4 Tips för en Naturlig Förlossning

Det är inte lätt att klämma ett stort huvud ut ur ett litet hål, som varje mor vet. Min bebis var 8 kg 9 oz, med ett huvud som en hjälm. Det är verkligen fantastiskt att det ens kan hända alls. Jag valde naturlig förlossning eftersom smärta medicin gör mig kasta upp och, tja ... förlossning är rörigt nog utan mig upchucking överallt. Två av min mammas vänner hade hemska upplevelser med epidurals, som helt och hållet ställa mig i tanken, plus en nål som går i min ryggrad ger mig rysningar.

Jag måste erkänna att även om jag aldrig föreställt mig att föda naturligt, det känns ganska häftigt att jag kan kasta den i min mammas ansikte att jag också är en stark kvinna. Hon alltid skryter om hur hon födde naturligt fyra gånger — vilket, måste jag erkänna, speciellt nu när jag har upplevt det, är ganska imponerande. Om du tror att slidan-stretching smärta av naturlig förlossning är för dig, så låt mig ge dig några tips...

1. Registrera din gravida själv i en Lamaze klass. De undervisar du en miljon och en smärtstillande tekniker. Som du går igenom klass, kanske du tänker, "Yeah right, som om jag någonsin kommer att använda denna." Lita på mig, när du gråter ut i smärta, du kommer att prova något för att lindra det. Och se till att din förlossningarna partner följer med dig så att han eller hon kan komma ihåg tekniker. Du kan glömma dem som du skriker i smärta. Extra bonus: din instruktör tvingar din partner att ge dig tillbaka en massage, och vad mamma-till-vara skulle någonsin slå ner en massage?

2. Du måste ha någon form av stöd-systemet, och det betyder inte att du behöver gå ut och skaffa dig en doula . (Om du är som mig, att du inte har extra cash bara ligger och skräpar.) Din make / maka, partner, syster, mamma (vad det nu kan vara) fungerar lika bra som en av de dyra förlossningarna följeslagare, speciellt om du tog råd numero uno. Vem du än väljer, se till att de kan ta en verbal och fysisk misshandel. Jag menar, vissa av oss vill bara skrika och krama skiten ur något för att lindra stress och smärta. Efter att jag fött barn, min man gratulerat mig på min mycket kraftfull hand styrka.

3. Underskatta inte kraften av övningen bollen eller tillbaka massage. Båda kommer att hjälpa till att lindra den outhärdliga spänningar i nedre delen av ryggen. Jag upplevde tillbaka arbetskraft med min första, och tro mig, det är ingen picknick. Jag tänkte aldrig på att sitta på en gigantisk boll som skulle ge mig en sådan lättnad.

4. Min mamma lärde mig en mycket kraftfull mantra som hjälpte mig att ta mig igenom: SMÄRTA ÄR TILLFÄLLIG. Ja, min vän, smärtan verkligen sluta. Det är faktiskt ganska magisk. När barnet är kronan på verket, (stort huvud möter små hål), du är höjden av smärta. Du känner att du kan dö. Du känner att du har aldrig varit så varmt i ditt liv. Jag svettades ymnigt, för att uttrycka det milt. Sedan när den stora ole huvudet är ute, axlar, armar, mage, ben, alla tio fingrar och tår att snabbt följa. Sedan, sweet relief. Också, den lilla kerub de låg på bröstet hjälper dig att glömma alla hemska smärta du har just genomlevt, åtminstone tillfälligt.

Så du har gjort dina läxor och du är redo att göra det genom mirakel av förlossning drogfri ... men vad händer om mitt råd inte hjälpa er? Fortfarande i alltför mycket smärta? Tror inte att du kan stå något mer? Sedan med alla medel ta något! Det är ingen skam i att ta smärta medicin för att hjälpa till att göra dig mer bekväm under förlossningen. Vi har alla olika smärttröskel och olika födelse erfarenheter. Och, om läkaren rekommenderar en c-sektionen för att leverera ditt barn på ett säkert sätt, så gör det, kvinna! Det är viktigt att notera att det finns inget RÄTT sätt att föda, bara så länge slutresultatet är en frisk baby och mamma.

Relaterade inlägg: 5 Grövsta Saker Om Förlossning

ADVERT

Lägg till din kommentar