5 Anledningar till Varför jag är Fortkörning

Jag är en laglydig medborgare, för det mesta. (Jag menar, när jag slet "INTE ta BORT UNDER STRAFF AV LAG" tag bort en madrass, men det är OK om du äger den. Hoppas jag.) Du kommer inte hitta mig stöld eller kidnappning—Herren vet att jag har tillräckligt med barnen, eller för att ha stört ordningen eller tagga järnvägen broar med "MAMMA LYFE" på sprayfärg. Nope, jag är din genomsnittliga icke-illegala-risktagande förortsbon.

Jag har en bekännelse att göra, men Ibland finner jag mig själv med en bit av en lead fot. Skylten säger 35, men när jag sneglar på min hastighetsmätare det driver 45 ( oops! ). Jag vet att hastighetsgränser sätts på plats av en anledning, och vi är tänkt för att följa dem oavsett vad, men ibland har vissa mycket legit förklaringar för bråttom när de ska vara slingrande. Här är några exempel:

1. Du är sen. Detta är förmodligen den mest allmängiltiga orsaken till fortkörning. Men sent är ibland oundvikligt, precis som när du är på väg ut genom dörren vid rätt tid och plötsligt är det en blöja blowout eller en förrymd hund eller en punktering. När dessa saker händer, det är inte mycket annat val än att dra röv när du slutligen göra att få på vägen. Annars är du tvungen att drabbas av försening, som kan vara allt från social tafatthet när du går in i ett möte i arbete med att lämna ditt barn snyftande på elementary school steg eftersom hon tror att du glömde att plocka upp henne.

2. Någon har sagt, "jag känner mig inte bra." Det är saker ångest attacker är gjord av: Du kör på vägen, i en juridiskt godtagbar takt när plötsligt det finns en rapport av illamående från baksätet, och du är helt oförberedd, utan en hink eller i en väska eller rulle hushållspapper i sikte. Du tar en snabb mental inventering av slumpmässiga artiklar nedskräpning tillbaka brädorna och inser med en sjunkande känsla som gammal pommes frites och Guldfisk-kex kommer inte att hjälpa. Du saknar en anständig kräkas kärl, och så långt det bara ett hot—plus, du är bara ett par mil från hem—så att du tar chansen och fortsätta köra. Men är du inte kör långsamt när det är en barf blowout på spel.

3. Någon har till bajs. Ibland är det en passagerare som inte har varit potta utbildade för alla så länge och kan inte hålla den. Och ibland, det är du—eftersom du har tagit bort det tillräckligt länge, för fan. Men grejen med bajs är, de flesta människor föredrar att göra det från bekvämligheten av en "säker" toalett: det hemma, till exempel, eller din mamma eller din bästa vän. Det är inte en fråga om att stanna vid närmaste bensinstation. Du vill att bajsa där det är 2-lagers toalettpapper och ingen dom från främlingar. Så vroom vroom .

4. Du har blivit utmanad. Minibuss förare är särskilt känsliga för detta fenomen, där du drar upp till ett stoppljus och det är någon som stannade bredvid dig i ett svalare rida, och du kan bara berätta de har en kaxig attityd. Du blick på dem, de ger du den sidan ögon, och du vet vad de tänker,—att du är lam i din minibuss och de är mycket bättre i sina barnlösa, fläckfri, sportig liten bil. Du är lik, Jag ska visa dig och den andra att ljuset blir grön du kasta sig på den accelerator som ett lejon på sitt byte med målet att lämna som självbelåten sportbil i din familj vagn damm...

...eller kanske det är bara jag.

5. Detta är din "jam ." Vi har alla varit där. Du är cruising tillsammans, nynna tanklöst tillsammans med mediokra val på radio, när plötsligt det det är— din sång en som du inte kan hjälpa men skruva upp så högt som möjligt och väja runt som Stevie Wonder i din sits. En bra låt som alltid gör bilen att gå snabbare. Kanske är det för att kompensera för det faktum att du inte kan ordentligt bust a move bakom ratten? Jag vet inte, men jag är ganska säker på att 2Pac är "California Love" är ansvarig för min sista släng av motorväg brådska.

Jag är inte på något sätt förespråkar vårdslös körning—bara att erkänna att jag är skyldig till samma mindre hastighetsgräns avvikelser som 99,9 procent av övriga drivrutiner (du vet att du gör det också). Så att alla poliser och motorväg patrolmen som kan vittna om mig tootling lite för snabbt på vägen: jag är ledsen för min tendens att krypa ett par mil över gränsen, och jag ska verkligen, verkligen försöka titta på det här på ut.

Utom när jag behöver ett badrum. Du förstår, eller hur?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar