4 Saker Att Inte Säga Till En Gravid Kvinna Som är Förbi Henne på Grund av Datum

Efter att ha haft en relativt okomplicerad graviditet, fann jag att vara försenade anmärkningsvärt svårt. Övertygad om att barnet skulle vara på gång, om de inte tidigt, jag tillbringat veckor prepping för min förfallodagen. Sjukhuset väska? Kolla. Lyssna till avkoppling spår? Kolla. Jag mindes även perineum massage, som kräver en del allvarliga akrobatik när du har en mage storleken av en vattenmelon.

Men som de på grund av tidpunkten kom, gick och försvann in i förra veckan, så gjorde min energi och tålamod. Vara gravid var hårt , arbetskraft var skrämmande, och jag var klar. Jag kände mig som min kropp hade svikit mig, eller att jag hade misslyckats med mitt barn — varför kunde jag inte få den här sista biten, den ganska avgörande bit för att gå in i arbete, eller hur? Jag verkligen började tro att jag skulle vara gravid för alltid.

På toppen av anti-klimax oroande och inte obetydlig känsla av obehag, jag var bombarderas av budskap om jag hade haft barn ännu, eller välmenande men ångest-framkallande kommentarer om farorna med induktion. Dessa extra dagar väntar för barnet som kan kännas som en evighet, så att en pal och undvika att säga följande saker till dina förfallna vän:

1. "Har du provat att äta curry/ ha sex/att dricka hallon te?"

Om du inte vet om en hemlig teknik som vetenskapligt verk — och för någon anledning inte dyker upp på en Google-sökning — att hålla tyst. Chansen finns att din vän har provat det, eller hört talas om det och inte vill prova det. Självklart, om hon frågar du om råd, känn dig fri att släppa lös på arbetsmarknaden-inducerande befogenheter vad arbetade du/din granne/kvinnan du såg på TV.

2. "FORTFARANDE är gravid?"

Jag nästan bröt kontakten med en relativ över detta. (Det finns ingen sådan sak som överreagerar när du är nära att 42 veckor gravid). Lita på mig när jag säger att du kommer inte vara den enda person att fråga din vän om hon hade barn ännu, och ännu ett annat meddelande som påminner henne om att hon är försenad är inte vad hon behöver. Detta är särskilt avskyvärda om du har på något sätt – även om misstag – lyckats injicera en del av misstro i rösten.

3. "Sov nu, för när barnet sover du aldrig kommer att sova igen!"

Inte bra råd till någon som är mest sannolikt att hitta det omöjligt att sova. (Påminnelse: det är en baby dansa på henne nu ärtstora urinblåsan). Också, att veta att du har ännu fler sömnlösa nätter framför dig, när du redan känner mig hemsk, inte är super bra.

4. "Vad du än gör, bli inte framkallas."

Om och när en förfallen kvinna frågar, eller accepterar, induceras är en helt personlig angelägenhet. Så om du är hennes läkare, eller frågar hon sig, hålla dina åsikter om induktion till dig själv. Det sista någon behöver är en skräckhistoria om ett förfarande kan de mycket väl ha fått gå igenom.

Det finns massor av saker som du KAN säga för att hjälpa till under de förfallna dagar:

"Visste du att fransmännen har en dräktighet av 41 veckor?"

Påminna din vän som om hon var i Frankrike för att hon skulle vara en vecka mindre försenade, eller inte försenade alls, är betryggande. Kanske barnet är sent eftersom de är emulera franska chic, och vem skulle inte vilja det? Mer allvar, beräknat slutdatum är precis som en uppskattning. Vissa läkare säger att det skulle vara mer till hjälp att prata med kvinnor om en månad på grund av (37 – 42 veckor), snarare än ett förfallodatum.

Berätta om hur du/din vän/släkting var också försenad.

Det kommer att hjälpa din vän känner att de inte är ensamma, och som de inte är den enda person som inte spontant kommer in i arbete. Om det var du som var försenade, sympatisera med hur svårt det är (även om du personligen inte tycker att det som är svårt).

"Du har gjort det riktigt mysigt i det."

Jag älskade den här, eftersom det jagade bort känslan av att jag hade "misslyckats" på graviditet genom att inte gå in i arbete i tid. Problemet hela tiden var att jag var för bra vid graviditet. Men allvarligt, det omformulerade mina tankar om min bebis, att han var fin, och den fantastiska saker som min kropp hade gjort att växa honom.

"Hur mår du?"

Även om det är tillrådligt att ständigt kontrollera i fråga om din vän har fått runda till med att barnet ännu, det är inget fel med att bara frågar henne hur hon gör. Det sättet att hon inte har med att konstatera det uppenbara, och det känns som att någon slutligen frågar efter henne snarare än att bara barnet hon bär på.

Slutligen, dock brutto eller olämpligt du kan hitta det, när hon glatt kallar dig för att berätta att hon har slutligen förlorat sin slem plugg, bara heja, heja, heja.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar