48 Timmar Ensam: Mamma Behöver Tid Av För

Min fot tap-tap-utnyttjas mot flygplatsen golvet, och jag kände mig så nervös som om jag bara hade nedskjutna en hel kanna kaffe. Det var i början av Mars i Cleveland, fortfarande grå slaskig snö och himmel, och jag var själv väntar på att hinna med planet till Florida.

Jag är en extrovert introvert, antar jag, den typ av person som älskar människor och prata med dem. Och ändå, lika säkert, jag behöver tid i mitt huvud, ensam. Stay-at-home moderskap till tre små var precis vad jag ville ha. Från det ögonblick vart och ett av mina barn föddes grät jag för deras närvaro, att vara nära dem. Men moderskapet av små barn som var, för mig, också högt, nära och obevekligt krävande.

"Jag vill ha lite tid för sig själv," jag sa till min man, när han frågade vad vi ska göra för min länge sedan allra första Mors Dag, när det enda lilla var vår busig studsande 8 månader gamla pojke. "Verkligen? Vill du inte göra något som en familj?" frågade han misstroget och ont, och så tappade jag den.

Men jag visste, och jag visste ännu mer så två underbara barn kom tillsammans, och sedan växte till småbarn och förskolebarn. Jag var trött på att folk hänger på min kropp, trött på buller, trött på att alltid vara "Mamma-Mamma-Mamma." Jag var lycklig nog att ha datum nätter och mammor' nätter ut, men det var inte tillräckligt.

Och så var jag på väg till Florida. Jag hade fått axla slipning vikten av en vinter av årstidsbunden depression på toppen av de krav som moderskapet, och det visste jag—och till slut insisterade på—vad jag mest behövs. "Kan inte jag komma?" min man frågade. Svaret var nej, och han kärleksfullt gett samtycke.

Jag älskar min man, dyrt. Men jag är en pleaser, och jag visste att om han kom, skulle jag vilja rådfråga honom, att planera runt hans önskan, att fatta beslut tillsammans. Jag behövde en reträtt, att flyga solo.

Och det var lycka. Efter att första skakis timme på flygplatsen, min kropp äntligen fick meddelande från min chef. Du kan koppla av. Dina barn är säkra, och du kan bara vara.

För 48 timmar, jag sugit upp D-Vitamin min sun-svalt kropp hade varit sugen. Jag läste böcker och gick igång och fick en pedikyr, och gjorde Pilates. Jag gick på stan och åt mat ensam, och på natten, jag knäckt öppna den bärbara datorn och äntligen började hitta min långa vilande skrivande röst.

Min favorit plats i den lilla Florida staden var en restaurang med uteservering, bara en uteplats toppas av den enklaste av tak, den typ av plats du bara se på breddgrader fräck nog att överväga att bygga en sådan sak. Splittrade sunshine, den dämpade prat av lokalbefolkningen, och tydligt läckra whiffs av stekta gröna tomater samsas runt mig på lördag eftermiddag. Och jag, behagligt varmt från en halv dränerad margarita, kände mig helt tillfreds för första gången i år.

Det var nog. Dag två, min son hade feber och jag var diagnostisera honom via Skype, och önskar jag kunde krama om honom. Jag visade mina döttrar bilder på ödlor utanför mitt rum, och blåser kyssar till dem. Jag längtade efter att få se min man och har en lång pratstund. Ja, jag missade dem alla redan.

Och jag gick hem, full och hel och redo igen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar