5 av 90-talet modetrender jag Bär Igen

Min mor brukade säga att hon har hållit på att hennes kortkorta kjolar, hennes bell-bottoms, och andra mode-trender av hennes förflutna. Hon skrattade när jag började använda uppdaterade versioner av dessa objekt från decennier av hennes ungdom. Jag tyckte det var ganska coolt men samtidigt kunde aldrig ha föreställt många av tendenserna för min egen ungdom (vilket tydligen är något bakom mig) att göra en comeback. Men här är jag shopping för höst kläder och att se så många trender som tillhör det förflutna, saker som jag aldrig trott någonsin skulle komma tillbaka i stor stil. Här är fem av de mest oväntade retro trender:

1. Flanell Skjortor

Kom ihåg bär överdimensionerade skogshuggare, flanell skjortor i skolan? Ibland kan du köpte dem själv i storlek large eller ens extra stora så att de kunde drapera över en stor del av nedre delen av kroppen, och ibland kan du lånat dem från din pojkvän. Det var typ av cool. Gissa vad? Flanell skjortor är i stil igen. Alla butiker som transporterar dem, tidningar visar dem, och vi bär dem—med vissa förändringar av kursen. Det flanell skjortor av 21 st talet är långt mer anpassade och utrustade, och vi köper dem i mer lämpliga storlekar, så att vi faktiskt se ut som oss själva (och inte våra college pojkvänner.)

2. Hammer Pants

Någonstans innerst inne visste jag alltid att de lätt baggy fallskärm byxor som samlades vid ankeln var lite kallt ute även när de först exploderade på scenen i början av 90-talet. Jag är inte säker på att jag hade ett par då. Men dessa dagar jag har faktiskt ett par av Hammer pants. Vet du vad? De är verkligen bekväma. Jag bär dem till yoga klass på lördag morgon och då och hålla dem på hela dagen för mina barn' fotboll spel. Jag ser andra mammor ut på fälten i Hammer pants. Måste vara Hammare Tid? Vissa kvinnor har också den snygga versioner av fallskärm byxor som de bära ut för att äta middag på lördag kväll. Jag är inte där ännu.

3. Ponchos

Min mormor köpte mig en röd kliande poncho med en Fair Isle typ mönster runt kragen när jag var en liten flicka, och jag hade den tills den praktiskt taget såg ut som en belly-shirt på mig. (Mage skjortor, om du inte kommit tillbaka i stor stil.) Jag älskade poncho av min barndom och nu älskar jag poncho av mitt vuxenliv. Det verkar med andra vuxna gör också. Jag tror att de ser bra ut på en sval höstdag, och jag har även sett en del med Fair Isle mönster på kragen även om sättet svalare och chunkier stickade kragar. Jag bär min moderna-dag poncho med skinny jeans och leggings också (som också är tillbaka på stil—läs på).

4. Leggings/Benvärmare

Vi är alla skakade leggings (ibland med stigbyglar) och benvärmare tillbaka i dag. Jag hade en fantastisk par turkosa Esprit leggings med stigbyglarna och alldeles för varm rosa benvärmare som jag älskat så bär även om jag inte värmer upp mina ben för något. Det spelade ingen roll då, och det spelar ingen roll nu. Jag ser dagens damer att hålla benen varma hela dagen lång även om de tänker aldrig på att slås ut sina Jennifer Beals drag. Flashdance aldrig går ur stil, right?

5. Maxi Kjolar

Laura Ashley long prairie kjolar var en stapelvara i min skola garderob. De såg så cool med spets tights och balett lägenheter. Ja, jag var lite trendigt utmanas då. Men kanske var jag faktiskt fashion-forward-thinking eftersom de långa flowy kjolar är tillbaka. Någon som vet beslöt mig för att ringa dem på maxi kjolar, och nu är de faktiskt cool. Jag hade en hel del av dem i somras och såg en mycket cool dam som gör samma sak. De är så lätt att bära och ser bra ut med rätt snygga flip-flop eller balett platt bara topp fram under fållen.

Någon sa en gång att om man bar kläder en gång så är du för gammal för att bära dem om och när de kommer tillbaka i styl e decennier senare. Klart, jag håller inte med om det. Med det sagt ändå, om bodysuits, avsmalnande cuffed jeans, eller cowboy stövlar någonsin kommit tillbaka i stor stil, jag är ute. Kan bara inte gå dit!

ADVERT

Lägg till din kommentar