Som Lärare Vill Jag Att Folk Ska Känna Till Dessa 5 Myter Om Standardiserade Tester

Som mor till tre söner, som deltog i den offentliga skolan och har testats för att de led av kärntekniska tristess, jag lärde mig att klara av. Jag var en del av problemet, eftersom jag plikttroget administreras de tester som lärare i engelska på en förorts high school. Vad gjorde jag med mina söner' test resultat? I grund och botten, jag tittade på poäng och bara ryckte på axlarna.

Japp, ungefär så var det. Varför? Jag insåg att testerna var inte om mina barn alls. Ett år, en av mina söner rankad i den 97: e percentilen för läsförståelse. Jag visste bättre än att lägga upp den här tvivelaktiga meriter på Facebook. Nope, jag bara in det bort tills nästa år när han gjorde mål i den 40: e percentilen. Orolig, jag träffade hans rådgivare och vi bekräftat att testning inte berätta hela historien. Krisen avvärjdes, jag arkiverat det borta också. De brev bärare höll sätta in data och jag höll lämna in den bort.

För de av er bekymrar dig om standardiserade tester sluta tortera er. Testerna är inte om dina barn, oavsett hur många gånger du hör samma trött rationaliseringar. Om du vill veta hur ditt barn gör, prata med sina lärare, vänner, tränare och den andra är faktiskt att interagera med ditt barn. Du kommer att vara bättre informerade. Som lärare, jag trodde att det var ett visst värde för standardiserade test, men när jag blev mottagare av uppgifter om mina egna barn, jag var tvungen att göra en ny bedömning.

Dessa är de myter som jag började ifrågasätta både en lärare och en mamma. Vad gör att testa göra egentligen?

1. Ger värdefull information.

Även tester genererar massor av data, de flesta av det är värdelöst. Det tar inte hänsyn till det faktum att barn är av naturen temperamentsfull, och ofta oförutsägbara i sin förmåga att uppmärksamma och utföra på kö. De är inte tränade sälar att hoppa i för en behandling när vi fattar beslut. Så, värdet i de nummer som är bara tydligare över tid. Jämför poäng från år till år och träffa dina barn är kurator för att förvissa sig om syftet med och omfattningen av examen. Göra dina egna beslut om "värdet" av poäng när du ta reda på om testet och dess värde. Anta inte att det är en rättvis, väl utvecklat test.

2. Driver läroplanen.

Läroplanen utvecklingen går långsamt och din enskilda barnets utveckling på ett test är förmodligen inte kommer att flytta nålen på ett eller annat sätt. Ofta testresultaten används för att motivera att flytta till en annan pedagogisk modell, ibland en modell som redan var på gång. Siffrorna används för att stärka argument för nya inköp, nya standarder — ibland för att nyhet. Optimistiskt, jag skulle säga att vissa lärare ta del av betygen för timmar att re-ram läroplanen och adress student brister. Troligen inte fallet. Och även om det skulle hända, ditt barns individuella betyg är inte så viktigt här heller.

3. Jämför akademiska framsteg mellan distrikten.

Ja, men hur mycket av ditt barns utbildning bör användas tittar över staketet för att se hur barn i den närliggande skolan gör? Hur bra är det att veta att barnen i en närliggande skola med en lägre fattigdom, lägre frånvaro, och fler högskoleutbildade invånare per capita, är bättre än barn i ditt barns distriktet? Behöver vi verkligen testa dina barn i timmar för att fastställa att det finns skillnader mellan olika befolkningsgrupper?

4. Hjälper ditt barn att förbereda sig för framtiden.

Visst, om ditt barn kommer att vara en professionell test-tagaren, detta är sant. Det finns tester för civil service, college ingång, law school, medical school, och så vidare. Resultatet är tydligt definierade: du betyg tillräckligt hög och du får civil service jobb eller du kommer in i programmet. Gjort. Vad gör ditt barn få sitta genom timmar av färdigheter-baserade, repetitiva, mind-bedövande, oval-fyllning tester?

5. Identifierar elever som är i behov av sanering.

Tester under våren och resultaten är sällan fram till följande höst. När ditt barn är resultaten analyseras, ditt barn kanske redan bildat vänskap, etablerat en relation med hans eller hennes lärare, bara för att flyttas till ett annat klassrum på grund av en tveksam brist. Är ditt barn i behov av sanering i behandlingen eller har han bara misslyckas testet eftersom han var uttråkad med uppgiften? Har han eller hon har den mognad som soldat på trots de otaliga situationer som bogserbåt på hjärtat och sinnet hos ett barn?

Detta test säsong, akta dig. Prata med ditt barn, jämföra resultat över tid, uppfylla med skolans kurator för att se till att du har en tydlig bild av vad som egentligen händer med provet. Siffrorna är markörer som inte för att avgöra ditt barns framtid .

Som en ung mamma, min barnläkare visade mig ett schema där mina pojkar var i jämförelse med andra pojkar. Jag oroade mig massor, speciellt om de var i den nedre delen av skalan. Efter många besök, jag lärde mig att slappna av och uppmärksamma markörer endast när läkaren var riktigt orolig — resten var filed, aldrig att finnas igen. Du kanske vill starta en egen fil.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar