Vad Jag Vill Att Min 4-Åring Med Downs Syndrom Att Veta

Jag har undrat en hel del om din födelsedag i år. Jag tänkte för mig själv hur jag har sagt det hela. Hur det är inget nytt i världen av Downs syndrom . Hur jag har inte bara vänt på varenda sten, men har också grävt djupt i jorden nedan.

Och sedan idag, utan förvarning, jag öppnade mina ögon och öppnade min Facebook. (Detta är något jag har blivit lovade att inte göra som för sent....så det tjänar mig rätt, antar jag.) Jag öppnade min sida för att hitta en rubrik så störande det förde mig till tårar innan jag ens kunde förmå mig att läsa den: Människor med downs syndrom är först och människor för att ansöka om att vara på Hotade Arter Listan ."

Hur vågar världen chock för mig när jag trodde att jag var lugn? När jag trodde att jag hade ogenomträngliga rustning av något downs syndrom eller funktionshinder. Tja, min älskling, fyra goda år senare och jag kan fortfarande väckas till knäna av mina hård och medfödda behov av att skydda dig.

Bethann Craver

Du är ännu för ung för att förstå detta, och genom Guds nåd, och jag hoppas att världen ändras innan du är tillräckligt gammal för att få det. Men här är vad de säger om dig:

De säger att världen inte få dig. Att de är rädda för dig. Det eftersom du tar det lite längre tid att gå och prata och lära dig, att du är inte värdiga livet. De säger att du håller på att sätta på en speciell lista för att upprätthållas, eftersom du är sällsynta. Du är inte ovanligt på grund av dina föränderliga miljö som isbjörn men, du är sällsynta eftersom människor är att välja det du behöver inte finns.

Bethann Craver

Du är sällsynta baby. Du är en sällsynt pärla, dolda, hemliga och skimrande. Du åberopa glädje och godhet och du har kommit hit för att lysa.

Bethann Craver

Du är sällsynta. Du läser människor som ingen annan. Du vet när jag behöver en kram, behovet av att skratta och du visste att komma hit för att rädda mig. Du har lärt mig tålamod och om hur det är att framhärda i denna världen, att älska denna orättvisa värld i alla fall.

Du är sällsynta på det sätt som du inte vet hur att vara något annat, men äkta. Du kan inte låtsas när du är frustrerad. Du behöver inte människor vänligen eller sätta på airs. Det är sällsynt.

Bethann Craver

Ditt smittande skratt är sällsynt och hur du dansa när du hör musiken som om ingen annan tittar på. Det är också sällsynta.

Det du har kommit till vår familj är sällsynta. Du har gett oss disken för att skydda dem som är i behov och förmåga att se allas styrkor.

Bethann Craver

Den storslagna kärlek jag får för att sprida din historia är sällsynta. Vi får se världen på ett annat sätt än vissa, full av kärlek, acceptans och genom ögonen på de många människor som har din rygg.

Vi får en sällsynt inblick i en värld av särskilda behov; en värld där det finns massor av figurativa winks eftersom vi får "den hårda och den vackra" exempel på en djupare nivå.

Så du ser, min son, du är sällsynt.... men din artikel bör läsa:

"Människor med downs syndrom på tids Mest Inflytelserika Lista"

Eller

"Människor med downs syndrom på Nobels Fredspris Lista"

Eller

"Människor med downs syndrom vinna händer ner på Hur-Att-Vara-En-Människa-Lista"

Du vinner på liv min lilla kärlek. Du har fått så mycket av det hela listat ut redan. Tack för att du undervisar mig och tack för att du gör mig lycklig mamma av någon sällsynt.

Jag älskar dig Bubby. Glad 4: e födelsedag.

ADVERT

Lägg till din kommentar