5 Saker Som 40-Årig Mig Som 25-Årig Mig Att Veta

Jag står på 40-talet, framför allt, redo att ringa i en klocka, och det skrämmer mig lite. Det är inte så att jag inte gillar vem jag är. Det är inte ens att jag känner mig gammal.

Jag tror det är för att jag kommer ihåg min mammas 40-årsdag, en som kastade jag en överraskning fest, komplett med ett "Oh Skit, Jan s 40" toalett skål tårta. En mer framfusig person kan ha använt ett annat ord, men hey, jag har aldrig varit svära typ.

Att födelsedagsfest var första gången i mitt liv tänkte jag, Morsan blir äldre . Nu är jag precis där Mamma var då, och jag känner mig fortfarande som om jag skulle vara 25. En titt på spegel—eller mitt barn berättar för mig annars. Jag har inget intresse av att gå tillbaka till 25, och gör det igen, men jag skulle inte ha något emot en kaffe med 25-årig mig att dela med mig följande bitar av visdom och rådgivning:

1. Sluta färga håret för skojs skull. Stoppa det nu. De naturligt mörk brun lås av er kommer att besluta sig för att vända sig till salt och peppar långt före sin tid. Du kommer att färga dina mestadels grå hår varje fyra veckor av den tid som du träffar 40 helt enkelt att hålla sig från att titta 55. Det kommer inte vara kul längre. Nope. Inte kul alls.

2. Få ut av din komfort zon. När din robust, friluftsmänniska man begär att du går på en helg backpacking resa med honom, inte sätta på honom. Lätt att enas om att detta märkliga förslag. Eftersom en helg med vandring på en smal smuts spår, filtrering dricka vatten från floder och kissa i naturen, du kommer att lära dig att du kan mycket mer än du trodde var möjligt. Plus, kommer det att leda till några oförglömliga familjen äventyr med dina tre söner på vägen.

3. Du kommer att sova igen. Du har små barn nu, men du kommer att få några goda år i det när de ska gå i säng tidigt och sova länge genom natten. Du kommer att ha kvällarna i lugn och ro följt av full natts sömn på en regelbunden basis. Njuta av dessa år. Sömn. Sömn. Sömn. Eftersom dessa små sötnosar som kommer hit puberteten, och dessutom växande hår i sina armhålor, kommer de att upptäcka glädjen i att stanna uppe sent för att titta på NBA-spel och spela Xbox. Du kommer att hitta dig själv att träffa kudden så mycket senare än du föredrar.

4. Du kommer att ha sex igen, också. Det är lite av en knepig när du är uppfödning av spädbarn, men god sömn år som jag har nämnt är den bästa tiden att investera i denna del av ditt äktenskap. När ditt barn sover på 8 p.m., som du faktiskt har tillräckligt med energi för denna verksamhet. Dra nytta av det. Eftersom, som jag sade tidigare, när de blir äldre, de är vaken hela tiden . Vid denna punkt, har du tre val: 1) inte har sex; 2) lägg till den till din knepig lista, och göra det snabbt och tyst, eller 3) vara kreativ. Till exempel, du och din man kunde välja ur söndagsskolan för ett eller två år, vilket ger dig en vecka kid-fri timmes tid hemma ensam.

5. Lyssna på din baby boy sjunga. Du kommer att bli välsignad med de mest bedårande tredje barn som vaknar du upp mitt i natten med "jag kan inte sova så jag kommer att göra upp texter och sjunga riktigt högt" låtar. Bli inte irriterad av denna märkliga vana. Lägg inte pluggar i öronen. Och inte dra kudden över huvudet. Istället, ta tag i kudden, krypa upp ur sängen, ligga vid hans dörr och lyssna. Jag säger till dig, det är dyrbara grejer. Och det kommer inte att räcka. Han kommer att växa upp. Och hans kärlek till söta sånger kommer att ersättas av hans förmåga att rapa Abc, som är söt i sin egen konstigt vis, men det spelar egentligen inte ersätta sången.

Så det är det. Vissa visdom jag skulle vilja ge på mitt yngre jag. Jag är inte säker på mig-på-25 skulle lyssna, men jag skulle verkligen vilja ge det ett försök.

ADVERT

Lägg till din kommentar