5 Tips För Föräldrar till Flickor Som inte Är Till Prinsessor Och Ponnyer

Sätt tillbaka på 70-talet i Södra Kalifornien, min mor försökte ett experiment med mig och min äldre bror: Hon gav mig leksak lastbilar och honom dockor för att visa att spela våra preferenser var socialt framkallas. Hon var säker på att vår biologiska kodning hade ingenting att göra med vårt val av Barbie över Tonka.

Åtminstone i vårt fall, min mamma var fel. Jag naturligt drogs mot "girl" leksaker, och min bror ryckte tillbaka sin "kille" leksaker med en otålig eye roll.

Beviljas studien var helt ovetenskapligt. Detta var, trots allt, den period som min mamma har dabbled i carob chips (jag kan fortfarande smaka deras kalkhaltig horridness) och installerade en jätte mässing pyramid över hennes säng (med matchande små mässing pyramider som vi bar på i våra huvuden, som var tänkt att justera våra något eller någon annan...jag upprepar: Södra Kalifornien på 70-talet ). Men hon var något på spåren.

Dessa dagar vi vet så mycket mer om jämställdhet, barn och kön och barn. Och ändå, det är inte alla som annorlunda. Vissa 40ish år senare, min 5-åriga dotter har plötsligt börjat avvisa leksaker som hon säger är "för pojkar." Och från hennes perspektiv, jag kan se vad hon betyder: "Flicka" saker och ting är fortfarande rosa och rynkad och täckt i glitter. "Pojke" saker och ting är marinblå och svart och metallic och industriell söker. Hon är barraged med meddelanden varje dag som hon är tänkt att välja "tjej" saker. Här sitter lika bra med mig som carob marker. Varför i himlens namn är fortfarande att vi lär våra barn att se saker i ett sådant skarp villkor? Måste det vara antingen eller, prinsessor/lastbilar?

Jag vill inte att någon av mina barn för att begränsa deras val eftersom de tror att det är något som inte passar deras kön—men jag känner att detta ännu mer för min dotter. Här är fem saker vi alla kan göra för att hjälpa våra flickor gå bortom girlie:

1. Titta på sport med våra flickor, inte bara våra pojkar. Det är alltför lätt att anta att pojkar är intresserade av professionella och college sport och flickor inte, speciellt i ett hem där Mamma är inte som i dem (som min). Förra söndagen, när vi såg det AMERIKANSKA laget att vinna Women ' s World Cup min dotter frågade ivrigt: "Är de verkligen alla flickor?" Jag uppmuntrar min man för att spola tillbaka oavsett spel han tittar och går vår dotter genom ett knepigt spela eller dåligt samtal på samma sätt som han gör för vår son. Naturligtvis innebär detta att hon har ett fantastiskt ordförråd av svordomar, men så var det.

2. Köpa neutrala kläder. Undvika virvlar och rosa och volanger närhelst och varhelst du kan. Primära är en ny stor källa för barnens kläder i härliga stilar och nyanser som inte skrika SAMHÄLLET HAR DEFINIERAT MITT KÖN . Bonus: Allt är under $25.

3. Låt dem kod! Det är år 2015, programmerare regel jorden. Vill vi inte att våra flickor i den klubben? Kolla in Flickor Som Kod , CoderDojo och din lokala läger för information och klasser. Annars kan vi förvänta oss en framtid för alla Barbie-appar, hela tiden.

4. Främja vänskap över genus—och för Guds skull, ixnay på all-girl födelsedagskalas! Min 9-åriga son bästa vän är en flicka. De träffades när de var 4 och har inte tittat tillbaka. Visst, de kommer att växa isär på vissa sätt, men varför kan de inte alltid vara i närheten? Tillsammans med hennes föräldrar, vi göra en samlad insats för att ge dem tid att vårda sin vänskap utanför kön Röda Havet i skolan.

5. Hand dina flickor en bunt Diary of a Wimpy Kid, Big Nate, Hardy Boys och Tintin böcker—och glöm inte serietidningar och grafiska romaner! Bara för att en bok har en cupcake läppglans och 17 nyanser av lila på omslaget betyder inte att allt som hon kan läsa. För de lite äldre tjejer, bara berätta för dem att läsa om pojkar är det bästa sättet att förstå dem. Det borde göra susen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar