4 Populära Dieter Jag Dödade Med God Mat

Jag älskar mat så mycket, ni. Värre är att jag inte ens har en sofistikerad i smaken. Jag är den person som går till county fair strikt så jag kan göra med en Krispy Kreme kyckling smörgås på en pinne. Jag mellanmål på bensinstation snacks som andra människor brukar endast äta under en road trip: Slim Jims, FunYuns Flamin' Hots, de smushy, orange cirkus peanut saker. Det är pinsamt. Ännu mer pinsamt är alla dieter jag har provat så jag kan gå ner i vikt jag fick så småningom från att äta som en 10-åring.

Dock, efter att ha misslyckats med ett dussin dieter, jag har äntligen slutit fred med det faktum att dieter och jag är inte kompatibla, och jag har bestämt mig för att göra "att inte äta skit och komma ur soffan" - metoden från och med nu. Jag har också beslutat att ändra kortsiktiga mål, som att passa in i en bikini, till långsiktiga sådana, som att hålla min kropp frisk så att jag kan gå runt utan att behöva en motoriserad scooter när jag är 65.

Men innan jag vänder ryggen till restriktiva äta för evigt, och jag ville ge en shout out till alla modefluga kostvanor som jag har provat och visa respekt till den goda maten som orsakade deras död.

1. Banta Snabbt

Jag har aldrig riktigt följt en strikt diet förrän efter att jag träffade min man i college. När vi började dejta, jag trodde han var way out of my league. Inte få mig fel—jag var inte ett komplett troll, men jag var inte alls lika vältränad som min Navy man var. Drivs av rädsla för att det ser ut som en Oompa Loompa gå bredvid honom, jag gick på min första diet någonsin: Smal Snabbt. Jag skulle ha en shake till frukost, en shake till lunch och en ordentlig middag, som på den tiden trodde jag tänkt beställa Baddare Jr i stället för en ordinarie Baddare. Det lät så lätt!

Min rumskamrat bestämde mig för att göra det med mig, vilket var ett stort misstag, eftersom om du någonsin har försökt Banta Snabbt, vet du att det ger dig stora gas. Vi troget puttrade kan efter kan Smal Snabbt och förvandlas rummet till en gigantisk holländska ugn i ca två veckor.

Efter två veckor hade jag redan förlorat 10 kilo, delvis på grund av kosten, men mest för att jag var 20 och min ämnesomsättning fortfarande var på toppen av sitt spel då. Även om det skakar smakade som choklad smaksatt sorg, jag var gung-ho till start vecka tre. Kanske cappuccino smaksatt skakar skulle smaka bättre! (De som inte gjorde det.) Vi gick ut för att ta mer Smal Snabbt skakar på mataffären, och tyvärr gjort misstaget av parkering intill en lokal pizzeria med sin dörr på vid gavel. Lukten av nybakade pizza träffa våra näsor så fort vi klev ur bilen.

Vi gjorde sedan misstaget att bestämma att ha vår "vettig middag" i förtid (2 p.m.) och bara dricka vår lunch shake på kvällen. Det lät som en bra plan på den tiden, särskilt eftersom det innebar att vi skulle stuff våra ansikten med mumsig pizza nu, snarare än senare. Runt 8:30, efter att ha våra "middag" av bebis bajs i en burk (cappuccino-smaksatt Smal Snabbt bör vara olagligt), den morrande våra magar började att matcha intensiteten i våra fisar. Runt 9 p.m., vi gick till en Panda Express, där min Smal Snabbt kost dödförklarades på platsen.

2. Atkins

Jag minns alla vara på denna diet i slutet av 90-talet, bland annat min chef, som var en av de första att hoppa på Atkins tåget. Ett par veckor senare, hon upphetsat berättade för mig att hennes Bongo jeans från high school passar henne igen. Hon twirled runt för att visa mig syra-tvätta spektakel som var hennes byxor. De var tätt, men de fick plats, och hon såg en hel del tunnare. Jag var nyfiken och ville höra mer om hennes kost. Detta var mitt första heltidsarbete efter college, och jag hade fått ett par pounds, eftersom de fyra-pack med pulveriserad munkar bad mig att rädda dem från varuautomat varje morgon. Min chef berättade för mig att hon gått ner i vikt att äta saker som bacon, biff, ost och ägg, och jag minns att stoppa henne mitt i en mening, som Flicka, hysch. Du hade mig vid bacon.

Jag var på Atkins och från i ungefär en månad. Jag skulle halka varje gång i en stund och äta en lchf-tung upplevelse, men jag hade inga problem att gå tillbaka på diet där bacon skulle välkomna mig tillbaka med varm, krispiga öppnar armar varje gång. Det var ett bra par veckor, tills jag träffade en fiende som även bacon inte kunde slå.

Det hände när min man var med sin knäoperation. Jag hade planer på att läsa en bok och ha lite kaffe på Starbucks medan jag väntade på operationen vara över. Tyvärr, för att komma till Starbucks, jag var tvungen att gå förbi en Mcdonalds. Jag var inte hungrig, och jag märkte inte det var även där tills jag nästan körde in i en stor skylt som gjorde reklam för McDonald ' s senaste kampanj: "Kom in och få en hink med pommes frites för bara 5 dollar!"

Jag ska ge dig en andra att läsa om vad jag just skrev.

En hink. BJÖRN FRIES.

Och inte bara vanliga pommes frites. En hink med McDonald ' s pommes frites som vi alla vet är läckra flisor av potatis spricka. Onödigt att säga, kaffe och Atkins var glömt när jag fastspänd i en hink med pommes frites till mitt ansikte som en feedbag. #RIPATKINS

3. Nutrisystem

Efter att ha fått mitt första barn och inse att tv-program har ljugit för mig i flera år om bebisar (Vad menar du, kan du inte bara sätta ett barn att gå och sova och gå bort!?), Jag var livligare än någonsin, och mina matvanor lidit för det. Min dotter var verkligen kolik när hon var ung och skulle skrika blodiga mord om jag inte bär henne och gör utfall runt om i vardagsrum. För ett par månader, jag var tvungen att göra en massa saker med bara en hand, inklusive att äta. Jag skulle ta en sötsliskig granola bar här, en handfull kex där, en eller två mikrad majs hundar för lunch. Jag visste att det var dålig och bestämde mig för att punga över lite deg att ha NutriSystem levereras till mitt hus. Färdiga rätter, snacks och efterrätt! Slutligen, en kost som talar mitt språk.

NutriSystem passa perfekt med min livsstil på den tiden och gjorde jobbet att jag behövde det att göra, vilket var att ge mig snabb, enkel mat som inte var fullständigt skit. Men så småningom, min dotter växte ur hennes kolik fasen, jag hade båda händerna för att laga mat med, och min mat-alternativ öppnas upp igen. Nu hade jag ett val mellan att äta en riktig, färsk-off-grillen (hamburgare eller NutriSystem: s lilla färdigförpackade hamburgare. Du kan nog gissa att den färdigförpackade hamburgare var döda vid ankomsten, efter att jag sköt att grilla upp.

4. Dukan Diet

Jag var 34 år gammal och mitt inlägg-barn i vikt efter mitt andra barn var fortfarande camping på min rumpa och ansikte nästan ett år senare, och det var inte söt. Det var på tiden att jag läser något på Facebook om Dukan Diet från en vän som tappat massor i vikt på det. Jag gjorde mer forskning och upptäckte att det var en kost som var utformad för att återställa min ämnesomsättning till kaloriförbränning maskin som det brukade vara innan jag skruvade upp med år av quick-fix juice rengör och galna cookie dieter. Det hade också en långsiktig plan som lät som något jag skulle kunna hålla sig till för livet och inte bara för en månad eller två.

Mycket till min förvåning, Dukan Diet fungerade! Jag har förlorat 20 kilo i bara några månader, och min man förlorade 40, eftersom han är en kille, och naturligtvis, han förlorade 10 av dem pounds på en dag. Vad . Kosten var lätt att underhålla eftersom ju längre tid du vistats på det, ju mer du saker du kan äta. Jag trodde att jag äntligen hade hittat en kost jag skulle kunna hålla sig till för livet.

Och sedan gick vi på semester.

På den tiden vi bodde i Mellanvästern, och det var vår första semester tillbaka till San Diego, där vi hade bott i nästan 15 år. Vi missade det en hel del, speciellt den äkta Mexikanska maten som i princip förstört alla andra Mexikansk mat i dess kölvatten (så långt som vi var oroliga, Mexikansk mat inte finns i den amerikanska Mellanvästern). Den dödliga punch som orsakade min Dukan Diet till spänne var gjort av en gigantisk tallrik carne asada frites täckt med gräddfil och färska kryddig salsa. Någon chans att kosten återhämta var helt elimineras när vi gick för att besöka familjen i Los Angeles, och allt-du-kan-äta koreansk BBQ restaurant sätta min Dukan Diet ur sitt elände en gång för alla.

Jag är inte under några som helst illusioner om att en hälsosam livsstil är lätt att underhålla. Barnkalas, semester och en pizza leder, med öppna dörrar kommer att ge mig massor av möjligheter att döda en två-veckors strimma av ångkokta grönsaker, grillad kyckling och ris. Men låt oss inse det, de är sätt bättre att gå tillbaka för att än en sorglig skaka i en burk.

ADVERT

Lägg till din kommentar