5 Trauman Från Tonåren jag Återuppleva Nu Att jag Har En Dotter Tween

Jag hoppas att min kunskap och erfarenhet och bevis på att "du kan leva genom detta" är att hjälpa guide min dotter, E., genom denna tumultartade period—men allvarligt, är det en tween flickan i världen som faktiskt tror att hennes mamma vet bäst?

1. Shopping för Min Första Bh

Jag kan fortfarande minnas den lilla Herren och Taylor omklädningsrum som om det var igår. Mjuk belysning, Muzak som kommer via högtalarna medan en kort äldre kvinna på ett förnuftigt kjol och progressiva glasögon, rykande Giorgio parfym, mätt och drog på mig medan mamma stod utanför och skrek, "Hur går det där?" Jag kände mig som en klasarna upp turkiet, petade och stack och helt utsätts varje gång försäljare forslas gardinen tillbaka så att hon kunde återvända till försäljning golvet igen och igen för att få mig en "mer lämplig storlek." "Är det någon som kommer att kunna berätta att jag bär detta?" Jag frågade med terror.

Jag återuppleva allt detta så e och jag gå till Domstolen för att köpa sin första behå. Landskapet kan vara olika—ljuset är bländande, luften stinker av En Riktning Du & jag Eau de Parfum, och Taylor Swift högt skakar det av sig på högtalare över våra huvuden—men samma känslor är det. Jag känner att jag är tortera henne, och hon skulle nog komma överens. Minns hur fruktansvärt bra shopping var för mig, jag försöker mitt yttersta att vara mild och lugn med E. "Det är för hårt", "jag hatar det här", "Det är irriterande. Det sticker mig", säger hon jämrar genom omklädningsrum dörren. "Jag vet att det är krångligt," jag viskar, vd för att hålla gardinen är helt stängd varje gång vi har att utbyta poster. Efter 45 minuter, vi är både varm och upprörd och slutligen bosätta sig på en mer sport behå-liknande objekt snarare än en fullt utvecklad krok-och-lås-bh, och ett par löst sittande toppar. Vi lämnar butiken utmattad, men triumferande.

2. Mean Girls

När min sjätte klass BFF Brooke Traynor bestämde en dag att hon inte vill vara min vän längre, det gjorde ont bortom beskrivning. Jag hade ingen aning då att denna freeze-out skulle bara räcka i en vecka och att hennes skäl för att fälla mig hade ingenting med mig att göra och allt som har att göra med henne och hennes preteen känslor. Varje gång jag gick in i cafeterian, hon skulle släppa henne LeSportsac på stolen bredvid henne och låtsas att hon inte ser mig. Det var den längsta veckan i mitt liv.

Eftersom jag hade överlevt så betyder-flicka övergrepp—minnet av Patty Vanhaven med min nya rainbow-färgade solglasögon på bussen under en Girl Scout resa till Washington, D.C., och gör narr av dem innan du kastar dem från scout scout är fortfarande färskt i mitt sinne—jag tänkte att jag skulle kunna hantera det när det hände E., i att coacha henne och leda henne och stå tillbaka medan hon hanterade konflikten på egen hand. Så när E. s bestie började agera konstigt, ignorera henne och lämna henne ut saker, jag var oförberedd på den våg av känslor som gick förbi mig. Det är inte bara tog mig tillbaka till sjätte klass, det slet mitt hjärta att se min dotter så ledsen över något som jag visste skulle vara tillfällig.

Tonåringen i mig ville kalla hennes väns mamma att ringa till vän med mig för att säga elaka saker om henne som "Hon är inte så vacker som du," eller "kom Ihåg hur hon föll när vi åkte skridskor?" Tack och lov, rationell vuxen i mig gjorde inget av ovanstående. Istället, jag berättade för E. det bästa sättet att hantera situationen var den samma sätt som hon behandlar med Chloe, katten. När hon tar på Chloe och jagar henne och låser in henne i hennes sovrum för att leka med henne, katten springer bort. När hon ignorerar katt och leker med iPad, katten hoppar rätt in i hennes knä.

Saker verkar vara på bättringsvägen med E. vän (för nu), vilket är bra eftersom det frigör tid för ...

3. Preteen Pojkar

Jag ryser för att påminna om de besvärliga minuter av tystnad som kändes som timmar när Andrew Richardson skulle ringa mig varje dag efter skolan i femte klass. Det var både spännande: "En pojke ringer mig !" och pinsamt: " Varför är en pojke ringer mig? Jag ska även som pojkar?" Vi hade ingenting att säga varandra, men vi hade ingen aning om varför vi båda inte vill hänga upp.

Navigera världen av preteen pojkar var inte lätt eller bekvämt när jag var 11, och jag får samma obehaglig känsla när jag hör E. och hennes crush är FaceTime-samtal ekar genom huset. "Vad gör du?" Jeffrey ber för femte gången i rad som E. fnittrar och prattles på om hur Chloe är att vara irriterande. Jag rygga tillbaka när hon frågar honom, "tycker du att sitta på golvet under Media?" och han nervöst mumlar, och så de är båda tysta i flera minuter åt gången. E. berättar Jeffrey är hennes "pojkvän"—detta innebär att de går ihop mellan klasser och sitta nära varandra på lunch. Jag kan inte säga E. hur man ska prata med pojkar eller varför de gör vad de gör (jag tror inte att jag har listat ut ännu, och jag är 45). Det verkar som att hon har det listat ut nu, men jag vet bara att om jag skriver denna typ av lista igen i ett par år, säger Återuppleva Första Heartbreak" kommer att vara den första punkten.

4. Prata

Jag vet inte vars ansikte blev rödare när jag satte mig ner med E. för några månader sedan och sade, "När du blir äldre, du kommer att börja märka förändringar, och jag skulle vilja prata med dig om några av dem i dag," men jag vet att jag var seriöst fel när, 10 år gammal, jag kände mig säker på att det inte var något mer olidlig i världen än att vara på den mottagande slutet av detta samtal. För min egen obekväma Prata, min mamma gav mig en kopia av Våra Kroppar, Oss Själva och vi hade ett kort samtal om "vad som händer när en pojke och en flicka som är gifta och i kärlek." Jag var förödmjukad, och kunde inte ens leta upp en gång för att möta hennes ögon.

E. reagerat på ungefär samma sätt. "Så finns det några saker att hända när du växer till en ung kvinna," jag fumlade. " Morsan !" E. skrek, klämma hennes ögon. Hon hade redan haft ett par hälsa klasser som arbetat med dessa frågor, för att inte tala vänner med äldre syskon som förbereder henne för vår en-mot-en, men inget av detta gjorde Prata någon lättare och mer bekvämt för någon av oss. Jag förvirrat genom att berätta för henne att jag inte ville att detta skulle vara en pågående konversation mellan oss och att hon kunde alltid prata med mig och fråga mig vad som helst hon ville. Nu undrar jag bara vad hon ska fråga mig, och när.

5. Puberteten

Finnar? Kolla. Känslomässig berg-och dalbana rider på grund av hormonrubbningar? Kolla. Kroppen förändras? Kolla. Tiden i månaden? Nästan kontrollera. Jag är på denna tween girl crazy train igen—som en andra pubertet! Jag tar det dag för dag och bara försöka vara så känslig som möjligt.

Detta innebär att jag inte, som en äldre tant en gång gjorde till mig, gör uttalanden som: "Titta på din bubbies, de börjar bli så stor." I själva verket, jag behöver inte ringa ut någon av förändringar E. upplever. Den minut som alla erkände några av de förändringar som skedde till mig, det gjorde dem så mycket större och så pinsamt. Så, i stället för att berätta E., "Om du rör vid ditt ansikte, de finnar kommer att bli värre," det Clinique face scrub visas i duschen för henne tillsammans med några OXY gel i medicinskåpet. Istället för att tala om hennes hår på hennes ben är för långa, jag hjälper henne att raka sina ben för första gången och ge sitt privatliv när hon får ändras. Istället för att kommentera på hennes förändrade kroppen när hon har en härdsmälta över inte vill ha "någon att titta på hennes hud" i en klänning som hon älskade en månad sedan, men nu anser vara "ful och grov," jag bara le och fråga henne hur jag kan hjälpa till.

ADVERT

Lägg till din kommentar