5 Böcker Som Kommer Att Hjälpa Dig Igenom Dåliga Tider

Lilla Vackra Saker Cheryl Vilsegångna

"De flesta saker kommer bli bra så småningom, men inte allt kommer att bli. Ibland kommer du att lägga upp en bra kamp och förlora. Ibland får man hålla på riktigt hårt och inser att det är inget annat val än att släppa taget. Acceptans är en liten, tyst rum", skriver Cheryl gått Vilse i en av cirka tusen avsnitt som du hittar dig själv att understryka när du läser Lilla Vackra Saker .

Vilsna och erbjuder den komfort vi alla behöver när vi befinner oss ensamma efter ett misslyckat äktenskap eller en relation med någon som vi hoppades skulle älska oss och inte. Hennes ton är skönt och bekräfta. Hon ofta upp läsare som är "söta ärtor." Men sedan går hon bättre och driver oss framåt, ut ur förtvivlan och tillbaka i hopp med mjuk men fast pärlor som "självömkan är en dead-end road. Du gör valet att köra ner den. Det är upp till dig att bestämma sig för att stanna parkerade där eller för att vända och köra ut."

Så om du längtar efter en förlorade eller trasiga kärlek, här är dina recept: En kopp varmt te (med eller utan en liten bourbon ... heartbreak är tuffa grejer), en mysig stol, och den här boken. Efter att du läst det, jag lovar att du kommer att känna, om inte läkt, så åtminstone inte ensam.

Vill du ha mer så här? Prova Vilda: Från Lost att Finns på Pacific Coast Trail , även Cheryl Avvikit.

Replay av Ken Grimwood

Om du är en av de Replay fans som läser den här boken när den publicerades första gången redan 1986, då du är lycklig. Jag har nyligen upptäckt det, men på ett sätt är jag glad att jag inte har läst den förrän nu. Det är den perfekta boken för din 40-talet, särskilt om du lider de alla alltför vanliga kval beklagar om tidigare val.

Se, i Replay vi titta på 43-årige Jeff Winston oförklarligt att vakna upp som en 18-åring ... om och om och om igen. Varje gång han försöker på ett annat liv, ibland börjar om från början, andra gånger att skriva om gamla ändelser, och ofta gör en dödande i aktiemarknaden. Vid första, det är spännande att uppleva det på nytt med honom, och du inte kan hjälpa men tror på vad du skulle göra om du kunde återuppleva denna tid i ditt eget liv.

Boken klarar av att hålla varje "replay" som färsk, men i slutet, du kunde inte betala mig tillräckligt för att vara 18 igen. Visst, det var kul, men min 20-årsåldern var också ansträngande. De var fulla av misstag, men alla mina tidigare val—den gode, den onde, den absurt katastrofala—har lett mig dit jag är idag. Jag skulle inte byta det för alla repriser i världen. Här är betting att du kommer känna samma sak när du läser Replay .

Behöver mer övertygande? Prova Liv Efter Liv av Kate Atkinson.

Bättre Än Innan av Gretchen Rubin

Titta, ingen av oss är 25 längre. Genom din 40-talet, är chansen att du har utvecklat några dåliga vanor, eller, som jag, misslyckats med att utveckla bra. Jag har läst en hel del böcker om self-förbättring— kost böcker, hälsa, böcker, produktivitet böcker. De flesta av dem erbjuder en klump av visdom, ett tips eller två som jag håller fast vid för en vecka eller två efter att jag lagt boken ner, men ingen av dem har förändrat det sätt som jag tror att så mycket som Bättre Än Innan .

Med en engagerande blandning av psykologi, motivation och personliga erfarenheter, lycka guru Gretchen Rubin hjälper oss att identifiera vad vi vill förbättra, förstå varför vi har misslyckats förr, och mejsla ut en tydlig väg till framgång. Här är varför det fungerar: i stället för att predika en strategi för att förändra beteende, hon hjälper läsare att tillverka sina egna genom att förstå deras naturliga tendenser.

Bara att upptäcka att jag är en Obliger (någon som uppfyller utanför förväntningar men som kämpar för att uppfylla mål jag satt för mig själv) har ändrats på det sätt jag tycker om mitt beteende. Istället för att bli frustrerad över att jag inte tränar tillräckligt, att jag nu be vänner att få mig att gå. Jag har fortfarande hatar varje minut, men jag hatar inte mig själv efteråt.

En annan bra satsning? Lycka Projekt även av Gretchen Rubin.

Krigets Konst av Steven Pressfield och Shawn Coyne

Det bästa sättet att beskriva den här boken är för att citera den Esquire recension citeras på omslaget: "en spark i röven." Fiction-författaren Steven Pressfield skrev den här boken för att hjälpa wannabe-författare, konstnärer och andra ouppfyllda typer komma förbi deras "inre hinder för kreativitet." Vid den första, som lät lite för kladdiga för mig, men det kom rekommenderas av min manliest arbete kompis, så jag gav det en chans.

Det är en snabb läs—några "kapitel" är bara en punkt—men en tankeväckande en. Som en redaktör som har alltid velat vara en heltid författare, det slog mig ganska hårt. Varför har jag inte skrivit en bok än? Pressfield får mig—han var precis som mig en gång—och han ställer ut i spetsiga, ibland hårda språket exakt varför detta händer (han kallar det "motstånd") och vad det krävs för att komma förbi det.

Jag avslutade boken fast besluten att inte ge till min vanliga ursäkter och förseningar taktik och bara skriva. Om det är något du ångrar att du inte har nått fram, ger denna bok att läsa. Som Pressfield uttrycker det, "Om du frågar dig själv," Är jag verkligen en författare? Är jag verkligen en konstnär?' är chansen att du är." Gå nu ut och gör det.

En annan inspirerande bok för blivande whatevers? Fågel som Fågel: en Del Instruktioner på att Skriva och Livet av Anne Lamott.

Stygn: En Handbok om Mening, Hopp och Reparation av Anne Lamott

Nu, de flesta av oss har förlorat en förälder, en vän, eller någon annan som vi älskat. Om du har, du vet att det finns inget botemedel, men tid och tårar. För att hålla dig sällskap genom det (och hjälper dig att behålla ett uns av tro i världen), kunde du inte bättre än Anne Lamott. Lamott känner sorg inifrån och ut, efter att ha förlorat sina kära vän Pammy, hennes far, och så många andra som regelbundna läsare börjar undra varför hon har varit så orättvist drabbade.

Men medan hennes skrivande är svep rå och ärlig, det är också upplyftande och optimistisk och kommer med en sida av skruvad humor. "Vi lever stygn för stygn, när vi har tur," Lamott skriver om förlust. "Och kanske sömmar är rå, eller att det är opassande, men om det var exakt, vi skulle låtsas att livet var bara bra och körs som en Schweizisk klocka. Detta är inte bra om på insidan vår uppfattning är att livet är mer ofta ett gökur med rostiga redskap."

Du kan göra sämre än att låta Ms Lamott hålla din hand medan du väntar på att komma till andra sidan. Det tar tid. Kanske mer tid än det tar att läsa denna tunna volym. Tack och lov, Anne har skrivit ett antal titlar i samma anda, alla värda din tid. Lita på mig här. Jag har läst dem alla, minst två gånger.

Se också: Du Reser Barmhärtighet , Plan B , Grace (Så Småningom) och Små Segrar heck, något Ms Lamott någonsin har skrivit.

ADVERT

Lägg till din kommentar