5 Saker jag Aldrig Borde Sagt till Min Fru Efter att Vårt Första Barn

Jag fick mitt första barn för åtta år sedan. Jag var 24. Jag hade ingen aning om vad jag gjorde. Jag var ung, förvirrad och rädd, och allt detta fick mig att säga några riktigt bonehead saker till min fru. Jag känner mig hemsk om det, så jag kommer att ha en konversation med mitt forna jag. Förhoppningsvis har du nya fäder där ute kan lära av mina misstag.

1. Då sa läkaren att vi skulle ha sex igen?

giphy.kom

Åh, stackars dig. Att behöva gå ett par månader utan sex. Din fru hade bara en 6-kilos baby rippat från ett gapande hål i magen (C-avsnitt), men det bleknar i jämförelse med hur kåt du är. Dude ... ta itu med det. Din fru växte bara en bebis inne i hennes kropp, då hade en större operation där ett mänskligt liv släpades ut från henne, och slutligen, var grovt häftas ihop. Vill du verkligen tror att hon behöver dig fullproppad upp inuti henne? Tänk med huvudet i en minut. Ge hennes kropp vila. Hon har förtjänat det.

2. När ska vi börja träna igen?

giphy.kom

Jag ser vad du gjorde där. Du sa "vi" och inte "du". Stilrena. Du vet vad din fru bara hört? "Du behöver för att få upptagen med att förlora på att barn i vikt." Eller kanske: "jag är inte finner dig attraktiv efter att ha en baby." Så i princip kan du bara bekräftade vad de flesta kvinnor av rädsla efter att ha ett barn. Trevligt arbete, asshole. Du är både att anpassa sig till en ny baby. Hon anpassar sig till en ny bebis OCH en ny kropp. Du gifte sig med henne därför att hon är söt och underbar. Eftersom hon fick dig att känna dig som en bättre människa. Inte bara för att hon såg bra ut i ett par jeans. Så tänk på det och ge mamma en paus.

3. Jag är trött.

giphy.kom

Lyssna, jag får det. Att ha ett barn är ansträngande för båda föräldrarna. Jag säger inte att du inte är trött. Men säga det till din fru gör att hon känner att hon måste göra något för att hjälpa dig att få mer vila. Eller det är som att du frågar henne för att trösta dig, eller att belöna dig för att vara en trooper. Det är inte hennes jobb just nu. Du kan få känslomässigt stöd för hur trött du är någon annanstans. För vet du vad? Hon är det någon som arbetar för att sätta hennes kropp tillbaka tillsammans och samtidigt producera mjölk för att föda barnet. Hennes kropp har ett skit att göra. Hon har inte energi för att få dig att må bättre om att vara trött, så gör henne en tjänst och stänga fan upp om hur trött du är.

4. Usch ... måste jag ändra baby?

giphy.kom

Ja du gör! Du är en pappa! Detta är ett partnerskap. Om barnet är poopy, hantera det. Don ' t pass som skit på din fru. Tar stolthet i det. Detta är en ny era. Ett jämlikt ålder, där man kan byta blöja och mår bra av det. Ta fördel av det faktum att du kan, med den enkla handlingen att byta en baby rumpa utan att klaga, vara en stor hjälp för din växande familj. Sluta vara lat och sluta agera som om du är bättre än jobb.

5. Du har tre månader ledigt från jobbet. Det är som en förlängd semester.

giphy.kom

NEJ! DET! ÄR! INTE! Det är tid för återhämtning, du dumbass. Det är dags för din fru att få sin kropp tillbaka tillsammans, och för henne att få kontakt med barnet. Hon ska få så mycket tid som hon behöver off (tre månader, tre år...). Det skulle vara en anständig mammaledighet. Vad du försökte säga var detta: Att du ville du hade ledigt så att du kunde bryr om din fru och barn. Så att du kan spendera tid att ansluta en ny familj. Du är inte förbannad på grund av att din fru får mammaledighet och det är en semester. Du är förbannad för att du inte får pappaledighet, vilket är skitsnack.

Gillar det här inlägget? Du kommer att älska Clint nya bok, Detta Är Varför Vi inte Kan Ha Fina Saker: (Föräldraskap. Äktenskap. Galenskap) . Allvarligt, det är hysteriskt kul. Gå ta en kopia idag! GÅ!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar