5 Saker jag Saknar Om 90-talet

De gyllene åren av 1990-talet verkar som igår, men nej, de slutade ett och ett halvt decennium sedan. Vart har tiden tagit vägen? Jag vet var de senaste fem åren av mitt liv har gått—jag har varit upptagen med barn och försöker att balansera privatliv och karriär. Men innan det? Fan om jag vet.

90-talet är tydligt markerade i min hjärna, eftersom jag träffade min man, en sjöman i den AMERIKANSKA Flottan, i februari 1990. Efter en virvelvind, långa kurtis, vi gifte oss i oktober, och jag flyttade från Florida till Virginia för att vara med honom. Vad kan jag säga? Jag vet en bra sak när jag hittar den. Vi tillbringade tre år i Virginia (tja, det mesta jag gjorde—han var borta en hel del), då vi flyttade till Charleston, South Carolina. I januari 2000 lämnade vi South Carolina för Newport, Rhode Island. Så 1990-talet är ett töcken av ung kärlek, deprimerande lång installationer och två stora drag.

Vad jag saknar mest om att söta decennium?

1. AOL

Hela världen öppnade sig när Internet blev mer mainstream. Jag minns fortfarande den lilla spänningen fick jag höra de magiska orden: "Du har fått post!" AOL var e-post för massorna—de av oss som inte riktigt förstår datorer eller funktionerna av Internet, som bara trodde att e-post var ett snabbare sätt att skriva våra vänner. När jag gick i 1992, AOL var en betald prenumeration. Det är gratis nu, och jag har fortfarande (och använda) min ursprungliga e-postadress, men jag saknar den ursprungliga AOL och glad röst säger till mig att någon hade skrivit till mig och veta att det förmodligen inte var spam, eftersom spam egentligen inte existerar i dessa tidiga dagar.

© https://www.flickr.com/photos/redux/3567581864/in/photolist-6rfMN9-5Aq65-6pjyNR-nSr9P-5MnHXk-pcJqi-4kUQpg-5ZCscq-DuWZi-4hFqf5-yzPPr-yzPyy-aCq4U-4HMMLu-5G9JjK-5Ge1FQ-5G9HUM-5G9HMP-5G9HGe-6zEo3m-5Ge1uL-6zEo1Q-9RDvKJ-4i1stH-4i1sqF-yzNH9-8ojdgw-6bwxcg-m2JH-A7TAX-yzPq3-yzPgV-yzPbH-yzP4j-6pyEJ-4i5xQb-3wx2TS-3wx3nQ-6aKjY-4G9w3R-gvey7-m2JJ-4mB6Ao-6pyEw-4i5y3N-9uHLto-fUQFn-KWJEU-as5uT-arQD1
2. Min Första Mobiltelefon

Jag minns inte om det var 1992 eller 1993, men jag fick äntligen min egen mobiltelefon efter att ha övertalat min man att få ett ett år eller så innan mig eftersom han arbetat med alla typer av galna timmar och hade en opålitlig bil. Åh, friheten av att ha en telefon som får mig att nås oavsett var jag var! Jag skulle bara hade en sladdlös fast för ungefär tre år vid det tillfället, så en mobiltelefon verkade nästan magisk. Ja, jag har en livslång aversion mot ny teknik, såvida du inte kan visa att det kommer att förbättra mitt liv oerhört. I denna tid av smarta telefoner som gör att vi kan leva hela vårt liv på en fem-tums skärm (bland annat för att kontrollera min AOL e-post), jag saknar enklare dagar av "dum" - telefoner som inte ens har textning kapacitet. Dessa dagar ... riktiga telefonsamtal och som bekant avstå, "Kan du höra mig nu?"

© https://www.flickr.com/photos/busse/3693585038/in/photolist-CchJS-CqJyt-6Ae78K-96BXjS-7JYYoA-7J338A-6CoA9E-HGwaR-9F9Prb-acZxXW-7CtPoA-7pQgD9-6javzG-9UtWEU
3. 'Galen I Dig"

Det sändes för första gången 1992, och jag är ganska säker på att Jay var utplacerade, men han fångade upp med mig på repriser. Denna berättelse om ett par egendomliga, neurotisk New York-borna fått mig att skratta och sucka. Jamie och Paul ' s love story var inget som min egen, men jag älskade dem och deras dumma men älskvärda hund Murray. Jag hatade hur serien slutade, kärlekshistorien skamfilat, men åh, dessa tidiga dagar! Serien gick ut luften under 1999, men Jay och jag har varit att titta på det igen och mindes våra egna tidig romantik.

4. Bill Clinton

Jag älskade Bill Clinton. Jag älskade och älskar fortfarande—Hillary Clinton. Jag älskade deras dotter Chelsea och deras katt, Strumpor. Jag älskade att Bill Clintons kampanj låten var Fleetwood Mac ' s "Don' t Stop." Jag älskade att han spelade saxofon och verkade som en jordnära kille. Mest älskade jag att Clinton-eran verkade som en mjukare, mer oskyldiga gången i vårt lands historia. Oh ja, det var Monica och den blå klänningen, men det faktum att det även anses nyhetsvärde verkar så ologiskt och dumt i efterhand. Jag saknar känslan av hopp som jag hade när Bill Clinton tillträdde. Jag saknar hans sätt ordförandeskapet fick mig att känna mig som bara bra saker kan hända.

© https://www.flickr.com/photos/fdrlibrary/9068421121/in/photolist-ePm2Ei-eeoHpb-eei15r-eei6E6-eeoPSd-eeoNuy-eeoN5G-eeoPbb-eeoRVm-eeoGYG-eei2gK-eeoJdo-eei8n4-eei3u8-eei1Lv-eei2C2-eeoKT9-eeoMNY-eei4EH-eeoNRq-eei47t-97vCko-9Mahfh-97NgQb-9hk2E5-k1H7g-8CCzqk-qPi9jH-8CFEDj-5yAQGL-yP8Ni-8CCzne-8CCzs2-qM1gew-bmQaBn-bmQ9TK-bmQajD-bmQaWc-nFUTUx-nFV15D-qwRbVr-f7sNP-qwJV3C-5Y9snN-5Y9tBN-dLYH43-d6WRyU-qwSATH-5Y5e3n-5Y9tv9/
5. Livet Innan 9/11

Som Bill Clintons presidentskap, livet kändes mjukare innan den 11 September 2001. Det finns en naivitet att den eran, kanske även en okunskap, att våra antaganden att var som helst i världen kan vara säker från terrorism och hat, inklusive Förenta Staterna. Jag saknar känslan att ingenting ont kan hända så länge jag är hemma, oavsett om det är i mitt hus eller helt enkelt i mitt eget land. Jag saknar dessa naiva dagar, jag saknar den personen jag var då—mer att lita på, mer hoppfull, fler oskyldiga till tragedier i livet. Och jag kommer alltid att sakna New York skyline.

© https://www.flickr.com/photos/dfb_photos/5821270828/in/photolist-9Spx1q-njyzm-5kG3f9-pbUhWQ-35s8fX-eYzc2G-7w9KB5-jnV9hE-nTv5vZ-jGTfZi-53Xdkr-dVPGD-mebMbY-sxwmc2-ph8cRk-nvGUb-hCyaj7-cTAa73-2LQuu-tu6xN6-ngApV-akqU9g-ag8oWr-f6fjN-nvGUc-dF3YmQ-eCZva-hFZzw8-cF7f6-tDj2w2-j5AR9Q-ccdHCd-pnVvvT-e1pobC-4inzFS-8xAjPf-pudFSU-4GHVo-a1KAn3-akqUTv-qZ1L5w-cF7cz-pK8Wri-4pncq1-84gt7V-7dPuMz-6X5X8C-etm3J-64WKoN-gK8MV

Jag har en förkärlek för 1990-talet som endast överträffas av min kärlek till 1980-talet. Jag kom ålder på 80-talet, men jag växte upp—och i den kvinna jag är idag—på 90-talet. Det var en bra tid, några av de bästa av tider. Men trots min fina minnen, det decennium var inte allt solsken och cupcakes. Det var en tid där jag försöker fortfarande lista ut vem jag var, som en person, som en hustru, som en författare, och det var växtvärk i varje område i mitt liv. Jag har de flesta av det listat ut nu, och jag skulle aldrig vilja gå tillbaka när det finns så mycket att se fram emot.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar