40 Skäl att inte Suga 40

Fyller 40 får en hel del dålig press. Visst, mina knän är mindre shock-proof och baksmälla pågå i tre dagar, men generellt tror jag att detta decennium är ganska stor. Här är vad jag älskar med att vara 40:

1. Min komfort nivå med knästrumpor

Jag bär dem dras upp, med mina nattlinnen, som av någon anledning min man gillar. Inte "Gillar" på Facebook, för att vi är 40 och Facebook är för 60-åringar, men faktiskt gillar IRL på vår soffa i en perverterad make sätt.

2. Min DVR bibliotek är omfattande och fantastiska

Den är fylld med Samhörighet och Öppet och Slap och det finns inget utrymme för NBA-spel mitt barn frågade för att spela in eftersom det är min jävla TV och jag behöver lagring.

3. Gå till dina vänners hem för middag i stället för att göra reservationer och gå ut

Du bara bryr sig inte längre om att restauranger och när de öppnade och deras meny tutorials, och du blir rasande när dessa platser att presentera dig med $200 kontroller men inte tar kreditkort. Oops, sorry för det! Vi är endast kontanter som betalningsmedel. Det finns en BANKOMAT fyra kvarter bort. Hänger ut på en lördag kväll och öste mat från dina vänners crockpot i en skål och dricker oändliga glas vin innan man promenerar runt hörnet tillbaka hem till sängen fyller mig med lättnad och lycka. Det är också fyller mig med vin.

4. Det är OK att be om en stol med en tillbaka

Det är OK att inte tänka på "bar" ett "bord." Och det är OK att säga, med vaga hot och en blinkning, "Det är OK, jag ska vänta på ett bord. Touch av stenos. Jag är 40 nu."

5. Garnet Hill-katalogen

Denna katalog används för att vara en plåga—man skulle kasta det utan att ens bläddra igenom. Man skulle kunna tro, "Det är som häfte med fast ovala mattor och jaunty dörrmattor." Men nu, jag har ganska bra känslor inför alla i kokt ull, smal hobbit tofflor och badrockar. Jag beställa reservdelar julgran kjolar som jag inte behöver och handdukar att jag har ingen plats att lagra. Garnet Hill gör mig väldigt levande. Jag önskar att jag hade fler dörrar till dörrmatta.

6. Du behöver aldrig bära shorts igen

Eller, kanske, bör du. Men det är upp till dig, naturligtvis. Du är 40 nu—du kan göra vad du och J. Crew vill göra! Det blir varmt ute! Ditt samtal. Men jag bryr mig om dig, så jag vill säga till dig att du inte ska bära dem shorts. Eftersom jag också är 40, jag är utrustade med tillräckligt mycket självförtroende för att berätta detta.

7. Dina vänner är de bästa present av medelåldern

Nu, förhoppningsvis, har du vänner som kommer att vara det för resten av resten. Du behöver inte spendera värdefull tid med människor du inte tycker om, så att ditt liv är fyllt med människor som är viktiga och solid. Du vet vem du ska ringa eller sms: a, med alla möjliga nödsituationer, alla skämt, alla klagomål. När du är 40, du är väl älskad av dina vänner och kärlek som du ger i gengäld flyter lätt. Det är vackert.

8. Du kan förbannelse fritt igen

Och det är jävla kul! När barnen är bebisar och lära sig att prata, det finns en hel del stavning av ord och redigering av svordomar. Men nu är det OK—de vet att förbanna inte är tillåtet för dem, men är tillåtet för dig. Gör som jag säger, inte som jag håller på att göra.

9. Du kan titta på filmer från din tonåren med dina egna barn

Med vissa undantag, förstås. Kan inte precis göra Rocky eller Ghostbusters med ett litet barn. Men om ditt barn är äldre, du kan packa upp hela 1980-talet canon med dem. Bill Murray är älskade av våra 10-år-gammal som han är med oss. Detta gör mig som min 10-åriga väldigt, väldigt mycket.

10. Sex är bra när man är 40

Du kommer att göra någon gammal sak. Har så mycket som möjligt. Eller så mycket som din Netflix belastning tillåter. Jag vet att i medelåldern vi slits i många riktningar och har många ansvar.

11. Mark Duplass är drömmande nu

Jag har kommit för att utveckla varma känslor för alla typer av intressanta män: Jeff Daniels (som Kommer från McAvoy Redaktionen inte den olyckliga staden idiot från Dum & Dummare ). Peter Krause som Adam Braverman är en perfekt människa, till exempel. Helvetet, som Föräldraskap bar på, var jag funderade på Zeek. Jag älskar Jimmy Kimmel. Louis CK. Du får idén. Baggy Pappa Jeans välkommen. Förutom på min real-life make. Jag skulle kritisera honom och tvingar honom att byta om han dök upp i Barack blåställ. Önskan nära är komplicerat.

12. Jag kan gråta öppet på 100 procent av skolföreställningar

Jag ropar om andra människors barn. Jag ropar om mina egna. Hela grejen—att bara titta på dessa små människor stå på scen och dansa/sjunga/act/djembe-trumma—flyttar mig till stora, varma, salta tårar. Jag brukade gråta om barnen bara början, gör saker för första gången. Nu ska jag gråta eftersom allt händer för fort, för snart, flyr mitt grepp snabbare än jag kunde ha trott. Och om det finns någonting i världen som tittar på dina barn ser ut för er i publiken och sedan leende när dina ögon lock, jag vet inte vad det är.

13. Du kan avbryta planer, eftersom det är kallt ute

Du kan bara säga, "ja, för kallt för mig att vara utanför." Ännu bättre är det när den andra personen avbryter planerna, för då behöver du inte.

14. Ja, jag bär exakt samma outfit som jag hade igår

Eftersom jag är 40 och jag är inte slösaktiga och jag trodde inte att jag skulle springa in i dig i dag igen.

15. Podcasts är cool

Jag har blivit välsignad av detta kulturella ögonblick där poddsändningarna ska inte bara vara cool av mig, men coolt med Alla. Även personer av tvivelaktig smak. Till exempel, människor under 40 år.

16. Att experimentera med nya vanor

Dina förväntningar är låga och du vet att du inte behöver förbinda sig till något permanent. Du kanske tänker, "jag kommer att gå vidare och utveckla en te i lösvikt praktiken." Min vän gav mig en fantastisk liten säck av Chai från Maine nyligen. Min man håller bryggning upp dessa små krukor av chai och kärleksfullt sila dem för oss. Jag ser honom göra det och känner en svälla av kärlek för honom, men jag kommer inte att bli besviken av flyktig karaktär av hobby, som jag skulle ha varit år sedan. Kommer vi att säga ömt, "kom Ihåg alla att kaffe skitsnack vi gjorde förra året?" Dessutom, kaffe-och s mest markanta kännetecken är hur mycket det får mig att vilja ha en kopp kaffe.

17. Du och din partner kan placera enskilda Sömlös order från olika restauranger

Jag behöver inte låtsas att jag vill jätte dosa eller pizza som alla älskar men som jag tycker smakar som en torr Eukaristin. Så länge som vi äter mat samtidigt spelar det ingen roll om han är sörplande tortilla soppa och jag äta rå fisk. Jag rutinmässigt för att bättre dock, vilket är besvärligt.

18. Du är alltid kallt

Vänta, det är inte bra, detta är fruktansvärt. Livet är leechar av dig hela tiden, och så kommer din kropp att frysa. Men du är tillåten att bära föga smickrande parkas och cartoonishly enorm päls mössor utan ursäkt för att skydda dig på detta långsamma marsch mot döden.

19. Du behöver inte bjuda alla
20. Du fortfarande är orolig och känner att du bör bjuda in alla

Vilket är bra eftersom det innebär att du fortfarande har en generös, snäll hjärta och du är inte någon sociopatiska, 40-årig rövhål.

21. Alla de rökfria du gjorde är en livstid sedan

Dina lungor återställs nu till en mogen, ren, fluffig staten. Det är någon annan del av dig som är ruttna bort i hemlighet.

22. När du är 40, har du tillräckligt med ramekins
23. Du vet så många saker om dig själv

Och du vet hur du ska använda det du vet att uppföra sig bättre, behandla andra bättre, behandla dig själv bättre. Du är bara bättre på att vara en anständig människa. Du kanske tänka på detta faktum minst en gång om dagen. Tjugo-åringar som inte gör detta. De har bilder till inlägg.

24. Du behöver inte avsluta varje bok du börja och du behöver inte må dåligt över det

Det finns så många böcker som du aldrig kommer att få chansen att läsa. Detta ödmjukar dig, men gör dig inte ledsen längre. Titta, det finns Gravity ' s Rainbow över det på hyllan, tror du. Och där skall förbli till slutet av tiden.

25. Du har börjat undervisa dina barn om tolerans och jämställdhet

Du kommer att ges befogenhet och berikas genom att undervisa dem om det, och förvånas över att se genom deras ögon hur långt vi fortfarande har kvar att gå. Du vet att de kommer att lära dig så mycket om tolerans också.

26. Tyg med Stretch

Du är tekniskt byxor i tre storlekar för liten, men tack vare stretch innovationer, lögnen bor på.

27. Du kan utesluta åtminstone några sjukdomar och sjukdomar

Visst, du kan ändå sluta med förödande dålig andedräkt eller restless leg syndrome, men du kommer inte att vakna upp med buckteeth och schizofreni.

28. Du är OK med dina fötter

Titta, de är inte perfekta. Du är inte anställd för fetisch webbplatser. Du har varit som ser ner på dem för en halv livstid önskar du kunde göra små justeringar här och där. Men det är över nu. Du bär den jävla Antika grekiska sandaler du köpte eftersom de är SÅ VÄLDIGT VACKRA.

29. Du har accepterat att du aldrig kommer att vara ensam eller åtminstone utan korta besök även i badrummet

I själva verket, om du är i badrummet och ingen kommer att leta efter dig, du känner dig oälskad och avvisas. Antar att jag är bara kvar för döda i här, för Kristi skull du kan skrika från toalettstol.

30. Du har förmodligen varit snäll att många människor nu

Du har förmodligen varit ovänlig från gång till gång också. Men förhoppningsvis bra du har gjort överväldigar beklagar. Du kan fortfarande fixa lite i det.

31. Du erfarenhet är att många små njutningar, många gånger om dagen

Nöjen som uppfyller du och chock dig med sin makt för att göra så. Den första klunken kaffe varje dag. Ett varmt hus. En bra filt. Ditt barns hud. Måltiden med din man. Håller händerna i en biograf. Root beer. Skratt varje dag. Av 40, tror du, om allt är precis som denna, är det nog.

32. När du når medelåldern, inser du att en lista över de bästa 40 sakerna med att vara 40 egentligen inte behöver 40 saker

Folk behöver inte vara så bokstavlig. Trettio-två är tillräckligt. Eftersom du sa så. Och vem fan har lovat dig att det skulle vara så att många bra saker om medelåldern ändå? Är du galen? Det är den inte. Genom 40 års ålder, som vi inte skitsnack varandra.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar