5 Ligger jag är Glad att Min Mamma Sa till Mig

Jag tog alltid min mamma till nominellt värde. Jag skulle kunna räkna på hennes ärlighet i de svåraste av tider.

Vad tycker du om Gud? Är jag att gifta sig med rätt man? Är denna karriär fel för mig? Kommer jag älska mitt andra barn så mycket som denna?

Det är tider att mammor alltid ska tala sanning. Och tacka Gud för det.

Men det finns också tillfällen när mammor berätta lite lögner. Jag hade inte fullt ut inse detta förrän jag blev ett. Nu, med ett barn som springer runt huset och en bebis på väg, jag vet att det var lite lögner glider från mama ' s mun på en daglig basis. Hur vet jag? Eftersom jag berätta för dem, alltför.

Här är fem jag är glad att min mamma sa till mig.

1. Gå vidare, honung. Du kan göra det själv. Mamma visste inte om jag kunde göra det själv. Varje cell i hennes kropp förmodligen skrek SLUTA! när jag gick ut på att cykla utan stödhjul. När jag gick in i det nya högstadiet och introducera mig till skock välklädda lokala flickor, och såg att hennes bil med en osäker uttryck. När jag packade mina väskor för högskola och satt på tomgång på uppfarten gråter till en Dixie Chicks låten. Men mamma skickade mig på min väg, övertygad om att jag skulle kunna göra dessa saker ensam. Även om det i hennes eget hjärta, hon var inte säker.

2. De är bara att eftersom du är bättre än de är. Inget ont mer än tonåren, och mitt första möte med heartbreak och Mean Girls. Jag tillbringade så många timmar och grät på soffan, hälla mina känslor ut till en mamma som jag är säker på var krossad för att se mig ledsen. Men hon visste alltid hur man får mig att må bättre. "Den dumma pojken bara dumpade dig för att du skrämde honom." "Dessa flickor är avundsjuk för att du är mer begåvad än de är." Var det sant? Förmodligen inte. Gjorde det för roll? Inte ett dugg.

3. Du ser vacker i denna outfit. OK, kanske detta var inte en lögn. Kanske min mamma trodde verkligen att jag såg vacker i mina Mudd Jeans och zebra-randiga cowboy hatt. Kanske hon trodde att de camo shorts och flip flops var smickrande för min kropp. Kanske hon verkligen trodde att min axelbandslös, oformlig brudklänning var en perfekt passform. Eller kanske, bara kanske, hon visste att det inte spelade någon roll vad jag hade – så länge som jag kände vackra.

4. Jag kommer alltid vara stolt över dig. I den stora tingens ordning, min mamma förmodligen är alltid stolt över mig. Men jag är säker på att det fanns några dåliga val och beteende för min del, vilket förde henne lite synd. Mitt festande, och brist ut i college, till exempel. Inte min ljusaste ögonblick, men min mamma har härdat sin besvikelse genom att försäkra mig om att det var alltid med stolthet. Att jag aldrig skulle låta henne ner. Och eftersom hon trodde på mig, jag trodde på mig. Jag vet att det inte var lätt – jag ville inte göra det så! – men mamma aldrig vacklat. Och om hon gjorde det, hon ljög genom tvivel.

5. Jag kommer aldrig att lämna dig. Som vuxen har jag nu vet att det finns vissa saker du bara inte kan lova. Men som barn sysslar med skilsmässa, flyttar städer, och kämpar som en osäker mitten schooler, denna säkerhet var det fast mark under mina fötter. Mamas kan inte vara här för evigt, men de sanningar de förmedla till oss kommer alltid att vara. Och kanske lika viktigt ... den lilla lögner.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar