Detta Är Vad Din 40-talet Är VERKLIGEN Som

Innan Jag fyllde 40 alla jag hört talas om var hur fantastiskt det här decenniet är. Folk skulle prata om denna nyfunna självförtroende och IDGAF attityd. Du (borde vara) att träffa din steglängd professionellt, och dina barn är (antagligen) i att "sweet spot" mellan småbarn och tonåringar. Att du inte bryr dig om din kropp eller vad andra människor tycker och tänker. Du vet vem du är och du gör din grej. Tveklöst.

Thi ngs är bara... lättare, de sa att antingen implicit eller explicit.

Ja, nu när jag har varit i den här meningen-utopin om ett decennium för nästan ett år nu, jag kan jakande och med tillförsikt säga: SKITSNACK.

Din 40-talet är inte något lättare, och berätta för folk att de är som att berätta för en ny mamma som moderskapet blir lättare. Att saker och ting inte blir lättare, bara annorlunda. (Och du får bättre.)

Visst, vissa personer kan vara att träffa sin steglängd professionellt, men andra kan vara att byta inriktning eller som kämpar i en karriär som inte passar dem. Ja, vi kan vara i sweet spot om föräldraskap, men vi är också mycket medveten om hur snabbt det är slut och vi är jäkla livrädd. Med åldrande föräldrar och växande barn, vi är intensivt medvetna om den snabba tiden och på den starka hand av dödlighet (både våra nära och kära " och vår egen).

Och våra kroppar? Tja, jag kanske inte bryr sig om gropar på min rumpa eller lår som skaver, men nu har jag en nära konstant ryggont och en udda att klicka på mitt knä. Jag måste bära skor skär, FFS.

Jag kanske inte bryr sig om vad som slumpmässiga främlingar och bekanta tycker om mitt okammade hår och rörigt minibuss, men jag är säker på som fan bryr en hel del (för mycket?) om människor känner mig som en snäll och medkännande person.

Inte få mig fel, som IDGAF attityd det började i mitt 30-talet är att vara finslipat på 40-talet när det gäller de "små saker" som inte är viktiga för mig (med hjälp av rätt hudkräm och gå varje moms night out). Men jag kan försäkra er att jag ger flera knullar om de stora saker som är viktiga för mig, och uppriktigt sagt det finns mycket att gräma sig om på sistone.

Christine Orgel

Men här är grejen jag inte om att vara i din 40-talet fram till idag: Det kan inte bli enklare; det blir rikare. Djupare. Sötare och mer omfattande. Ungefär som ett enormt rika och dekadent choklad tårta (och ja, jag fick äta den där kakan på bilden på min 40).

Och på grund av att det är viktigare än någonsin att omge dig så mycket som möjligt med människor som vill njuta av kakan med dig. Med människor som känner till din VERKLIGA hjärta. Med människor som agerar med och ta goda avsikter i dina interaktioner. Med människor som hjälper dig att bli ditt bästa jag och att driva dig till att bli bättre, samtidigt som det också förståelse för att de själva inte klarar av sina bästa av sig själv också. Med människor som inte bara tolererar utan att uppskatta sårbarhet. Med människor som känner dig och få dig.

Dessa människor — dessa speciella och sällsynta relationer — är vad som gör den 40-talet så jävla awesome. De är färgglada regnbåge strössel (eller M&Ms) på en god chokladkaka.

Så lev väl och älska ja, mina vänner. Hitta Ditt Folk. Här är vår så-mycket-hela 40-talet (och bortom).

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar