5 Outtalade Fördelar av matallergier

Min tio-åriga dotter Alex har svår allergi mot ägg och jordnötter.

När hon fick diagnosen först, jag grät till och från i veckor. Och, ärligt talat, om du är i en självömkande humör, det är mycket att gråta över när ditt barn har svåra födoämnesallergier . Reaktioner kan vara livshotande, och för att undvika att ditt barn allergener är definitivt livsförändrande.

Det kommer inte att bli bekymmersfri jaunts till glassbarer eller söndag morgon munk går.

Ditt barn kommer inte att kunna ladda upp på cupcakes och godis på den till synes vecka födelsedagskalas i den tidiga barndomen.

Även en resa att sitta i tomtens knä kan vara förenat, som godis han har händerna ofta inte har en etikett.

Så ibland känner jag mig motiverad i snyftande in på min kudde när jag tänker på hur svårt att våra liv kan vara arbetar med annas mat allergier.

Men jag kommer att låt du på en hemlighet – det är inte allt dåligt. Det är en guldkant. Alex födoämnesallergier faktiskt göra våra liv enklare på många sätt. Här är hur:

1. Vi är tillåtna att ha i mat. Biografer, nöjesparker, sportevenemang. Det finns massor av platser i mat är super dyrt, vi har alla trodde det skulle vara så mycket lättare och mer kostnadseffektivt om vi kan föra vår egen mat. Jo, när ditt barn har svåra allergier, du kan. Det är trevligt att ha ett frikort för att försörja familjen i en rolig miljö samtidigt som man undviker en rejäl prislapp. Plus i en hel del fall vår egen mat är mer delikat.

2. Det är lätt att undvika frestelsen av bagerier och glass butiker. Den lokala donut shop är en no-go för oss. Som är den vaniljsås står på gatan. Inte bara göra de flesta bakverk och massor av glass har ägg i dem, men en hel del ställen som serverar nötter som topping är alldeles för riskfyllt för ett barn med en svår jordnöts allergi. Det är lite sorgligt att vi måste undvika dessa platser, men det guldkant för föräldrar är att vi kommer att undvika fett och kalorier också!

3. De salmonella utbrott och därmed påminner om jordnötssmör och ägg under de senaste åren? Inte behövt oroa sig alls!

4. Jag har en ursäkt att vara en lat förälder en gång i ett tag. Föräldrar måste lära sina barn hur man beter sig i det offentliga. Så vi ska lära våra barn att prova ny mat och vara artig om att äta saker som de kanske inte gillar när de erbjuds. Och föräldrar picky ätare alla vet att detta kan vara en uppförsbacke slaget. Jo, när jag inte känner för att slåss kampen, jag har en inbyggd ursäkt, ingen dömer min dotter eller min föräldraskap när hon vill inte prova något nytt – det måste vara hennes allergier!

5. Jag har också en ursäkt för att vara en helikopter förälder. Okej, jag ska erkänna det; min naturliga tendens att vara lite av en helikopter förälder. Jag älskar att vara delaktig i mina barns liv. När de blir äldre, jag är definitivt ge dem mer utrymme för att utveckla sin självständighet, men jag kommer förmodligen i en långsammare takt än en massa dömande människor skulle anse vara acceptabelt. Ja, återigen, matallergier är en inbyggd ursäkt. Jag är visst lite slack för att vara lite över involverad eftersom jag har en legitim anledning att vara.

Nu, alla ni föräldrar till barn utan mat allergier och inte vara avundsjuka på mig! Det är definitivt svårt att uppfostra ett barn med födoämnesallergier, och jag skulle bota Alex av dem i en sekund om jag kunde. Men det är skönt att veta att det finns några roliga grejer också.

Relaterade inlägg: Vad Mammor Utan Barn Med Allergier Bör Veta Om Barn Med Allergier

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar