5 Body-Image-Skäl Med Anknytning Till Puberteten Har Mig Skrämmas

Jag försökte tänka bort det. Kanske det var verkligen inte det, och när jag dubbel-kolla i morgon, jag kommer att inse att kvällens stunder av överväldigande panik var allt för intet. Jag menar, verkligen nu, en armhåla hår på min 8-åriga ? STOPPA TÅGET, y ' all. Jag är inte redo för denna resa än.

Nej, jag vill inte leva under en sten. Ja, jag är fullt medveten om att puberteten är en sak. I själva verket, jag har hållit andan och känner att min tid som mamma till en inte-växer-upp lilla flicka var på väg att stängas under ganska lång tid nu. Jag är sport DDDs som började på B-cups när jag var i min dotters ålder, eftersom utbildning bh är för mesar, människor . I själva verket är dessa barn som används för att vara GGGs tills min bröstförminskning när jag var 24. Så, egentligen, kinda jag såg detta komma. Jag hoppades bara en förlängning på min lilla staycation från verkligheten.

Det är inte så att jag är i förnekelse. Det är mer att, som en kvinna med en historia av problem kroppsuppfattning och ätstörningar, jag var glad att ignorera tecken på förfall. Om jag har rätt och att det enda lite hår—potential spel-växlare—är fortfarande det i morgon, jag kommer att ha hört Dr Google om tid resor och YouTube tutorials för att bygga min egen Tardis.

Det är inte så att jag är rädd för att min lilla flicka som växer upp på mig. Jag är bara inte säker på hur jag ska förklara för henne att så mycket skitsnack kommer med spelningen. Som en själv-som beskrivs life-long återhämta sig bulimiker, här är topp fem skäl body-image-skäl med anknytning till puberteten har mig skrämmas:

1. Som hennes kropp börjar förändras och hennes medvetande expanderar när hon blir äldre, hon kommer att veta att hon är tänkt att hatar det hon ser i spegeln. Hennes vänner kommer att kost och säga saker som "OMG, jag är så fet," och börja packa SlimFast i sina matlådor. De kommer att börja ta stolthet i att förneka sig de näringsämnen de behöver för att växa bara för att känna tillfredsställelse av att svälta sig ner 5 kilo som de inte har råd att förlora.

2. Små flickor kan stoppa att vara bästa vänner för en eftermiddag på grund av dumma och bedårande skäl glömt bort innan skolan nästa dag men Stora Tjejer (och vuxna kvinnor, för den delen), kan vara rent elak och hämndlysten. Hon kan, av Guds nåd, att växa upp och att aldrig ge fan vad någon annan någonsin tycker om hennes kropp, hennes kläder och hennes hår. Hur gör jag för att skydda henne från skada om skitsnack visar sig att fråga?

3. Hon äter när hon är hungrig. Hon klappar magen glatt när hon är klar med en god måltid. Hon är aktiv för att vara hälsosam för kroppen och har bra energi. Dessa är alla positiva sätt som jag har omarbetats status quo i vårt hem på grund av min egen historia. Men hennes värld kommer att expandera, och världen råkar vara full av skitstövlar.

4. Vi behöver inte en egen skala. En dag, hon kommer att titta på en kompis stå på en, titta ner och bearbeta sina reaktioner. Festliga eller inte, hon kommer lära dig kraften av Antalet och bestämma själv om hon köper in skitsnack perfekt att skalan är portvakt till självkänsla och lycka.

5. Hon fick sin fars ben. Vad händer om hon ärvt mitt emotionella bagage? Tänk om, oavsett hur hårt jag har försökt att ta upp henne stark och självsäker, har jag missat något?

Kanske jag gör en stor grej av ingenting även om det finns ett enda hårstrå, vilket signalerar början av puberteten. Kanske hon är och kommer alltid att vara självsäker lilla kraftpaket som gillar att slänga ut små bitar av visdom som "Själv är dig Själv, och vem kan argumentera mot det?" och ger aldrig en enda fuck vad andra barn tror eller säger.

Kanske. Men bara i fall, om jag får på det här tåget för att gå ut och rida med min dotter. Jag kan vara rädd för att släppa taget. Jag kan vara rädd för vad som kan komma. Men jag är smart nog att veta att detta inte är min resa.

Det är hennes.

Denna berättelse är ett utdrag från BabyFat: Äventyr i Moderskap, Muffin Toppar, & Försöker Hålla sig Frisk av Pauline M. Campos.

ADVERT

Lägg till din kommentar