5 Hemundervisning Myter Krossat

Har du någonsin funderat på hemundervisning men tvekat eftersom man inte är säker på om du ägde nog denim kjolar? Tja, har jag nyheter för dig! Ta en titt på dessa myter om homeschoolers, eftersom det kan få dig att tänka på dem och hela konceptet av hemundervisning.

1. Homeschoolers Är Alla Samma

Att växa upp, mitt hem och skolan var allt jag visste. Med undantag för årskurs 3, ett år då jag kommit ut på den offentliga skolväsendet som en besvärlig baby fågel (lyckligtvis var det året macarena var cool), jag var hemskolade från dagis tills jag gått ut high school. Med risk för att låta som en skrävlare, som gör mig till en nära pureblood homeschooler.

Okej, så detta är verkligen inte något att skryta om, men det betyder inte att jag såg varje typ av homeschooler i min tid. Från den ultra-konservativa denim kjolar familj sexton år, till progressiva folk som vill ha ett alternativ till den cookie cutter formel av den offentliga skolan, min familj umgicks en hel del med andra homeschool familjer på grund av den enorma nätverk av homeschoolers i vårt område.

2. Homeschoolers inte Har Några Vänner

Detta är den största myten om homeschoolers—att de är avskilda kufar, frivilligt avskurna från samhället. Sanningen är att det är ton av resurser för de familjer som väljer att utbilda hemma. I nästan varje stad, kan du hitta fritidsaktiviteter för homeschoolers inklusive idrottstävlingar, co-ops och grupper som erbjuder veckokurser, stödgrupper för lärare, och mycket mer. Detta är den 21: a århundradet, vi kan vara så nära varandra som vi väljer att vara.

Tack och lov, min mamma ville inte att sätta upp med tre barn hemma 24/7 och började leta efter sätt att få oss ut ur huset med ca 12 års ålder. Jag träffade min man och min käraste, livslångt vänner i en homeschool aktivitet grupp.

3. Det är (Du är) Konstigt

Det var inte förrän jag växte upp och sjönk i takt med vad alla andra gjorde, fick jobb vid 15 års ålder och började dual inskrivning på den lokala community college—som jag insåg att folk har tittat på mig och min erfarenhet som olika.

"Men du är så normal!"

Jag har hört det om och om och om igen när jag berättade för folk att jag var hemskolade. Fortfarande i dag människor tror att de är att betala mig en komplimang när de säger detta, men det är som en engelsk-högtalare skriker på någon som talar franska, "Wow, sätt att använda din röst, bra för dig!"

Med "normal" jag tror att vad de flesta människor menar är socialt justeras. Folk verkar leta efter tafatt, socialt hämmad individer att komma ut i homeschool familjer. De uppenbarligen förväntar sig en lugn kvinna i en roterande garderob khaki kjolar och lång ärm tröjor lager under korta ärmar. Lita på mig, jag vet typ. Jag växte upp kring några av dessa stereotypa homeschoolers, och jag är inte förneka deras existens.

Det är knepigt om stereotyper, dock, normalt, i den tid det tog för en stereotyp för att stelna i människors sinnen, saker och ting förändras. 1980-talet inneburit en hel del konservativa Kristna familjer för att de nyligen utvecklade och moderna homeschool trend. Hemundervisning gav dessa familjer frihet att ingjuta sina barns utbildning med sina egna värderingar och övertygelser. Sanningen är dock att det finns en mängd skäl till att familjer väljer att homeschool, och ännu fler sätt att faktiskt gå om det.

4. Föräldrar Homeschool Eftersom De är Kontroll-Freaks

En av de stora fördelarna med att hemundervisning är att kontrollera ditt barns utbildning, och det är inte nödvändigtvis en dålig sak. För många, den mest försvårande del av offentlig utbildning är den standardiserade tester mentalitet.

Enligt en PDK Undersökning av allmänna attityder till offentliga skolor i 2017, nästan 50% av de offentliga skolan föräldrarna är överens om att standardiserade tester inte mäta aspekter av deras barns utbildning som är viktig för dem personligen. Hemundervisning är ett alternativ som gör att den desillusionerade förälder att betona de saker de tycker är viktiga i sina barns utbildning.

5. Det är Inte en "Riktig" Utbildning

Skönheten av hemundervisning är att du kan anpassa ditt barns utbildning som passar hans eller hennes lärande stil och behov. Fick en kinesthetic eleven som agerar ut och göra uppror mot lärare? Alla barn inte går att enkelt följa sitta ner, prata-när-talat-till miljön i ett traditionellt klassrum.

Så länge som en hemskolade barn är mötes-och inlärningsmål för hans eller hennes klass—och varje homeschooler anses som standard kan du använda Fyra steg för att lära barnen om poetiska termer i stället för grym, skrällig ljudet av en röd kickball till ansiktet. Himlen är gränsen! Även om det kan se annorlunda ut, för vissa barn kan det betyda skillnaden mellan att faktiskt lära sig och memorera-och-dump-rutin.

Den Nedre Raden

Homeschoolers kan vara en excentrisk gäng, det är sant, men tack och lov att det är något som vår kultur är på väg att värde mer och mer. Utbilda hemma är ett av många alternativ till Usa: s kämpar för utbildningssystemet, och det finns ingen press att se, tala eller tänka på ett visst sätt för att passa in. Hemundervisning skapar det utrymme som krävs för enskilda att vårda på vilket sätt de avviker från normen, och för att trivas i det utrymmet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar