5 Skäl Till Att Sex Är Bättre Efter Barn

Jag har läst tillräckligt tidningsartiklar och blogginlägg och såg nog sitcoms — att veta att, för en hel del par, kön bara är inte samma sak efter att bli föräldrar. Jag instämmer helt. För min man och mig, vårt sexliv nu ser inte alls ut som det gjorde före barn. Jag hävdar dock, att det är ännu bättre nu än det var innan.

Här är varför:

1. Någon gång kan vara sexig tid. Innan barnen, ha sex var en händelse . Mellan massage och förspel och de försöker alltid att se bra ut, det var ansträngande. Det var den roligaste typen av tröttsamt, men tröttsamt ändå.

Nu så tar det sju minuter och en Ed Sheeran låten på repeat. Vi vet hur vi ska ta hand om verksamheten så att ingen av oss är så trött efter att vi behöver en tupplur. Det är en bra sak också, eftersom när Bubble Guppies är över, vi har fått vara föräldrar igen.

2. Du är mer bekväm med din kropp (eller om du bara inte bryr). Det är ironiskt att jag är mer bekväm nu, med min diskett -, stretch-märkt kroppen, än jag var innan med barn, när jag var tunnare och i form och saknar en sexig c-section ärr. Pre-kids, jag föredrog att älska after dark med ljuset släckt, och trots den dåliga ljusförhållanden, jag såg till att raka benen ofta.

Dessa dagar, jag kunde bry sig mindre om hur ljuset i rummet är. Om båda barnen är tupplur på 1 p.m. du kan räkna med att vi kommer att ta tillvara. Och antingen min man inte märker den två veckor gamla stubb på benen, eller han är villig att ta vad han kan få.

3. Du bryr dig inte som vet. År sedan, när min man och jag var nygifta, vi var ute en kväll med några vänner och några vänner till vänner. Vi gick upp för att lämna, och eftersom det var ganska tidigt på kvällen, en av killarna jag visste inte sade, "Y' all kommer hem för att göra det, är du inte?"

Jag är säker på att min ansikte förvandlades alla typer av röd — mest för att han var rätt — men jag bara svarade, "jag är inte helt säker på vem du är." Jag var så rädd att alla de människor som var med vid bordet visste — eller ens skulle tänka — att vi var på väg hem för att ha sex.

Spola fram till år efter att vårt första barn föddes. Vi var på en kryssning med hela min makes släkt. Våra lagar frivilligt att titta på vår son, så att vi inte slösar tid på att få naken och under täcket. Saker var värme upp när dörren till vår stuga dök öppet. Min far-i-lag stod där, förverkligandet säkert att gryningen, innan du snabbt stänga dörren bakom honom.

Det var en händelse som för bara ett par år tidigare, skulle ha förstört humör och gjorde det svårt för mig att få ögonkontakt med min mans pappa någonsin igen. Eftersom vi har barn, men min man och jag bara delat en skräckslagen skratta och kom tillbaka till verksamheten.

4. Du är inte längre rädd. För barnlösa nygifta, en graviditet skrämma var ganska mycket själva sinnebilden av värsta-fall-scenario. Vi hängde ut med vänner en gång och hustru förbigående nämnde antibiotika och preventivmedel. Mitt hjärta började genast att slå dubbel-tid eftersom jag var i det ögonblicket, att ta antibiotika. Och p-piller. Det var en spänd flera dagar innan jag fick min tid och vi visste att vi var "säker."

Efter tre graviditeter och två barn, vi är inte rädda längre. Det är tack vare, delvis, att vara äldre och klokare när det gäller att veta min vår väg runt preventivmedel. Men mest är det på grund av det faktum att vi har haft barn. Tillbaka i nygift dagar, vi båda visste att vi var helt oförberedda för föräldraskapet. Nu när vi är föräldrar, vi vet att vi inte suga på det, så att graviditet är inte längre en skrämmande utsikter.

5. Det är billigare. Pre-kid leveranser: underkläder, ljus, smaksatt kroppen choklad och oljor. Post-baby nödvändigheter: ... det visar sig att båda parter kan vara helt nöjd utan alla extrafunktioner. Innan vi "behövs" för underkläder, nu har jag bara en boob flash och min man är bra att gå. Innan hade vi musik för att sätta stämningen, nu ska vi bara försöka stänga ute ljudet av vår dotter att sjunga alfabetet så hon somnar i sin säng.

Vår nuvarande rutin kanske inte vinner några priser för romantik, men det är definitivt lättare på vårt bankkonto. Plus, för de sällsynta fall som jag gör pressa tillbaka in i min pre-graviditet underkläder, min man praktiskt taget slickar hans läppar som en svältande djur.

Visst, sex är annorlunda nu när vi har barn. Det är definitivt dagar när vi längtar efter den spontanitet som vi hade innan. Men år och graviditeter och barnen har fört oss samman, till en ny nivå av intimitet, att vi aldrig skulle ha nått annars.

Relaterade inlägg: De Fem Typer av Sex Föräldrar Med små Barn

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar