5 Klänningar som jag inte Kan Dumpa

Jag försöker att följa den föreslagna klädskåp-rengöring regel att slänga eller skänka kläder jag inte har slitna på ett år. Jag har inte gått full-Marie Kondo, men jag regelbundet gå igenom min garderob och packa upp kavajer och slänga gamla T-shirts. Lika svårt som det är för denna New England native jag även en del med tröjor.

Även min brudklänning fick behandling, som skickas till Goodwill efter att ha tillbringat månader i bakluckan på min pappas bil och år innan det hänger i mina föräldrars extra sovrum. Jag har aldrig gett det en annan ser efter att jag packat upp det, underkjol, slöja och alla.

Jag älskade mitt bröllop, och jag älskade min klänning. Men jag visste att jag inte skulle minska ner det i en dop klänning, som min mamma gjorde till henne att klä sig för mig, eller skicka den vidare till min dotter. (Något säger mig stilar kommer att ha gått vidare från axelbandslös korsett ser ett par decennier från nu.) Jag var glad—var bland de lyckligaste jag någonsin varit—i den klänningen, men jag behöver inte hålla den runt för att påminna mig om min bröllopsdag. Efter alla, jag har tillräckligt med påminnelser som omger mig varje dag: mina bilder, min ring, min man .

Det har varit tuffare att gälla ett år en regel att några av de andra klänningar som hänger i min garderob. Jag har inte slitna några av dem i ett decennium, men jag klarar inte av att ta bort dem från sina galgar.

1. Min första för-riktig liten svart cocktail klänning. När jag behövde en fancy dress i college och under de magra år efter examen, jag tog tag i en gammal pålitlig från klädhängaren: min senior prom klänning. Jag är tacksam för att det var svart och att den saknade bågar och färgad-till-match-skor. (Jag kan inte säga det samma om den klänning som jag hade ett år tidigare, till min junior prom.) Ett par år efter att jag började mitt första jobb, men jag behövde en klänning för ett arbete reception. Jag hade äntligen pengar för att köpa något nytt. Som liten svart klänning, med lite spetsdetaljer och silk-klädda knappar, fick mig att känna mig som om jag var äntligen vuxen.

2. Den klänning som visar mig hur långt jag har kommit. Vi har alla gjort mode-val som föll, vid närmare eftertanke, något kort av en mode "gör det." En av mina missar var vändbar klänning som jag köpt för att bära på min kusins bröllop i 2002. Två klänningar i en! Hur skulle jag kunna gå fel? Genom att köpa en vändbar klänning, det är hur. Reversibel är en bra egenskap för en vindjacka eller en tröstare, men inte för en formell klädsel. Jag vet bättre nu. När jag ser att klä sig i min garderob, jag påminde om att längs vägen har jag lärt mig lite om hur de ska klä sig. Vogue inte knacka på min dörr, men åtminstone jag inte kommer att sluta på baksidan av en tidning med mina ögon svarta.

3. Värdig-av-en-semester klänning. Det är en rosa axelbandslös nummer som jag har använt till flera bröllop, på min egen repetition middag, och mest minnesvärda, på vår Hawaii smekmånad. Jag minns restaurang vid stranden på Kauai där jag bar den. Stranden dimma har sedan länge varit kemtvättas ut av det, men en blick på klänningen på en galge ger lukten av surf rusande tillbaka. Idag, mina middagar garderob är inriktad mer mot 5 p.m. middag på restauranger med barnmenyer och kritor på bordet. Den här klänningen inte för dessa nätter. Det är en klänning som anstår cocktails och solnedgången. Jag håller det för att resa tillbaka till Hawaii, när det gäller.

4. Visa klänning. Jag älskade allt om deltagande i Washington, D.C., Lyssna på Din Mamma visa förra året—förutom att hitta en steg-värdig klänning som jag kan bära på 14 veckor gravid. Min klänning kriterier: en solid färg än svart, inte lång, och tillmötesgående av en snabbt svullnad andra-baby-mage men inte något som skulle få mig att se ut som leverans var nära förestående. Denna "enkla" shopping uppgift tog flera resor till köpcentret, många online-avkastning, och en backup-klänning som jag tog för att visa bara i fallet. Öglan tank klänning med en full kjol uppfyllde alla mina kriterier och stärkt mitt självförtroende som jag meddelade min graviditet för en publik på 300 personer. Bonus: Nästan ett år efter förlossning, den passar fortfarande.

5. Klänningen som jag ser jävligt bra på. Jag har använt den djupa hallon silk dress bland alla möjliga kombination av familj och vänner, och det är tillräckligt distinkt för att jag inte brukar upprepa, men screw it. Klänningen ser bra ut, och jag har älskat det från den minut som jag först uttrycka det. Vi alla bör ha minst en klänning som denna, och jag kommer att fortsätta att bära det fram till att känslan försvinner.

Jag har inte mycket tid för scrapbooking i dessa dagar, och det har gått månader sedan jag har tryckt en bild. Men med dessa klänningar, inga bilder är nödvändiga. Se dem i min garderob håller minnen vid liv.

ADVERT

Lägg till din kommentar