48 Timmar på OkCupid: den Gode, Den onde och Den Läskiga

Dating verkade bara...utmattande. Efter 12 år i ett förhållande som slutade i skilsmässa och ytterligare fyra med någon som inte kunde ha varit mer fel för mig, jag var klar. När ex-BF och jag delar ett år sedan, min plan var att lägga till några fler katter till min samling och ta upp tennis och virkning.

Och det fungerade. Jag lärde mig att spela tennis tillräckligt bra för att gå med i en dubbel league, och jag är stolt ägare av en sjal jag virkade mig själv (beslutat att skjuta katten inflöde). Det bästa av allt, jag tog några resor med mina barn, fångas upp med gamla vänner, och hanteras en trave böcker som hade fått samla damm på nattduksbordet.

Livet var bra, men jag var glad, jag var inte med så mycket roligt.

Så efter en vän yrade om OkCupid, jag bestämde mig för att ge den dejtingsajt ett försök. Jag tänkte att jag skulle gå ut på några datum, träffa lite nya människor. Inget allvarligt.

Jag började sign-up-process på söndag eftermiddag, precis innan du beger dig ut för ett par timmar. Jag hade bara tillräckligt med tid för att välja ett användarnamn och ladda upp ett foto.

Jag kom hem till åtta meddelanden och 78 gillar—alla baserade på en suddig bild på mig med mina barn beskurna ut, i min ålder, och mitt användarnamn. Djupa kontakter där. Meddelanden varierade från uppriktig ("Vackert leende! Jag skulle verkligen vilja lära känna dig") till läskiga ("Hey sexy, när kan jag komma över?").

Jag lade till några fler bilder och började svara på den till synes ändlösa frågor OkCupid ber att avgöra dess matchande algoritm. De började nog så harmlöst ("Skulle du kunna dejta någon som är rörigt?") men snabbt kommit till den oerhört personliga ("Hur ofta brukar du onanera?"). Lyckligtvis kan du hoppa över de du inte vill svara på. Jag svarade på ca 30, och hoppade över minst ett dussin.

När jag gick till sängs, jag hade fått en annan 10 meddelanden. Ingen av dem hade brytt sig om att läsa min profil så långt jag kunde se.

Ännu mer intressant, de flesta av dem visade en 50 procent eller högre "Fienden" rangordning, som, såvitt jag kan se, betyder att vi hade motsatta svar till matchen frågor. Från att surfa på webbplatsen, jag såg massor av killar som jag hade höga betyg match, så varför var alla mina så kallade fiender de enda jag fick höra från?

Måndag morgon tog ännu fler meddelanden (den bästa, från en äldre gent heter Richard, som var undertecknat, "Richard bryr sig") och ytterligare 50 gillar. Vad är en "like"? Visar sig om du klickar like på den profil av någon som också gillar dig tillbaka, du får en liten pop-up uppmuntra dig att komma i kontakt. Jag "gillade" fyra eller fem profiler och fick en match, en enda pappa som är i musik. Lovande! Jag gjorde en mental anteckning att maila honom.

Jag fick även en trevlig överraskning. Samtidigt genom att klicka på profiler av män som var listad som en stark match, jag kom över en kille som jag kände igen från college. Vi hade varit i samma ange klass, men hade inte riktigt känt varandra. Jag skannade igenom sin profil och vi verkade ha en hel del gemensamt. Jag skickade honom ett snabbt "Hej, jag tror att vi känner varandra" - meddelande och på väg till arbetet.

Han svarade direkt och vi gjorde upp en plan att träffas för drycker några dagar senare. Spännande, men jag var inte 100 procent säker på om det var en dejt eller bara två bekanta att fånga upp.

Om jag skulle göra detta med anor sak, jag ville ge det en rättvis chans. Jag chattade killen som "gillade" mig tillsammans med tre andra som verkade osannolikt för att vara seriemördare. Till skillnad från meddelanden som jag får, jag jobbade hårt på mig att göra dem (hoppas jag) rolig och relevant. Endast den enda pappa skrev tillbaka. Vi har utbytt några få email och han verkade trevlig nog, men jag blev så trött på den fram och tillbaka och var inte att få någon känsla av, att han var intresserad av att träffas personligen.

Nästa dag, jag hade plågats upp mer än 200 gillar och 43 meddelanden. Smickrande, visst, men ytlighet och totala brist på ansträngning min beundrare var att sätta ut var klädd på mig. Får jag att det är en lek med siffror—för varje 20 meddelanden du skickar, du kan få tre eller fyra back och kanske en av de som kan förvandlas till en verklig dag— men jag var inte säker på att jag brytt sig om att sätta i den typen av insats.

Efter att få en serie av allt mer skrämmande meddelanden från en gentleman, jag bestämde mig för att inaktivera min profil för en stund. Jag är säker på att det är några trevliga killar på OkCupid—min college vän är bevis för, som är en av hans kompisar som nyligen gifte sig med den första kvinna som han träffade genom webbplatsen, men jag var inte kontakt med dem.

OkCupid var inte en total förlust. Första dagen med min college vän gick bra, och har, faktiskt, känner mig som ett datum. Tur att jag hade högklackat. Han gör middag för mig denna helg. Och OkCupid var intressant som ett sociologiskt experiment.

Vad jag plockat från min korta tid på OkCupid är detta:

· Fortyish generellt att män vill dejta kvinnor 10-15 år yngre. Jag får detta—många av dessa killar, min college vän som ingår, vill gifta och har barn och det är mindre sannolikt att hända med kvinnor i deras ålder.

· Män i alla åldrar som tycker att kvinnor är riktigt, riktigt intresserad av deras abs, pecs, och, ja, andra delar av kroppen. Dudes, hör upp: Om jag vill se dig naken, jag lovar att du kommer att vara den första att veta. Tills dess, täcka upp.

· Sixtyish män med skägg tydligen hitta mig riktigt snygg. Även om det är skäl till dag äldre (eller yngre) män , Jag fastnar med killar närmare min ålder. Skägg tillval.

· Killar inte betala någon uppmärksamhet åt vad du säger att du letar efter eller om den algoritm som visar att du är kompatibla. Om du skriver tillbaka, du är en match.

Jag är inte svära mindre online dating. Det är definitivt något spännande att veta att det finns massor av andra människor där ute som letar efter sina Män till Höger (eller deras Män Rätt för Natten). Men jag tror att en tjänst som Kaffe Uppfyller Bagel, en nyare webbplats som skickar en match per dag—men inte tillåter dig att söka efter profiler eller få någon kontakt info om du inte gillar dem först—kan vara mer min hastighet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar