5 Saker Du inte Bör Säga Till En Gravid Mamma till Många

Jag har fem barn, och jag är gravid med nummer sex. Jag är inte synligt gravid ännu, men jag är redan dreading de enfaldiga kommentarer jag se till att få om jag vågar sig utanför huset med min mage som sticker ut och min familj i släptåg. För, du vet, med fem barn plus en annan på vägen, jag har inte tillräckligt mycket stress i mitt liv—jag behöver oförskämd kommentarer från främlingar för att höja mitt blodtryck till kärnkraft nivåer. Jag vet att jag inte är den enda morsan för många som känner sig på detta sätt, eftersom jag ofta ömka med min kollega stor familj mamma vänner, och vi råkar få många kommentarer.

Om du råkar se en distraherad, gnällig gravid dam rider besättningen under flera (tre plus) energiska barn i mataffären eller var som helst, ska du inte säga följande:

1. "Du har händerna fulla!" Ja, tack, Kapten Självklart! Denna kommentar är ganska intetsägande i den stora tingens ordning, men egentligen, vi hör det minst en gång om dagen. Det är inte en överdrift. Vi får det ganska mycket varje gång vi är ut offentligt med våra barn, och ibland får vi det även om vi bara har två eller tre av våra barn tillsammans. Det blir gamla riktigt, riktigt snabbt.

2. "Du vet inte hur det som händer?" Nej, faktiskt inte, det har vi inte. Det är 2015, vi är utbildade kvinnor, och ännu har vi ingen aning om hur barn blir till. Kommer du berätta för oss? I detalj? Och se till att en nyfiken 5-åring att lyssna eftersom hon älskar att snacka om olämpliga ämnen med butiksbiträden och slumpmässiga präster.

3. "Berätta för mig att du blir fast/din man blir fast efter detta är född." Först av allt, jerkface, vi är inte trasiga, och inte heller är våra män. Våra reproduktiva system är naturligtvis att fungera med maximal effektivitet. För det andra, när våra reproduktiva val blir ditt företag, vi kommer att låta dig veta. Eller, vi gör en deal: Om du inte fråga mig om mitt sexliv, jag kommer inte att fråga om din.

4. "Försöker du overpopulate jorden?" Nej, vi försöker bara att fler än idioter. Vi kan lägga till dig i listan; det är redan fått in hundratals så vi måste prova för tvillingar nästa gång, eller trillingar. Hursomhelst, våra barn är de som kommer att betala för din Sociala Trygghet i ca 20 år. Du kanske ska tacka oss.

5. "Hur gör du det?" Vi har ingen aning. Verkligen, det har vi inte. Om du tror att vi har några fantastiska hemlighet för att hålla oss frisk med så många barn, då kommer vi att behöva göra dig besviken. Om vi hade en sådan hemlighet, vi skulle skriva bästsäljande böcker och göra massor av pengar så att vi kunde anställa pigor för vårt hus istället för conscripting våra barn i hushållet (pigor kasta färre vredesutbrott och försök inte att spraya sina syskon med Windex). Vi bara ta det en dag i taget och ta itu med problemen som de kommer. Och när vi inte är gravid, vi dricker vin.

Vad kan du säger att en gravid mamma av många som inte kommer att göra henne vill rippa dina huvudet av dig? Här är några idéer:

"Wow! Vilken vacker familj!"

"Du ser fantastisk ut!"

"Kan jag få du lite choklad?"

Eller så kan du bara ler uppmuntrande i vår allmänna inriktning och inte säga något alls. Vi uppskattar tystnad eftersom det är så sällan vi upplever det. Men tro mig, vi kommer att märka att le och andas inåt suck av lättnad som vi inte är på den mottagande änden av en av kommentarerna nämns ovan.

ADVERT

Lägg till din kommentar