5 Ligger Jag Berätta Att Överleva Föräldraskap

När vi blir föräldrar, vi blir många olika personer att våra barn: tjänare, hembiträden, kockar, sjuksköterskor, domare, chaufförer, och ja, även lögnare. Komma, vi alla gör det. Jag har ingen skam, och varken bör du.

Istället för att känna skuld över vårt ligga sätt, så låt oss omfamna alla de fantastiska saker vi kan åstadkomma. Vi kunde inte vara eller göra, hälften av de saker vi gör för våra barn utan några som ligger upp ärmarna. Och hey, om de inte skadar mina barn och mamma kan få några saker gjort (ibland njutningslysten), registrera mig. Eftersom låt oss inse det, kommer detta inte att vara för evigt. De kommer snart att räkna ut oss, och vi kommer tillbaka för att klättra till myndigheten innan vi vet det.

Med det, här är fem skamlös lögn jag har sagt till mina barn för år:

1. "Santa Claus is watching."

Jag skulle vilja presentera den stor, fet lögn som är Jultomten. Inte för uppenbara skäl som du kanske tänker på. Jag talar om Santa förmåga att se alla, hör allt och vara överallt året runt. När din gnällig, olydiga barn som följer med dig på en av dina många Mål går att spendera på skit som du inte behöver, aldrig rädd, Santa ' s här.

"Nej, vi är inte köper du en annan Nerf pistol. Hur många gånger har jag att berätta? Santa berättade för mig att han vill få det du till Jul!"

"Ok, du är inte det blir något till Jul med den attityden. Santa är att titta på dig just nu, och han gillar inte vad han ser!"

"Hur är han att titta på, frågar du? Hur? Se upp! Vill du se de svarta bollar i taket? De finns kameror till Santa ' s workshop. Så, jag skulle få från golvet och komma tillbaka i vagnen om jag var du."

Gå vidare nu; fortsätta handla.

2. "Den är trasig."

Jag vet inte vad din berättelse är, men jag har två pojkar. Och det innebär att jag har förlorat mitt sinne och är knappast i kontroll. Allt jag hör hela dagen är"MAMMA, kan du göra DETTA för MIG?" och "MAMMA, kan du göra DET för MIG?"

Som jag sa innan, jag är uppenbarligen en tjänare i mina barns ögon. Så, när mamma inte känner för att komma upp för att stänga den bärbara DVD-spelaren på för min två år gamla så att han kan stänga av den igen, den är trasig! Och när min sex år gamla skriker för mig att felsöka sin iPod, eftersom hans spel kommer inte att ladda ner, den är trasig!

När allt annat misslyckas, "DEN ÄR BRUTEN!"

De snyftningar som kommer att sluta så småningom, och barnen kommer att hamna tredskande en old-school wrestling match i det andra rummet (förhoppningsvis). Men om det innebär att jag får fånga de sista 15 minuterna av min trashy, dokusåpa, så var det. Jag är en bättre (kanske lite hycklande) mor genom att få dem av elektronik medan jag går vilse i mina.

Låt oss kalla detta för vad det är, en vinst!

3. "Det är stängt."

Hur många av er medvetet ta en speciell väg för att köra ärenden med dina barn? Avsikten är att hålla alla leksaksaffärer, Chuck E. Cheese och snabbmatsrestauranger ut av plats i rädsla för den fruktade "MAMMA, KAN VI ÅKA DIT? Jag VILL FÅ EN LEKSAK!" eller "jag ÄR HUNGRIG; LÅT OSS ÄTA DET!"

Tja, så perfekt som jag är, detta chaufför mässar upp också. Och så hårt som jag försöker peka fingret i den andra riktningen och skrika "TITTA, VAD ÄR DET?" de verkar alltid plats ljusa färger i toy store och den gyllene bågar av deras favorit restaurang. Det är som att de har fått hawk-eye vision. Är det ännu en sak, eller har jag bara göra det?

Så ja, på 3:00 på en lördag eftermiddag när de frågar för att gå till Toys R Us, jag säger bara vad alla föräldrar skulle säga, "Det är stängt!" Min sex år gamla är på mig eftersom han är äldre, men min två år gamla upprepar bara vad jag säger, och då kommer jag svara med "Ja vilken besvikelse, va?"

Fungerar varje gång.

Förutom när min äldsta tror att han utklassade mig — jag bara berätta för honom att det är under uppbyggnad. Och när det fungerar, jag genast ge mig själv rekvisita för att vara ett geni.

4. "Du kommer att bli sjuk."

Jag kommer ihåg att ta mina barn att se sina barnläkare förra året under vintern. Jag kommenterade om vädret och hur jag inte vill att mina barn ska bli sjuka. Han tittade på mig som om jag var en idiot och sa, "Det kalla vädret inte gör människor sjuka. Det är väderomslag som gör människor sjuka." När han talade, var allt jag kunde tänka var, Hur fan kan jag få den här killen att hålla käften? Ett av de enda sätten jag kan få mina barn att bära tröjor eller jackor är att berätta för dem att de kommer att bli sjuka om de inte har det. Tja, det och en handfull andra överdrivna sanningar.

"Nej, du kan inte denna typ av godis, det kommer att göra dig sjuk." (Men verkligen, det är mammas favorit och jag tänker äta det senare.)

"Ingen mer mjölk. Om du har en mer glas, du kommer att bli sjuk och kräkas." (Men egentligen vill jag inte ta itu med din midnatt potta går.)

"Om du inte går att sova just nu, kan din kropp inte vila och du kommer att bli sjuk." (I. e., gå till sängs så jag kan ha lite tid för mig själv.)

"Nej, jag vill inte köpa dig att våldsamma tv-spel app. Det är inte bra för din hjärna. Det kommer faktiskt göra så din hjärna sjuk, och då du är fysiskt sjuk." (Jag vill hellre att du inte växa upp och bli en våldsam sociopat, så kommer jag att slå dig hårt, med en liten vit lögn.)

Ingen egentligen vill att hans eller hennes barn ska bli sjuka. Ibland kan det vara svårare för föräldrarna (sjuksköterskor) än barnet. Men lite fib för att hålla alla nöjda gör inte ont varje gång på ett tag heller.

5. "Jag ringer din lärare."

Jag vet att jag inte ser ut som stora stygga vargen, men de flesta dagar är jag precis som i ögonen på mina barn. Ibland kan jag bara inte skrämmande nog, och när Pappa inte är hemma, vad är en mamma att göra?

Du gissade rätt, göra pseudo telefonsamtal till personer som mina barn ser som större och mer skrämmande hot.

"Så du vägrar att göra dina läxor? Ok, jag har inget annat val än att ringa din lärare och se till att hon är ok med att du inte vrider den i morgon."

"Jag kommer inte att fråga dig igen för att borsta dina tänder Inte? Ok, ska jag nu vara tvungen att ringa tandfen och berätta för henne att sätta en frysning på dina Tänder-för-Kontanter-konto eftersom alla av dem från och med nu kommer att vara ruttna."

Jag menar, hur många gånger måste de skrika för att du ska sätta ner telefonen och gärna ge din begäran för ynka samarbete?

Varje gång.

Det är fantastiskt hur skrämmande ett barns lärare, eller tandfen, kan vara.

Relaterade inlägg: 10 Ligger Mödrar Tala om att Ursäkta Sina Barns Beteende

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar