ställ en fråga eller ens säga hej på 10 p.m. (eftersom du är energisk och vaken och detta är en normal timme för dig att fortfarande kunna göra saker) och de kommer inte att svara på. Eftersom de är sömn. Men deras svar kommer att komma i, ljus-eyed and bushy tailed på 6a.m. (eftersom de är energisk och vaken och upp med ett litet barn) och det ska bli din tur att inte svara. Eftersom DU sover. Jag fick nyligen hem på lördag kväll runt midnatt och hade en RIKTIGT rolig historia att berätta för mina flickor, men visste att ingen av dem skulle vara vaken för att chatta med mig om min natt. På grund av detta en hel del av min helg samtal (samtal, FaceTime, texter) nu ske relativt tidigt på morgonen — err, när jag äntligen får upp — och under hela dagen. Men när klockan slår runt 8 p.m.? Jag vet att jag kommer officiellt att förlora kontakten med mina ladies för dagen. Heliga olika scheman, Batman.

2. På tal om telefonsamtal, har du dem — de kommer att bara ha en ny..."soundtrack." Gråtande barn, allmänt pyssla, krav som gjorts av små människor i bakgrunden... du kommer att höra allt. Det kommer att ta dig och din gal pal en mycket längre tid att få igenom ett samtal eller en berättelse, och det kommer att bli avbrott i överflöd ("Hej, hålla på. Vad? Nej, du kan inte ha det nu.") ("Shhhh... sorry Ali, ge mig en sekund, barnet skriker")("LÅT MIG KALLA DIG TILLBAKA HAN BARA SKIT ÖVERALLT") — men det viktiga är att du fortfarande kontakt. Och både du behöver dessa samtal.

3. Du, som en barnlös person med massor av ledig tid att dildo runt på Internet, i sociala medier och i allmänhet vet mer om saker som pop kultur, nya musiker och unga-människor-slang-termer och kommer ofta till skolan för mamma-vänner för vad de är. Jag skrattade högt när ett sms från min flickvän Beth kom i gång som sade: "vad är en Iggy Azalea?" och sedan veckor senare frågade hon: "vad betyder 'Vänd Ner för Vad?" betyder?" Jag är glad att vara där och förklara dessa saker till henne, och i sin tur hon lär mig om alla graviditet och baby-relaterade saker som jag har noll aning om.

4. Den sociala sammankomster av dina väninnor med barn kommer att bestå av andra barns födelsedagskalas, samvaro med andra bedårande familjer och hälsosamma G-klassade verksamheter. Din? Barer. Booze. Hög Musik. Publiken. Unga Människor. Sena Nätter. Utsvävningar. Littttttttttttle olika. Och ingen av er kan tänka sig byta plats med den andra just nu.

5. Du lever ett mer själviska livsstil: du skämma bort dig själv, du få manikyr, får du ditt hår gjort, du handla kläder (för du, förstås), och man sover i på helgerna. Dem? Osjälviska. De springer runt som madwomen; sömnbrist-och upp till sina armbågar i spit-up och Gud vet vad mer, köpa saker och för att ge deras barn är fantastiska mammor och sätta sina familjer först. Det sätter verkligen perspektiv på saker och ting och får mig att beundra mödrar i mitt liv ännu mer.

Så, är säker: våra liv på något sätt är helt annorlunda nu. Ibland är det mer uppenbart än andra, och å andra sidan ibland kan vi prata eller är tillsammans och det är som om vi är 18 år gamla igen. Jag får aldrig vara i samma båt som min flickväns att handla krig historier om graviditet och moderskap och smutsiga blöjor, men det ändrar inte det faktum att vi är bundna till liv av vår vänskap och kärlek till varandra.

Och som ALDRIG kommer att förändras.

Relaterade inlägg: Till Mina Vänner Som Blev Mödrar Före Mig

ADVERT

Lägg till din kommentar