5 Saker Du Mitt Schooler Är Förmodligen Gör Just Nu

Som en högstadielärare, jag försäkrar er att den moderna middle school erfarenhet är precis lika krångligt som din var. Eftersom du har förmodligen blockerade dessa minnen, här är en repetition på fem huvudsakliga verksamhet mitten schooler:

1. Ta reda på någon del av fascinerande men skrämmande, kunskap om sex.

Elementary school lekplats prata gränsar på den fåniga och uppenbart falskt, ingen flippade ut när Cindy McClanahan berättade för alla att sex var när en flicka och en pojke slickade varandras rumpor, eftersom ingen trodde att det faktiskt var sant. Samma när Billy Gibbs sade att alla familjer i grannskapet hade två barn eftersom fruar blev gravid genom att äta en av sin mans testiklar. Men mellanstadieeleverna ser mer mogen filmer, med mera oövervakad tid online och att höra mer från deras äldre syskon, så deras kön talar har den känsla av äkthet.

Jag kommer aldrig att glömma den slumber party samtal under som jag först hörde talas om ett blow job. Rent spekulativa, naturligtvis—min kader av vänner och jag var fortfarande försöker att få pojkar att märka att vi fanns, men jag var helt mållös. Vad? Människor sätter... det är en sak ? Så se till att du inte talar om något sexigt runt mitten-schoolers. De är redan traumatiserade.

2. Att vara hopplöst, tvångsmässigt i kärlek med någon.

Mitten-schoolers är ökända för att vara ombytlig, men vad deras känslor saknar i längd, de gör upp i intensitet. De Älskade En kan vara någon till att ditt barn har aldrig interagerat med, inte för närvarande interagera med, och kommer aldrig att interagera med. Han eller hon kan också vara en jätte fuck-up och den sista personen du någonsin vill se ditt barn ons. Inte svettas. En gång i gymnasiet kommer, han eller hon kan gå vidare till mer skrämmande människor som faktiskt kan impregnera, eller impregneras av dem. Du är välkommen.

Om det finns en sak som definierar en mitten-schooler existens, det är detta meningslösa, värkande passion känd som en "crush." Min sjunde klass krossa hade långt hår och ett örhänge och rökte cigaretter bakom Turner Bowling, där jag såg honom varje lördag morgon för Ungdomar Bowling League. Jag skulle följa hans rörelser med mina ögon medan Def leppards "Love Bites" väckt i mig en märklig känsla att jag nu känner som "sexuella uppvaknande." I min tidning, jag grät över det omöjliga i vår förening; han var en rebell, jag var en nörd, och vi skulle vara för evigt hämmas av de etiketter som samhället hade ålagts oss. Han hade en flickvän vars lugg var formidabel i både storlek och styvhet. I 1989, detta innebar att hon var en alfa-hona. Så jag stannade till mig, rita hjärtan på omslaget av min dagbok med nagellack och tvångsmässigt beräkning och omräkning av våra kompatibilitet med hjälp av en beprövad formel som baseras på hur många bokstäver i våra namn hade gemensamt.

För de flesta av mina middle school karriär, även om min crush var min akademiska rival, som jag oförklarligt misslyckats med att uppvakta slog honom två gånger i skolan stavning bee. Även om han bodde i mitt kvarter, den enda gången jag någonsin kom i närheten av att prata med honom var när mina föräldrar körde av hans hus en sommar dag och han var utanför bar överkropp gräsklippning, varpå jag skrek och duckade bakom passagerarsätet. Vi gjorde äntligen få dela en smärtsamt robot långsam dans på den åttonde klass formella, men var "skär i" på av en populär tjej. Hon avslutade dansen med Min enda Sanna Kärlek samtidigt som jag åkte hem för att packa för den Nationella Stavning Bee. Den lokala tidningen sprang en helsida foto av mig med en mun full av tandställning och min arm runt en unabridged dictionary, som jag är säker gjort mig oemotståndlig för varje pojke i åttonde klass.

Den moraliska av dessa historier är, det är inget du kan göra som förälder för att kontrollera eller ens mildra förändringar av kärlek. Kom bara ihåg att inte prata om något sexigt, för att det är äckligt.

