41 Enkla Steg För Att Få Din Kid Ut Genom Dörren Till Skolan

Detta är min tredje vecka med en kindergartner och ett förskolebarn. Det innebär att jag har haft tre veckors praktik på att få mina barn upp, klä på sig, matas och ut genom dörren. Och ja, visst, rymdfärjan liftoff är mindre komplex än vår morgon rutin, men jag tycker ändå att jag är på en ganska effektiv roll. Jag har lyckats att effektivisera det till en ren 41 steg. Lära mig av min visdom, nedan.

1. Skrik. Mina barn vaknar och yodels hans glädje över den kommande gryningen. Eftersom äldre barn behöver lite mer sömn, jag sprint i som en gisslan utvinning team, rycka 90-kilos barn från hans spjälsäng (vrida ryggen i processen) och anden honom in i vårt rum. Jag lyssnar uppmärksamt till bildskärmen, är att be kindergartner kommer att sova lite längre.

2. Besegra. Den kindergartner vaknar 30 sekunder senare, irriterad av brist på sömn.

3. Den aldrig sinande frukost. Kan två barn äter mer långsamt? Detta är inte så mycket dawdling som en nära hungerstrejk.

4. Klocka-tittande. Det är nu jag börjar ivrigt att klicka mitt på och stänga av telefonen, kontrollera tiden. Jag satte ut kindergartener kläder och uppmuntra honom att komma in i dem av sig själv.

5. Besegra. Jag stoppar den 5-åriga, som är borta så slapp som en nyfödd, i hans kläder. "Mamma, säger han och fnissar. "Jag är ett barn. Jag är en bebis."

6. Fukt. Barn spiller en kopp vatten på köksgolvet, som jag steg in och ta mina strumpor. Sedan så försöker jag att städa frukost röran i köket, jag spiller diskvatten på min blus. Jag går till förändring.

7. Besegra. Inga rena strumpor, ingen ren blus. Jag finna mig i att vara fuktig.

8. Rasande virvelvind. Här är de 10 eller 15 minuter av tiden när jag försöker få mig själv klädd, mina tänder borstade, min väska packad och kids' strumpor och tröjor på.

9. Fynd. En av de två barnen har borstat sina tänder, och det är bra nog för idag. Jag ska kompensera för det ikväll.

10. Tillstånd glider. Det finns 119 saker som skall undertecknas och returneras till skolan, 79 av dem med kontroller och resten kräver någon form av tid, engagemang från mig. Jag registrerar tre av dem på måfå, stoppa dem i kindergartner ryggsäck och undrar om han kommer att vara kvar på en kommande studieresa.

11. Mild begäran. Jag frågar min son att sätta på sig sina skor.

12 till 36. De sätta på sig skorna.

37. Skrik. Jag slutligen förlora det och skrika, full-throated, "Sätta på dina skor!" Jag magkänsla över min son, fyllning hans slappa fötter i hans gymnastikskor. "Mamma, jag är en dinosaurie. Jag är en dinosaurie", säger han, eftersom mitt arbete väska, som jag optimistiskt slängd över min axel för 10 minuter sedan glider ner min rygg och clobbers mig i huvudet.

38. De lämnar huset. Vi faktiskt gå ut genom dörren, och jag låsa in den bakom oss. Min man sätter igång med småbarn.

39. Återföring. Vi åker tillbaka inne för en regnrock. Jag debatten ändra mina egna skor för regn stövlar och bestämmer sig mot det.

40. Besegra. Mina skor är förstörda.

41. Drop-off. Jag lämnar barn på skolan dörren och kyssa honom adjö, ivrigt att förutse mina sex timmar av frihet. Så vad händer om jag är lite fuktig och hes från skrikande. Barnet är i skolan. Transfer är aloft.

ADVERT

Lägg till din kommentar