5 Läskiga Filmer Våra Föräldrar Egentligen Låt Oss Titta på (WTF?!)

Jag växte upp i slutet av 80-talet/början av 90-talet, och ska jag vara den första att erkänna, att de normer för vad barnen kunde titta på var en lite lösare då. Eller åtminstone de var i mitt hem, och i de flesta av mina vänner hem. Som barn tyckte jag inte det var så stor grej att titta på en film om en slasherfilm straffa en gata full av barn genom att ange deras drömmar. Men nu, som vuxen med tre barn 10 år och yngre, det finns inget sätt jag skulle tillåta mina barn att titta på de flesta av skrämmande filmer jag såg som barn.

De skulle vara uppe hela natten, känslomässigt traumatiserade av sina mardrömmar, och att vi inte sover tillräckligt som det är.

Här är några exempel på vad jag pratar om:

1. DET

Alla pratar om den nya anpassning av denna Stephen King-historia, men glömmer att nämna att den ursprungliga huvudrollen Tim Curry var en-för-TV-serie som sändes på ABC. Jag var 8 när jag såg denna tre timmar långa epos om en demonisk clown locka in barn i avloppet.

Vi har faktiskt sett det på vår familj filmkväll eftersom du vet, den hade en clown och det var på TV, så det kunde inte vara att dåligt. Jo, det var så illa. Jag utvecklade vad som nu verkar det som en kortsiktig clown fobi. Jag kunde inte äta på McDonald ' s för veckorna, och även om det kan ha varit bra för min hälsa, det var inte bra för min mentala hälsa. Som förälder nu, jag är på väg att säga "nej" till mord-y clowner.

2. Skakningar

Detta var faktiskt den första läskiga filmen jag någonsin sett. Vi såg den på VHS, som en familj, eftersom det var röstad PG-13, vilket var en relativt ny rating och var inte exakt R, så det måste vara okej. Än en gång, jag var 8.

För dem av er som inte kommer ihåg handlingen linje, i grunden är denna film stjärnor en grupp av underjordiska människan äter maskar som känner av vibrationerna i ditt steg, och sedan våren ur jorden och äta dig. Natten efter att ha sett det, jag satt på min säng i fosterställning, behöva kissa, men är rädd att om jag klev på marken Skalv skulle höra mina steg och äta mig. Jag så småningom blöt säng. Det sista jag behöver är mer sängen blöta i mitt hus, så att detta får en stor fet nope .

3. Terror På Elm Street

Denna övernaturliga slasher film (ja, det är en verklig genre) kom ut när jag var 2 år, vilket innebar en redigerad-för-TV-version skulle spela minst en bazillion gånger på varje station under oktober månad. Det var redigeras för TV, så att allt blod och svordomar var borta, men de misslyckades med att redigera bort fruktansvärt brände sadistiska vaktmästare med en handfull av knivar plåga tonåringars drömmar. Jag menar, wow. Bara wow. Även trailern är skrämmande. Jag kan komma ihåg att titta på detta som ett barn, klädd i min Halloween kostym och pumpor carving med mina syskon. Kanske mina barn är över-strålningskänsliga, men de får mardrömmar av att titta på Scooby-Doo så jag ska ge Terror På Elm Street ett par år till.

4. Poltergeist

Tobe Hooper, samma kille som regisserade Texas Chain Saw Massacre regi denna 1982 övernaturlig skräck film. Det var ursprungligen betygsatt R, men vid framställning, slutade betygsatt PG (um WTF?), så det är naturligt att föräldrar låter barn titta på det. Den grundläggande handlingen var detta: En elementary-skolan-åldern flicka sugs in i helvete genom en portal som råkar vara i hennes sovrum med klädskåp. Jag vill inte tala för dina barn, men mina barn är redan livrädd för monstren i sina klädskåp, utan en film som gör dem rädda för att det kan faktiskt vara en portal till helvetet. Det sista de behöver är backup, så jag förstår inte helt vad mina föräldrar tänkte genom att låta mig titta på denna idiot. Jag tillbringade en hel vecka i deras säng.

5. Fredag den 13 th

Jag kommer att gå ut på en lem och säger att nästan alla barn upp i 80-talet och början av 90-talet såg den här klassisk slasher om plockat på pojke som drunknade i en sjö under summer camp och sedan kom tillbaka till livet och sökte hämnd genom att hugga campare. Som Terror På Elm Street det som spelas på varje kanal i oktober, och medan de riktigt elaka saker redigerades ut, det gjorde fortfarande varje barn som inte bara är rädd för att gå till campingen, men även för att gå in i trädgården på natten. Jag bryr mig inte så mycket för camping, så när jag gör faktiskt gå det sista jag vill är att mina barn till att vara livrädd för att någon halv-döda killen kommer att hacka på dem med en machete.

Jag tänker inte säga att du ska aldrig titta på någon av dessa filmer med dina barn. För att vara ärlig, några av mina bästa minnen är av att titta på läskiga filmer med min familj och vänner runt Halloween. Men på samma gång vet jag att alla föräldrar värde deras sömn, och det sista en förälder vill ha ett livrädd grupp barn ned på sin säng i natt på grund av mardrömmar, vilket är precis vad alla vi " barn av 80-talet gjorde efter att ha sett dessa filmer.

I det långa loppet, jag antar att vi alla gick bra. Jag tror inte att titta på DET gjorde några permanenta skador, men jag är ingen fan av clowner. Kanske inte låta mina barn titta på läskiga filmer är varför de är alla förvandlas till "snöflingor?" Men i detta ögonblick, jag tror att vi alla borde hålla med Hotel Transylvania och lämna Terror På Elm Street för ett senare tillfälle. Mycket senare.

ADVERT

Lägg till din kommentar