5 Lektioner Min Tween Har Lärt Mig Om Sociala Medier

Jag är sårad och förvånad över hennes hårda ord, men på samma gång får jag vad hon menar och varför hon sa dem.

Vad jag såg, när jag tittade över mitt kaffe och tvärs över rummet, var en vacker scen av far och dotter tillsammans som arbetar på hennes algebra läxor. Jag såg en familj stund att frysa i tid—en tid att komma ihåg när hon var i högstadiet och behövde lite hjälp på ett par ekvationer. Jag ville komma ihåg dessa tidiga morgnarna i skolan och läxor och "tweendom" som kommer att tona in bara en blip på en av tiderna i barndomen.

Men vad hon såg var bara sig själv, med tidig morgon sängen, huvudet, klädd i gamla pyjamas. Hon såg sin sömniga ögon och hennes pappa har ställt upp håret. Hon såg sig själv sitta för nära hennes pappa medan under dagen, hon tycker om att ge bort som teenage vibe att hon gärna håller hennes föräldrar på en sval, oberoende avstånd. Hon vill låta folk veta att hon oftast borstar hennes hår och bär skinny jeans.

Jag får det.

Jag har nyligen otaggad mig från ett foto som en vän skrev på Facebook. Han chattade mig och frågade varför jag skulle otaggad mig själv, vad han såg var en bild full av glada minnen med en gammal grupp av vänner från nästan 30 år sedan. Vad jag såg var mig, en 18-åring som var fruktansvärt olycklig och ohälsosamma på insidan och som har tillbringat år med att försöka att ta bort alla bilder som togs under den tiden. Hans märkning för mig gav den flickan front och center, och jag kunde inte slå bort, ta bort, ta bort tillräckligt snabbt.

Vad jag såg var mig, en 18-åring som var fruktansvärt olycklig och ohälsosamma på insidan.

Så jag förstår att vad jag ser som en vacker familj nu, hon kan se som ett ögonblick av fula morgon hår. Och för några år sedan, som hennes mor, jag skulle ha skrivit det utan hennes kunskap eller åsikt. För några år sedan var hon inte på sociala medier. Nu när hon är 12 år, är allt annorlunda.

Efter tigger om en Instagram-konto för över EN MILJON ÅR (hennes konto av situationen, det var faktiskt bara ett par månader), eftersom ALLA i hela världen på Instagram förutom henne, jag öppnade ett konto för henne 12: e födelsedag. Det är fortfarande obehagligt för mig, även om våra föräldrakontroll är förmodligen bättre än Målet finns DET brandväggar, men vi beslöt att detta skulle vara ett enkelt sätt för henne att njuta av hennes första steg in i sociala medier under våra noga titta på—innan skiten verkligen träffar fläkten och hennes tillgång exploderar när hon blir äldre. Tro mig, jag vill flytta min familj till en jurta i Sibirien när jag tänker på Snapchat , mobbning, och även Fnöske.

Vad jag förväntar mig inte från att låta henne ha ett Instagram-konto, om, var att hon skulle lära mig en läxa eller två om min egen sociala medier beteende.

1. Tänk efter innan du postar. Vad som händer på nätet stannar på nätet. Du lämnar ett permanent register som finns för alla att se och Google. Är detta ett inlägg eller en bild som du vill minnas för alltid? Är detta något du vill att en framtida arbetsgivare att se? Din mormor? Med min dotter på sociala medier har gjort att jag slutar innan jag ska lägga var som helst för att tänka på det ansvar som det verkligen håller.

2. Det handlar inte bara om dig. Visst, du älskade bild, men är det något som kommer att skada din vän eller familjemedlem? Be om lov. Medan ja, jag egna berättelser om mitt moderskap, de är inte min ensamma. Jag nu ta tid att diskutera inlägg och bilder med mina barn, och om de inte gillar något, att jag inte posta det eller prata om det. Ömsesidig respekt tillhör front och center både på och utanför sociala medier. Och jag är tacksam för att mina katter är inte på Instagram.

3. Vet vilka dina vänner är. Min personliga Facebook-sidan har blivit en stor pool av människor. För några år sedan började jag frie alla som begärt att vara min vän om vi hade några gemensamma vänner gemensamt. Men nu undrar jag vem som de flesta av dessa människor är. Som jag nu har att godkänna som följer min dotters Instagram-konto, det har sporrat mig att gå tillbaka till mina konton och göra en starkare linje mellan vad jag lägger personligen och vad jag vill hålla på min professionella sidor, och jag städa upp mina konton.

4. Inlägg eftersom det är viktigt att du, inte på grund av "Som Valuta." Vi alla fastnar i hur "virala" på ett inlägg eller en bild som går. Erkänn, du göra. Du kan vara 45 år gammal men med 50 likes på Facebook inlägg säker på att det känns bättre än att ha två. Med denna exakta diskussion med min dotter—tala om för henne att lägga upp bilder hon älskar på Instagram eftersom hon älskar dem, inte för att de kommer att vara populär—har hjälpt mig att räkna ut vad jag ska dela med sig och inse att jag behöver inte slösa så mycket tid på att hitta rätt filter så att folk kommer att gilla min bild mer. Jag har alltid funnit att de inlägg och bilder som respons mest är de att berätta min sanning ändå. Resten spelar ingen roll.

Låt inte sociala medier hantera din tid. Hantera din tid på sociala medier.

5. Sätta telefonen ner. Gör varje ögonblick måste verkligen vara tagna? När min dotter började på Instagram, hon var på sin telefon HELA TIDEN. Och jag såg mig själv i henne. Var jag verkligen göra det här också? Var den bild jag bara tog viktigare än nu att jag bara går med mina barn? Visst, sociala medier är kul och spännande, men den person som sitter framför mig är ännu mer viktigt. Låt inte sociala medier hantera din tid. Hantera din tid på sociala medier. Detta har varit en av de största lärdomar jag har lärt mig från att titta på min egen dotter starta sin resa på nätet.

Precis som allt med föräldraskap, vi alla lär oss tillsammans när vi går och de växer. Hon kommer att göra misstag, precis som vi, men titta på henne utforska sociala medier under de senaste två månaderna har lärt mig en hel del som förälder när jag reflekterar över mitt eget beteende på nätet. Ibland kan jag titta på henne med stor glädje som hon förbättrar sin fotokunskaper, men då jag går in i hennes "vän godkännande" - lista och krypa över på människor som har hittat hennes konto.

Föräldraskap är konstigt blandat med en hälsosam mängd av oro. Men som vi doppa tårna i den grunda änden av sociala medier pool, ärligt talat, det är oro blandat med en hälsosam mängd av förundran.

ADVERT

Lägg till din kommentar