4 Saker Jag Lärde Mig Från Att Vara Den Enda Tjejen I Laget

Tillbaka i 1981—långt innan Mo'ne Davis blev ett känt namn, innan Little League invigde sin egen softball division, innan bläcket hade verkligen torkat på alla löften i Avdelning IX—jag var en 11-årig flicka som längtade efter att spela baseball. Inte softball, som var allmänt tillgängliga för unga kvinnor i hela mitt samhälle, men baseball .

Det är därför, när flyer kom hem från grundskolan för att främja våra lokala Little League kommande tryout dag, jag genast övertygad om min bästa vän att följa med mig i jakten på att göra lineup. I förberedelserna, vi tillbringade varje eftermiddag under de närmaste veckorna att finslipa våra kunskaper—ösa upp mark bollar, vadd av tees och spela catch—med visioner om att vrida dubbla spelningar och krossning linjen driver fyller våra ponytailed huvuden. Så den stora dagen närmade sig, vi var redo.

Tills något sätt, inför uttagningen, min kompis mamma fick reda på att hon och jag skulle vara de enda två tjejerna i hela ligan och därefter benched sin dotter från att ens prova. Jag förstod aldrig varför hon gjorde det beslutet, men jag var krossad.

Min mamma, å andra sidan, de uppmuntrade mig att snöra mina bommar och steg upp på plattan, som vid lärande jag skulle vara den enda kvinnliga ut att det var mer än lite skrämmande.

Men tittar tillbaka, jag är så tacksam över att jag gjorde. Även om jag inte känner det på gång, säsongen skulle lära mig mycket mer betydande kompetens än pitching och bas igång, skapa värdefulla lärdomar som skulle bestå av mina livslånga playbook och slutligen ge inspiration till mina egna barn. Här är några av de mest meningsfulla lektioner:

1. Var inte Rädd för att Ta Risker

Från det ögonblick som jag visade upp i registreringen linje på uttagningen, min dubbla X-kromosomer kom under luppen. Massor av spelare—elementary-äldre versioner av en old boys' network—spridda över staketet för att se mig tävla om en plats i ett lag (eller mer exakt, säker och från första parkett för vad de förväntade skulle vara min förestående brott). Min närvaro framkallade en splittring av känslor bland pojkar, med hälften till synes irriterad över att jag hade inkräktat på deras revir och resten tydligt förvirrad av mina höga ambitioner.

Hade jag tillåtna påtaglig rädsla eller genomgripande tvekan om att gunga mig från att prova, jag skulle ha missat en möjlighet att bygga ovärderliga förtroende. Självförtroende jag fick från att senare bli vald för ett team stärkt mig genom många säsonger av mitt liv, ge mig i gymnasiet (där jag sprang för flera studerande regeringskansliet), sedan till college (där jag tävlade framgångsrikt för en rapportering inlägg på universitetet tidningen), och så småningom i min professionella karriär. Som det gamla ordspråket säger, framsteg innebär alltid en risk, och du kan inte stjäla andra med foten på första.

2. Om Du Verkligen Vill Ha Något, Gå Ut Bollar

Jag ärligt talat inte minns särskilda skäl mitt 11-åriga jag blev så övertygad om att spela hardball över softball (andra än implikationen att jag kunde inte att vara del av ett lag som bara gjort mig vill ha det mer). Oavsett, när jag hade funnit mitt mål, jag kunde inte bara släppa bollen, jag fokuserade all min kraft på att uppnå det.

Jag anammat samma paradigm när jag blev mamma, att sluta ett jobb jag älskade efter min önskan att stanna hemma med min nyfödda son i skuggan av min passion för att vara en reporter. Men jag har fortfarande behövs för att utarbeta ett slutspel. Efter alla de räkningar som inte kommer att betala sig. Med obeveklig beslutsamhet, jag skapade en ny karriär inom marknadsföring, arbeta för ett företag som tillät mig att slutföra mina arbetsuppgifter hemma. Sedan flera år senare, har jag lagt upp modet att lämna den stabila organisation—och avstå från min vanliga lön—för att starta mitt eget företag.

Medan var och en av dessa monumentala beslut var noga vägs, planeras och genomförs, allt var som drivs av en djup inre strävan att innerligt drivit mig att hitta en väg— något sätt— att dra bort mina ambitioner.

3. Vara Beredd att Arbeta Hårt

Detta begrepp, till synes förlorade på mycket av dagens ungdomar, var har gett mig mellan bas kuddar. Medan i skolan hade alltid varit lätt för mig, baseball var en helt annan fråga. Inte bara var jag stack på en grupp med pojkar som hade spelat sporten på ett organiserat sätt i år, men, tja, jag hade kastat in ett team med pojkar och jag var inte om att låta mig begränsas av mitt kön.

Jag ville inte bara ge det mitt allt på praktiken—insupa alla tips och bit av instruktioner från min coach—men också fortsatt att arbeta på min egen för att ytterligare utveckla mina färdigheter. I slutet av säsongen, då jag inte längre kastade "som en tjej" och hade även lyckats förtjäna respekt och kamratskap av mina lagkamrater.

Det är egentligen inte annorlunda än bollen fältet, som jag har sett, inte bara i min egen fortsatte sysselsättningar men i lära mina barn också. De har gjort klart samband mellan att studera hårt och tjäna höga betyg på ett prov och att sätta in extra timmar av träning för att göra startelvan. Hårt arbete avskräcker rätt.

4. Pay It Forward

Jag har fortfarande ömt ihåg Coach Tim, mannen som välkomnade mig med öppen handske i hans testosteron-fyllda lineupen min första säsong. Samtidigt som jag aldrig tackat honom personligen för att ha tagit en chans på mig, minnet var på spetsen av mitt sinne år senare medan volontärarbete i mina söners Little League.

Det var min första utkast som ett team manager, och bland de 50-plus spelare upp för urvalet var en 11-årig flicka som hade stått ut med mig i uttagningen. Det var något speciellt med henne som tvingat mig att välja sin relativt höga i förslaget att höja det kollektiva (och självbelåten) ögonbryn av mina kolleger (alla män) chefer.

Den primära faktor i mitt val var inte hennes naturliga spänstighet och styrka (även om det visade sig vara en bidragande faktor till vårt team för att fånga division titel denna säsong, mycket till förtret för min coaching motsvarigheter). Snarare hade jag en instinktiv lust att gå till bat för de ensamstående tjej, precis som Coach Tim hade för mig för 25 år tidigare. Spelar ingen roll hur mycket framgång som vi kan uppnå, det är viktigt att inte glömma var vi kommer ifrån. Och för mig, på så många sätt, som tacksamhet leder direkt tillbaka till smuts och urholkad och att gruppen av pojkar som har lärt mig så mycket.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar