5 Typer av Morsan Vänner Varje Mom Behov

Som frilans på heltid, min barnlösa dagar spenderades i en enslig väg, som arbetar vid ett bord på Starbucks. Jag hade vänner, men min icke-författare vänner förstod inte riktigt vad det var att bli författare, så jag såg att andra författare för stöd, uppmuntran och råd. Jag kan tänka mig att det är samma sak i många yrken, från militär till medicin. Det hjälper att ha vänner som förstår din dag till dag liv.

För mig, att vara mamma är ungefär som att vara en författare—och det är skönt att ha stöd av andra som faktiskt förstår vad mina dagar är som med två barn. Under de senaste fem åren av att vara förälder (mina söner är tre och fem nu), jag har upptäckt att det finns olika typer av morsan vänner jag behöver i mitt liv. Tja, kanske inte behöver, men säkerligen uppskattar. Jag ville inte ha dem, men de fanns där när jag behövde dem och att ha dem runt har gjort denna vilda resa som kallas moderskap lite lättare.

1. Det Har Gjort Att Morsan

Detta är den mamma vars barn är vuxna, eller kanske mamma vars barn är flera år äldre än din. Hursomhelst, hon har varit där du är och kan ge dig råd om hur att överleva, oavsett om det är potträning, sova genom natten syskon rivalitet eller tillbaka-till-skolan-frågor. När jag var gravid med min andra son, min vän Karen—vars fem söner är vuxna—var ett typsnitt av kunskap. Hon pratade ner mig från kanten mer än en gång, att övertyga mig om att hon kunde höja fem söner till vuxen ålder, jag kunde hantera två.

2. Zen Mamma

Min vän Rebecka har fem barn under nio års ålder, och hon är en Zen-modergudinnan. Jag är konsekvent bländade av hennes förmåga att leende i ansiktet av kaos och få henne att barnen känner sig älskade och vårdas. Du vet en mamma som denna, och din första instinkt kan vara att hata henne. Hur kan hon vara så cool och lugn medan hennes barn löper genom huset och skrek på toppen av sina lungor? Hur hon lyckas få alla upp och klädde mig och ut genom dörren samtidigt som en lugn och soliga disposition? Är det mimosas på morgonen och vin hela dagen? Ångestdämpande medicin? Något annat? Sannolikt, det är bara hennes personlighet, och hon är någon som du behöver för att vara runt eftersom hennes lugn kommer att hjälpa dig att känna dig mer lugn.

3. Tillverkaren Mamma

Även känd som Martha Stewart morsan, det är den som gör barnet mat från grunden, syr gardiner, stickar filtar, värdar tema middagar och odlar sin egen frukt och grönsaker. Från henne, du kommer att lära dig värdet av kreativitet och belöningen för att göra det själv. Min vän Shannon konstnärliga strimma inspirerar mig att göra snarare än att köpa saker och även om mitt försök utbud från acceptabelt till skrattretande, jag har fått några kunskaper som jag inte hade innan. Och eftersom Tekokare Mamma är också en amatör händelse planerare, hon kan lära dig hur man kasta en kid ' s birthday party som inte kommer att bryta banken—eller din ande.

4. Gör-Det-Alla Morsan

Hon arbetar heltid och hon är den klass mom. Hon tar piano lektioner på tisdag och spelar brännboll på helgerna. Hon volontärer på biblioteket och skriver nyhetsbrevet för PTA. Hon reser internationellt, med och utan sina barn. Hon har en Typ a personlighet, en ton av ambition och ett schema som svindlar ditt sinne. Min vän Samantha är på något sätt kunna göra mycket mer än att jag strävar efter att göra, och hon balanserar det hela som en ensamstående mamma. Gör-Det-Alla mammas vänskap kommer att motivera dig att driva dina egna gränser och hitta dina passioner och intressen, för att inte nämna en bättre dag planner.

5. Den Nya Mamma

Hon kanske bara hade ett barn, eller kanske är hon fortfarande är dräktig, men hon är där du var för inte så länge sedan. Hon har sina bra dagar och hennes dåliga dagar, och du befinner dig nickar erkännande oavsett vad den omständighet. Du kan hamna hennes mamma mentor—som kommer att vara lika bra för dig som det är för henne, eftersom det kommer att ge henne det lyft hon behöver för att få igenom de första månaderna och åren, och det kommer att få dig att inse hur långt du har kommit och hur mycket du har åstadkommit som en mor. De dagar då du känner att du inte kan göra någonting rätt, ring din nya mamma vän och du hittar dig själv kommer tillbaka till centrum.

Var du än befinner dig i ditt moderskap äventyr, har du förmodligen hittat din resa lättade av någon annan som kan ha valt en något annorlunda väg. Ser till dem som morsan vänner som är olika dig att komplettera din egen föräldrastil. Och sedan titta runt—dina talanger och färdigheter kan bara förmån för en annan mamma. Vi är alla i detta tillsammans, eller hur? Kan lika gärna njuta av resan!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar