5 Saker jag inte Flippar Göra För Mina Barn

När jag var nyligen gift, barnlös, och i mina tidiga 20-talet, jag hade massor av tid att komma upp med glittrande idéer om vad föräldraskap skulle vara. Jag föreställde mig att rota igenom jordbrukare marknader varje lördag morgon med mina barn mumsar på rovor gärna zippa från leverantör till leverantör söker efter den perfekta huvud av broccoli.

Men sedan jag blev förälder.

Första gången vi tog vår son till en farmers market, han stal några broccoli från en leverantör, dök det i hans mun, spottade snabbt ut rätt framför säljare, och skrek "Nasty!" Min glittrande föräldraskap idéer var krossas av verkligheten. Och nu, istället för att drömma om hur saker och ting kommer att bli, jag befinner mig att göra en lista av saker som jag kommer absolut inte flippar göra för mina barn.

1. Betala fullt pris för varumärket kläder.

Jag kan helt enkelt inte ge två fisar om varumärken, och jag vägrar att betala fullt pris för en artikel bara för att det har frasen Under Armour putsade över det. Mina föräldrar drivs med ett liknande tänkesätt, och jag ville inte dö. I själva verket, jag var inte ens agg mot dem för det. Det hjälpte mig att utveckla min Honey Badger tänkesätt och får mig att stå emot mainstream och vara mer fritt tänkande. Om jag hittar ett namn som varumärke artikel om godkännande eller vid en lågprisbutik för ett anständigt pris, så jag kan köpa det om det är något mina barn behöver (jag är inte helt hjärtlösa).

2. Gå med i föräldrarådet.

Till alla er PTA mammor där ute: Keep rockin' det och gör vad du gör, jag beundrar din framåtanda. Jag kan inte arbeta, skriva, mamma, fru, och sedan dra mig till PTA plan insamlingar till skolan. Jag kommer gärna delta i din händelse, och jag kommer att köpa (och äta) cookie dough, men jag kommer inte att vara på din kommittéer .

3. Låta mina barn göra varje aktivitet de vill göra.

Ingen jäkla sätt jag kommer att fylla mitt schema för att köra barnen till olika aktiviteter varje kväll. Jag är bara inte fast för att kunna hantera detta. Om vi inte har minst två lediga vardagar, jag förvandlas till en absolut mardröm som springer runt och härjar om saknade tröjor och alla grönsaker som fortfarande behöver skäras upp, så jag cap mina barns aktiviteter. De kan bara göra en aktivitet i taget. Jag vill lära dem hur man prioriterar i tidig ålder så att de kan utveckla hälsosamma vanor som kommer föra över till sin tonåring år. Jag vill att de ska veta att de inte måste göra allt och vara allt för alla. Och full disclosure: Mina barn kommer inte att bli nästa stjärna idrottsman/dansare/sångare/Nobel Prize winner, så reser lag och tävlingar i andra städer är helt enkelt onödig.

4. Räknar med att mina barn för att tjäna rak Som.

Innan jag blev mamma, jag undervisade på gymnasiet engelska för sju år. Jag har stött på många elever som föll samman i gråt för att de fått ett B på en uppsats. Trots att de har gjort sitt bästa för att arbeta och tjäna vad de flesta skulle se som en hederlig klass, det var inte bra nog för sina föräldrar, så det var inte bra nog för dem. Jag räknar med att mina barn min att lägga fram sin bästa insats i sin akademiker. Om det innebär att de tjänar Ds på allt, då blir det så. Betyg i skolan är inte en indikation för ett barns framgång eller misslyckande.

5. Förväntar mig att mina barn ska gå på college.

Min man och jag har tjänat fyra college grader mellan oss två, men i motsats till populära övertygelse, jag tror inte att en högskoleexamen är rätt väg för varje person. Våra barn veta att vissa arbeten kräver eftergymnasial utbildning. De har definitivt en medvetenhet om högskola, vad det är, och varför en person som kanske behöver det. Men när det är dags för mina barn att bestämma vad du ska göra efter gymnasiet, jag vill att de ska känna sig rustade för att välja nästa steg (arbete, college, resa, etc.) som skulle förbereda dem för den typ av liv de vill leva—inte den typ av liv jag vill ha för dem.

Varje förälder har ett ansvar att ge efter och försöka göra det rätta genom att hans/hennes barn(s). Ibland detta innebär att tuffa beslut som tycks komma i konflikt med den traditionella kulturen. Det är acceptabelt att ha en lista på saker som vi absolut inte flippar göra för våra barn(s) eftersom det ger oss gränser i uncharted territorium av föräldraskap och (förhoppningsvis) förhindrar att våra barn från att bli totalt skitstövlar . Listan kan alltid ses över våra barn att mogna och förändras. Föräldrar: Gå framåt och sätta ner foten då och då. Dina barn kommer inte att dö om de har skor från Target eller inte finns på resa fotboll i sommar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar