4-Åringar DGAF, Och Här är Varför

Min fyra-åring är rubbad. Han är irrationell, krävande, envis, och har noll medvetenhet om faran. Tänk dig en sprängladdning, men med benen—det är honom. Han är en fri-tänkare, och med det menar jag, att han inte ger ett skit om vad du har att säga om det ligger i linje med hans egna idéer. Bra tider, rätt?

Är han en skitstövel? Tja, nej, inte riktigt, han är bara fyra. Han är instängd i en liten kropp, med stora idéer, och en underutvecklad frontalloben, så rationellt tänkande och impulskontroll är inte riktigt hans starka färgerna.

Den andra morgonen, vaknade han arg. Detta är en sak som han gör ibland när hans ögon är öppna är han inexplicability förbannad. Just denna morgon, han var arg för att min mage var "stor", men det var inte en bebis på det. (Ytterligare ett bevis på att 4-åringar don ' t give a f*ck om dina känslor.) Vi tillbringade ett par minuter på att prata om namn för att hans nya syskon, eftersom att vara uppsvälld var inte en förklaring att han var villig att acceptera. Det var inte att resonera med honom, så att fejka en graviditet verkade som om det enda sättet jag skulle göra det i tid till jobbet.

En fyra-årig antingen kommer att glömma vad du genast säga, eller etch det i sitt sinne permanent, det är inte mitt-i-mellan. Jag var verkligen rulla tärningarna på denna graviditet sak, men pre-eller shit-storm är mina minst favorit typ, så jag bara sortera av gick längs med sinnessjukdom. Jag trodde att jag skulle undvika en tidig morgon katastrof, men jag hade fel, eftersom okänt för mig, jag valde det mest kränkande och obehagligt t-shirt från sin garderob, och sedan föreslog att han skulle bära det. Jag visste inte att han hatade just denna tröja, eftersom natten innan hade det varit hans favorit.

Följande t-shirt fiasko, jag erbjöd mig att hjälpa honom att borsta tänderna, återigen att skicka honom till någon form av 4-åriga avsnitt, eftersom det tydligen kan han göra skiten själv. Jag återvände till mitt rum för att avsluta sig redo, medan han täckte badrum och de flesta av hallen i tandkräm. Innan vi lämnade huset, tog han tre matcher med sin syster, såg Pappa Finger video 46 gånger på max volym, och låt hunden ut i den leriga bakgård. När vi äntligen lämnat huset, ropade han mest i vägen till förskolan eftersom han inte har tid att packa för semester vi skulle ta 3 månader från nu.

Alla fyra-åringar ska komma med en bruksanvisning och en terapeut för sin mamma. Och kom inte till mig med, "det är bara dåligt föräldraskap." Eftersom ingen, Brenda, det är det inte. Om din fyra-år-gamla inte agera så här, du är bara en lycklig asshole med en enkel barn. (Som jag hoppas växer till en skit tonåring, så att du tvingas att äta alla dina domare-y-ord.)

Sanningen är att detta är en ganska normalt beteende för en fyra år gammal. De är känslomässiga, irrationella, impulsiv, och ologiskt, eftersom den del av hjärnan som styr alla som fortfarande utvecklas. Men, de är uppmärksam, ständigt samla in information, göra observationer och bearbetning av information till det bästa av sin förmåga.

Det är bara det att den "bästa av sin förmåga" fortfarande faller lite kort om rationell, och leder ofta till någon form av känslomässig fallout. Normalt på en offentlig plats, till exempel en restaurang eller någonstans med en publik. De har mycket lite chill, eftersom känslor driver allt de gör, eftersom igen, logik bor i en del av minnet som är under uppbyggnad.

Så, om det kan verka som 4-åringar vill se världen brinna, men jag väljer att tro att detta är bara en scen, och även detta skall passera. Mest för att jag orkar inte med tanken på att detta är mitt liv under de kommande 14 åren, och även vetenskapen. Antingen sätt, till mamas och papas som lever med, eller efter att ha överlevt en 4-åring, jag känner dig—solidaritet.

ADVERT

Lägg till din kommentar