5 Häftig Låtar Från 80-talet (Och i Början av 90-talet) Som jag Bara inte Kan Ge Upp

Vi gillar alla att unna sig lite revisionistiska historia när man tittar tillbaka. Det tragiska perm du fick helgen före bild dag kan förklaras bort med en sned hänvisning till 80-talet besatthet med stora hår. De ledande citat som du tyckte gjorde du verkar djupt, men bara bekräftat att du var borta tonåring—"Ironi!" du påstår.

Eftermontering dig med ej intjänade svalka är, faktiskt, en av de privilegier av att bli äldre, men det finns vissa saker som inte kan förklaras bort. Jag var tidigt ute med Soundgarden och Pearl Jam, men jag såg också Gift live mer än en gång och hängde runt och väntar på att få en glimt av killarna från Enuff Z'Nuff att få på deras turné buss. Vi har alla våra egna krypa-värdig musikalisk skelett packas ner i våra garderober, bildligt fyllda bakom en ESPRIT beskära topp och en "Spuds MacKenzie, Dekanus för Partyology" affisch.

Dags att omfamna obekväma! Shine den hårda ljuset av framtiden på de verkligt häftig låtar som man bara inte kan sluta!

1. "Syster Christian" by Night Ranger

Låt inte någon säga till dig att den här låten har aldrig varit cool. Visst, det träff Nr 1 (i Kanada). Visst, Night Ranger har några faktiska musiker med äkta bona fides som Sly and the Family Stone och Montrose, men det kommer inte att spara mig här. Det kommer inte stoppa mig från att slänga upp det och skriva på för allt jag är värd i drive-thru på Taco Bell. "Vad är mitt pris för flygresa?" frågar du, Night Ranger? Min egen värdighet, uppenbarligen.

2. "Hur ska jag kunna Leva Utan Dig?" av Michael Bolton

Vem kan förneka den själfulla kraften i slutet av 80-talet Bolton? De hår. Rösten. Han öppnade för Ozzy, och mötte upp med Nicollette Sheridan från Knots Landing . Han hade allt. Men ändå, han är nästan legendarily häftig. Michael Bolton är fortfarande en unik och enastående talang och även har en ond känsla av självironiskt humor, men cool? Inte ens med de roliga kabel-annonser. Bryr jag mig? När det kommer till detta hjärtskärande, kärlekstörstande gryta av saftig schmaltz, inte ens lite.

3. 'Conga" av Miami Sound Machine

Innan Gloria Estefan var bra, Gloria Estefan hon och hennes make Emilio tog oss till rytmen av ön, "som sockerrör, så söt." På utsidan, jag påstod vit-varm rage på populariteten av denna låt, som mättade inte bara i etern av mina South Florida hem, men alla etern, överallt, runt om i världen. På insidan, jag Conga "ed att min väg runt huset, genom mataffären, och även bakning på stranden. Dessa dagar, det är en del nostalgi, en del hemlängtan, men jag tar gärna emot Gloria ' s råd, och inte bara kämpa för det.

4. "Gud Gav Rock 'N' Roll to You II", med Puss

Detta är ett erbjudande. Smak Bill and Ted ' s Excellent Adventure var cool. Gillade uppföljaren, Bill och Teds Bogus Journey ? Inte så mycket. Jag älskade det och gör det fortfarande. Detta Kiss cover på en Argent låt från 70-talet är på Falska Resa soundtrack och är den triumferande finalen melodi i filmen. Det är överdrivna och mest löjligt. Det är också fantastiskt. Jag vet inte om Gud lagt rock and roll i "själen av alla," men jag kommer att ta med Paul Stanley ' s ord för det. (Djupt skuren för alla mina Wyld Stallyns fans där ute: Ipod!)

5. "Vänner i Låg Platser av Garth Brooks

Är Garth Brooks cool? Jag antar att det beror på vem du frågar. När du försöker vara alla emo-eller alt-eller metall, svaret är alltid nej. Trots det, det finns ingen förneka överklagandet av denna crossover krossa om att rosta ditt ex och att hänga med kompisarna som har alltid varit mer kul ändå. Alla jag känner vet orden. Alla jag känner och sjunger tillsammans. Ingen klagar om Låg Platser dyker upp på jukebox, men knappast någon kommer att ta kreditkort. (Det borde finnas fler platser i dessa dagar med jukebox.)

ADVERT

Lägg till din kommentar