3. Bråka med någon form av fysisk katastrof.

Det finns så många av dessa i pre-tonåren—acne, tandreglering tortyr enheter, ändra i omklädningsrummet, den första menstruation slumpmässiga klassrummet boners. Men det jag minns mest är mode katastrofer. Inte vid någon annan tid i livet kommer människor ser som helt löjligt som de gör i högstadiet. Utvecklingen av min känsla för mode i högstadiet gick ungefär så här:

Sjätte klass: Hmm, mina föräldrar är till stor del att plocka ut mina kläder för mig, men dessa hand-me-downs från en något äldre vän till familjen är uppenbarligen inte fungerar. Du vet vad du kommer att fixa det? En gigantisk rosett på huvudet bild varje dag, och silver skor från Payless Sko Källa. Det. Nu är du stylin'.

Sjunde klass: Köpa mig oavsett vad alla andra har på sig. Jag vet inte varför man gör detta med botten av sina jeans, bara lämna mig ifred. Ja, jag behöver två par strumpor. I kontrasterande färger.

Åttonde klass: Nu när jag har fått nästan här listat ut, är det dags att växla upp saker lite. En skort i ett högt, otäckt ut? Och en matchande en till min bästa vän? Allt vi behöver är matchande t-shirts inredda i puffy färg. Jag tror att vi alla kan se vem som är trendsättare här!

Pojkar, åtminstone inte har att brottas med makeup. En dag i åttonde klass, jag lägger mascara på mina ögonbryn. Jag har ingen aning om varför jag gjorde detta. Pojken som senare skulle bli min bästa vän, med en uppriktighet som jag har kommit att uppskatta, sade, "Oh min Gud — vad gjorde du för att dina ögonbryn?"

Jag ryckte på axlarna. "Bara något annorlunda, antar jag."

Han fortsatte att stirra på mitt ansikte. "Du ser ut som en vampyr."

Ditt föräldraansvar på denna är ganska ljus. Låt dina barn ha på sig vad. Om du har för att gå till köpcentret, bara att gå långt bakom dem. Det är vad de vill ändå.

4. Kämpar för att navigera en knappt farbar sociala hierarkin.

Om du har ett mitt-schooler, han eller hon är förmodligen hotade eller socialt utslagna på något sätt. Och chansen är stor att han eller hon är hotfull eller exkludera någon annan. Jag behöver inte nödvändigtvis betyda "hotar" i ett öppet fysiskt sätt, det sättet jag blev hotad av de största flicka i sjuan, med smeknamnet "Nötkött" som lovade varje dag att slå upp mig i omklädningsrummet. Hon tyckte också att tortera mig med att sätta min bläck pennor ner hennes byxor, som jag hade gjort absolut ingenting att motivera. (Utom jag antar att det är en liten, skygg overachiever som heter hennes bläck pennor. Men det är varken här eller där.)

"Hot" i högstadiet kan vara, och ofta är outtalade, är beroende av de med social makt. Och sedan middle-school mest av allt önskar de flesta sociala godkännande, de outtalade hot kan vara mycket övertygande. Dagligen, mitten-schoolers är att få tusentals (ibland motstridiga) sociala meddelanden: Om du gör detta, folk kommer att gilla dig; Om du gör det detta människor kommer inte att tycka om dig. Framför allt är syftet att uppfylla, att smälta. Inte för att sticka ut, och inte att titta svag. Mitten-schoolers måste vara babied ibland, men de kan inte riskera att låta någon se det.

Med sådana ett enormt socialt tryck, är det konstigt att mitt schoolers ibland en känsla av att trycket från sina föräldrar kommer att ta dem över kanten? Föräldrar vill att de ska vara gammal, men för att inte växa upp för fort, vissa barn ges ansvar vuxen ålder innan de är givna rättigheter, vissa vice versa, och vissa är både alldeles snart. Jag har sett tillräckligt många barn gråta i konferenser för att veta att det finns många göra vill behaga. De kan bara inte behaga alla, nog, hela tiden.

5. Oroa om att vara normal.

Detta är en sak du som förälder kan göra något åt—nonverbally, verbalt, alla sätt du kan. Mitten-schoolers behöver försäkra sig om att de är OK. Och att allt kommer att vara OK, även om det verkar konstigt och hemskt just nu.

I själva verket, att trygghet kan vara den enskilt viktigaste du kan ge. Så ge det frikostigt.

Men tala inte om sex. Det är äckligt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar