5 Saker jag älskar Om Min Sena 30-talet

Strax efter att jag fyllt 35, något som började skifta i mig. Livet var mindre av en kamp mot perfektion och mer en acceptans av det som är.

Det var inte så att livet hade blivit enklare, snarare tvärtom. Med kolik nyfödda, trotsig 5-åring och en ut-i-arbete make, livet var inte precis smidig segling då, men det blev bara lättare att "shake it off", som Ms Swift så vältaligt råd. Min 35-år var en av de mest intensiva åren i mitt liv i form av stress, men jag hade något på min sida som jag aldrig haft innan: erfarenhet .

Det visar sig att tre-och-ett-halvt sekel av blod, svett och tårar uppgår till något. Även om jag hade aldrig upplevt en ekonomisk kris eller en familj övergång som vi gick igenom då, hade jag varit till helvetet och tillbaka innan. Jag är ett barn av skilsmässa och konfiskation strider. Jag har genomlidit många perioder av svår panikångest. Jag har gått igenom två graviditeter, missfall och två med-gratis förlossningar. Jag levde genom postpartum ångest. Jag traskade genom år av baby och barn sömnbrist. Och jag har fått 10 år av terapi under mitt bälte.

Så när min stress började topp igen vid 35, visste jag mig själv tillräckligt väl för att vara säker på att jag kan få igenom det. Jag visste vad jag behövde göra. Jag mediterade. Jag rullade ut min yogamatta. Jag gick. Jag sprang. Jag visste att jag inte kunde kämpa för det. Att hålla mina känslor inne alltid orsakat mer stress och utlöste panik attacker i mig. Jag visste att jag behövde känna det, acceptera det och låta det gå.

Känner det, acceptera det och låta det gå.

Som jag flyttar in i min 38: e året någonsin så mycket närmare 40 än 35 var—jag ser detta som ett mantra för att fylla mina dagar. Livet kommer inte att vara stressfri. Olycka, sorg och förlust är alla saker som jag har vuxit till att förvänta sig. Det värsta jag kan göra är att driva bort de dåliga känslorna. Det bästa jag kan göra är att erkänna dem, känner fan av dem, och sedan ställa in dem gratis.

Detta är andlig, Zen-liknande sätt att säga att när jag blir äldre, jag ger inte ett enda fan om så många av de saker som används för att få mig helt bent ur form.

Här är vad stenar om att bli äldre, och vad jag hoppas på att se mer av det som jag skriver i mitt 40-talet:

1. Jag vet vad jag vill. Från vilken typ av underkläder känner jag mig mest bekväm i (boy shorts, storlek medium) till hur jag vill spendera en lördag kväll (i sängen med en bok, eller med min man, uppkrupen tittar på en film), vet jag vad jag vill och vad jag vill. Jag behöver inte försöka vara någon annan eller för att uppfylla någon bild jag har av mig själv. Jag vet mina brister, jag vet att mina styrkor, och jag vet att mina preferenser. Verkligen, tar det inte mycket för att göra mig glad (vissa vegan mint chocolate chip ice cream kommer att göra fint).

2. Jag vet vad jag inte vill ha, och jag är inte rädd för att säga det. Nope, jag har inget intresse av att se en skräckfilm någonsin, och jag tänker inte göra mig själv prova att sitta igenom en. Om du vill komma i kontakt med mig kan du sms: a eller e-post (jag hatar talar i telefon). Och barnen, Mamma föredrar att äta sin middag i lugn och ro. Hon kommer att servera dig mat, städa upp och sedan dra sig tillbaka till den och njuta av en varm måltid ensam, thankyouverymuch .

3. När livet blir tufft, jag vet hur jag ska hantera. Jag har nyligen varit att "komma ut" som en ångest lidande, och det har varit väldigt befriande att säga det högt. Jag brukade bara hoppas att min oroliga tendenser skulle gå bort, men jag har insett att det är bara en del av vem jag är. Jag har samlat en hel massa av coping mekanismer för att få igenom, bland annat att skriva, som jag rekommenderar till alla som lider av ångest, även om du inte vill skriva på ett professionellt sätt. Jag håller min terapeut på kortnummer och ett recept på Xanor i min bakficka.

4. Jag accepterar min kropp. Detta var något som långsamt och gärna kröp upp på mig under de senaste åren. Visst, jag önskar att min kropp var hårdare på vissa ställen, och jag skulle vilja bli av med fem kilo som jag fick förra vintern, men jag vet vilken typ av kropp jag är avsett att ha. Jag kommer aldrig att vara tunn—bara inte i min värld. Jag vet vad jag behöver göra för att vara friska och en rimlig vikt. Och det är vad det är. Jag har inga illusioner som jag gjorde när jag var yngre. Jag är klar med krasch kostvanor och 30-dagars brännskador. Det handlar om acceptans och hälsa på denna punkt i mitt liv.

5. Perfektion är överskattat. Jag har massor av drömmar om hur jag trodde att saker och ting ska vara när jag "växte upp". Nu, jag kan inte förneka att jag har officiellt vuxit upp, och även om jag är välsignade på många sätt jag aldrig trott, att gammal bild-perfekt bild bara inte verkligheten. Jag har en bra man och två friska barn, men jag har inte de materiella saker som jag trodde att jag skulle av denna ålder. Vi hyr ut vårt hem, som vi inte har råd med semester, och vi är fortfarande driver den lilla Honda Civic vi var begåvad när vi gifte oss för 14 år sedan. Men så bristfällig som alla som är, har jag lärt mig att perfektion är mycket överskattat; idén om att "ha allt" är en total myt, och den verkliga nyckeln till livet är att räkna dina välsignelser och göra det bästa med vad du har.

Nyligen, varje år verkar vara bättre än den förra, och så mycket som jag oroar mig för fler gråa hårstrån, klimakteriet och knarrig ben, jag ser fram emot att träffa den stora 4-0. För mig, att bli äldre handlar om uthållighet, utvaldhet och sparkar röv. Jag ska ta det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar