5 Saker Som Du Måste Vänja Sig Som En Transracial Adoptivfamilj

Jag tog tre barn till tandläkaren denna vecka. Jag är inte säker på vad jag hade väntat mig en resa till tandläkaren med tre barn att se ut, men jag är säker på att den bild jag hade i åtanke var en mycket mindre brus. Medan vi väntade på att de andra barnets tid, så jag såg mig omkring i väntrummet. Ett av mina barn grät (hans tand hurt), en av mina barn skrek (vi glömde filt), och ett av mina barn var gömmer sig under ett bord på den smutsiga golv med en ny vän (det är kul tydligen). "Jag kan inte ta detta längre," jag meddelade slutligen. "Låt mig veta när de ringer ditt namn Mariyah." Jag plockade upp den screamer och på väg till hallen.

När jag gick därifrån hörde jag rösten av min dotters nya vän från under bordet.

"Är det din mamma?"

"Japp."

"Nåväl, varför är dina skinn olika färger?"

"Eftersom jag blev antagen."

©Erin S. Bohn

Jag ville stanna precis där jag var och lyssna till det som kom därefter. Skulle de prata om det eller gå vidare? Skulle den här lilla flickan ställa fler frågor? Skulle min dotter svara på dem? Skulle hon vara bekväm med samtalet? Mina barn fortsatte att skrika och jag insåg hur löjligt måste jag se pausade i mitten av steg för att tjuvlyssna. Hon kan hantera detta Jag påminde mig själv, och på väg ut genom dörren i den tysta korridoren.

Jag vet inte vad som sades. När jag kom hem, de pratade om Min Lilla Ponny, så jag gissar att det inte blir för djupt.

När jag blev adoptiv-jag visste att jag skulle prata med mina barn om att anta en hel del. Vad jag inte visste var att mina barn skulle också tala om att anta en hel del, eftersom så många människor skulle be för dem. Till skillnad från våra vänner som har adopterat barn som ser ut som dem, vara en transracial adoptiv familj innebär att låta världen veta vid deras första glimt att adoption är en del av våra liv. När en främling ser vår familj tillsammans, de vet direkt vad det betyder. Jag måste antingen vara barnvakt, eller adoptiv morsan, och de frågar bättre så att de kan ta reda på vilken. Det är inte så att jag planerade att hålla antagande som någon form av familjens hemlighet, jag har bara aldrig tänkt på det faktum att mina barn skulle höras av varje nyfiken vän, granne och brevbäraren.

När du anta transracially det finns några saker som du måste vänja sig.

1. Folk kommer att stirra på din familj.

Först kommer det att kännas riktigt konstigt. Du kommer att undra om det är något i dina tänder. Så småningom kommer du att sluta märka ständig flod av ögonen på dig. Tills en vän går du på en utflykt och kommentarer om det.

©Erin S. Bohn

2. Människor kommer att be din familj frågor.

Antagandet kan vara något att de är nyfikna för sin egen familj, eller de kanske bara är nyfiken. Eftersom det är uppenbart att din familj är erfarna med ämnet, de brännande frågor som främlingar har alltid haft om antagandet kommer vara riktad mot dig och dina barn.

3. Människor kommer att göra antaganden om dig.

Du måste ha problem med fertiliteten, adoption var ett andra val, du behöver inte älska dem så mycket att du måste vara en Kristen, du är en sådan bra person.

4. Människor kommer att göra antaganden om dina barn.

Deras biologiska mor måste ha varit fattiga, de måste ha något fel med dem, de är Svarta så de måste vara bra på basket. Du hittar en del av din roll som transracial adoptivföräldrar är att skjuta ner de myter och fördomar som är förknippade med antagandet och race.

5. Människor kommer aldrig att glömma dig.

Oavsett om det är i kassan på Mål eller damen, vars son var på din sons fotbollslag för sju år sedan, din familj kommer att minnas. På vissa sätt är det en välsignelse, eftersom de kommer att ge ditt barn extra klubbor på banken. På andra sätt är det en förbannelse för vem vill ha varje liten sak de gör ihåg och, också, klubbor orsakar karies.

Jag älskar att vara en transracial adoptivfamilj. Det ger så många positiva saker i mitt liv (av vilka det viktigaste är att mina barn). Men samtidigt som jag önskar att det inte lägga till svårigheter att livet för mina barn.

ADVERT

Lägg till din kommentar