5 Saker Som Bara inte Frågan Till Mig Efter att ha vänt 40

Låt oss alla vara ärliga med varandra: Det finns en punkt där du börjar leva ditt liv för dig själv helt enkelt eftersom den hotande spöke för döden är galopperande på hälarna som en hämndlysten huvudlöse ryttaren. Du tittar runt på kasseras ambitioner utspridda om dina fötter som gjutet av barn och inser att det är nu eller aldrig. Vid 40, aldrig verkar lite närmare än vad det brukade.

Det är inte som jag bestämde mig för att inte give a fuck anymore. Du är förmodligen tänker att jag en dag vaknade upp, sprang upp ur sängen och skrek, "jag är fri! Självmedvetenhet och samhälleliga normer vara borta!" Nope. Detta var typ av en gradvis glida in i avgrunden av apati. Men jag gillar det här. Det tillåter mig att bli rörigt och kreativa och modiga utan att någonsin skona en rädsla för att misslyckas. Här, i ingen särskild ordning, är bara några av de saker jag inte längre give a fuck om:

1. Kläder

Har min braless staten förolämpa dig? Är du förolämpad att jag fortfarande bära mode som var hip tre fjädrar sedan? Bra. Man tittar bort vid den blommande gula fläck på min vita skjorta och spekulera på vad exakt det är. Jag är normalt draperad på ett barn hur som helst, en som är som en levande faux päls som ibland skriker mitt namn och gör försök till självmord genom att kasta sig mot trottoaren. Jag kommer inte be om ursäkt för att dra genom bilpool lane på 3 p.m. i samma pyjamas som jag hade på drop-off. Jag kommer att bära dessa pyjamas som en merit badge. Jag arbetar hemifrån. Äta det, skitstövel.

2. Grundläggande Hygien

Våra idéer om grundläggande hygien kan inte vara samma. Min metod är att bedöma om jag kan faktiskt minnas när jag senast tog en dusch. Om jag inte kan, det är nog dags att tvål-up. Inte få mig fel—jag satte min deodorant på varje dag den samma som någon annan. Men skimrande vågor av perfekt belyst, ren flätor att svänga av mina axlar? Ain ' t nobody got time for det. Visste du att klo klipp håret också dubbelt så stort gem i en nypa? Och du vet, om jag visar upp för din funktion med lite läppglans och mascara på, som jag verkligen, verkligen gillar dig.

3. Dom

När du är fokuserad på att bli den bästa versionen av dig själv som du kan innan du sparka hinken, du tenderar att förlåta andra som kan vara på olika platser i deras resa. Jag kan inte se att besvär som översvämningar dina kinder när du tala om det jobb som du har haft under det senaste decenniet som en barista eller hur du kan blanda dina fötter och byta ämne när PSA-gruppen börjar prata om hälsosamma luncher och du kan inte sluta tänka på att en påse chips du slänga in i ditt barns lunch väska varje dag. Du är upptagen, jag är upptagen. Vi gör alla vårt bästa här. Jag är säker på att du har en bra anledning för de saker du väljer att investera din tid och energi på. Jag gör också. Att döma dina val inte en av dem.

4. Klubba

Jag brukade älska att gå och dansa, skimrande runt i kjolar som knappt skummad min rumpa kinder och förlora mig själv i bultande slå på en trendig klubb. Det var en berusande spelet för att imponera fan av perfect strangers av downing flaskor whisky som en champ. Nu, min idé om nattlivet är att brygga den största mugg av doftande te jag kan hitta och titta på nästa avsnitt av Outlander . Och jag är helt okej med det. Dessa dagar, när jag finner mig själv i trånga klubbar ges en gång över av den nyligen frånskild dating scenen, jag spenderar alldeles för mycket tid att tänka, att vara ensam i min säng—min otroligt mjuka, inbjudande säng. Knulla dessa människor. Jag vill gå hem.

5. Att Vara Trevlig

Titta, jag tänker inte gå ut ur mitt sätt att vara en fullständig tik, men jag är inte intresserad av socker beläggning liv så att du kan hitta mig en trevlig, behaglig person. Jag värdesätter ärlighet, och jag har gjort allt för att omge mig med människor som också don ' t give a fuck. Om det behöver sägas, låt oss säga det. I det långa loppet, jag vill inte göra dig en björntjänst genom att lätta slag. Alla skruvar upp. Vi är alla härliga, messy arbeten. Låt oss sluta ge ett fuck om perfektion och förväntningarna som andra människor håller för oss och verkligen fokusera på vad som ger inte ett knull kan göra det möjligt för oss att göra för oss själva.

Fyrtio. Det verkar som en betydelsefull milstolpe, en mil markör som indikerar en halvvägs av olika slag. Du har så mycket tid bakom dig som du har framför dig, unfurling som ett band av vägen i båda riktningarna. Om du är som mig, som att trycka på brådska att göra det mesta av det är ytterst viktigt, pulserande, en viktig sak i ditt liv. Mata den, vårda den, och fortsätter att ge noll knullar om något som inte gör den andra hälften av din resa värt.

ADVERT

Lägg till din kommentar