40: Ålder, Som Förändrade Mitt Spel

Till denna dag, jag är fortfarande inte intresserad av bröllop löften. Men på 43, sex är mycket mer formellt. I själva verket, det är oftast schemalagda. Relationer är mycket mindre plural och bara tanken på att bryta upp inspirerar ångest och svett.

Jag är inte ens säker på att det är en universell erfarenhet. Kanske är det bara jag som känner intensiv efter 40 påtryckningar för att en relation ska fungera. Men jag vet att jag personligen aldrig provat att detta är svårt att hålla ihop i min 20-talet.

I dessa dagar, inte ens två månader i något så trivialt som fel färg shirt kunde få mig att kasta in handduken. Jag menar, dating poolen var stor! Det var mycket mer där att killen kom från, och jag hade högre krav än forest green. Förutom att jag var mer som en sport fisherman ' än en jägare. Det handlade om hur många jag kunde fånga, inte hålla.

Men det var en enklare tid.

Någon gång efter 35 års ålder, började jag märka den ökända havet hade varit överfiskade. Därför började jag att andra gissa min laid-back, sport-dating sätt och tänka långsiktigt engagemang och bevarande.

Vid 40 års ålder, den märkbara förändringar i mitt romantiska liv ökat. Jag fann mig äcklad av tanken på att veva in en bad boy—sharks av den legendariska havet som en gång hänförd mig. I stället blev jag plötsligt att finna skönhet och styrka i den blyga lilla puffer fisk—killen som fick inget att bevisa, som bara tyst lever sitt liv, men fortfarande vet hur man håller världen från att äta honom levande.

Jag var bättre på att upptäcka röda flaggor och mindre benägna att bortse från dem, ännu mer villiga att kompromissa om triviala saker. Jag hade mina normer och deal breakers, men forest green var inte längre en av dem. I själva verket, jag generellt blev mer öppen med hänsyn till min ytliga-måsten i går.

Jag ville ha någon med mer innehåll och mindre timmar klockad till gymmet. Som sådan, betydligt äldre män var inte längre ute ur bilden, och följaktligen inte heller var grått hår eller golf. Ett sex-pack blev en punkt på min shopping lista snarare än en låda på checklistan. Barn—så länge de inte var min—och ex-fruar blev norm, inte undantag.

Jag lägger ner min catch-and-release-mentalitet. Jag ville ha något mer meningsfullt än bara sex eller underhållning. Äktenskap fortfarande var oattraktiv, men jag ville ha något djup och till synes oändliga.

Men för att uppnå djup och lång livslängd krävs tålamod, kompromiss, samarbete, kommunikation och visdom—i grund och botten, exceptionella kunskaper för livet.

Jag var tvungen att lära sig att noggrant möta problem och lösa konflikter, snarare än att köra bort. Att uttrycka mina behov och att sätta gränser samtidigt som behoven och gränserna för min partner var nytt för mig. Mitt yngre jag var alltid så självcentrerad och bratty när det kom till romantiska relationer.

40 års ålder hade jag arbetat på mig. Det var ett spel-växlare och en ögonöppnare. Jag insåg det berömda hårda arbete som rapporteras av många som ett krav i ett förhållande var faktiskt om personlig tillväxt. Analogically sett, det var Zen utbildning för att bli en bättre fiskare.

För närvarande vid en ålder av 43, finner jag mig själv i en engagerad relation med en betydligt äldre man. Han golfs och vackert sport grått hår, har två vuxna barn och en ex-fru. Han är inte längre en maraton löpare eller en högskola baseball-spelare, och han behöver inte spendera timmar på gymmet som försöker att kompensera för detta faktum.

Han är en lugn människa—en introvert—och det är sannolikt därför som han är perfekt för mig. 43 år har jag valt att bo i och läsa, eller se en bra film, snarare än att slå den bar scenen.

Sanningen skall fram, min 20-åriga jaget är förmodligen i ett parallellt universum pekar och skrattar åt mig. Men det är en annan omvälvande aspekt om 40; jag verkligen inte bryr sig om vad folk tror, särskilt de som är 20 år yngre.

Jag är mer säker än någonsin tidigare, och det känns som om min ande, sinne och kropp är äntligen alla i synk. Sant, jag tänker inte delta i den fullsatta konserter eller frekventerar de hetaste nattklubbar med den senaste smaken av veckan. Men jag känner ett större lugn, som jag klokt styra förbi skinny jeans och acceptera det saknas behov av att köpa en selfie pinne för min icke-existerande, sent på kvällen gruppen utflykter.

Kanske det är vad det handlar om acceptans, visdom och uppnå en känsla av frid.

Ja. 40 är ett spel-växlare, men förändring är bra. Och till skillnad från killarna i min 20-talet, det samma kan sägas om mannen som åtföljer mig, på 43 år, som av en tillfällighet också avskyr forest green.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar