3 Ord Att Aldrig Säga Till En Förälder Till Ett Barn Med Särskilda Behov

Som förälder av inte en, utan två barn med särskilda behov Jag har hört mer än min beskärda del av oönskad kritik, förslag och råd. Men det är en fras i synnerhet som gör att jag vill peta mig själv i ögat med en gaffel varje gång jag hör den.

"Kan du inte bara...?"

Jag har hört detta i fråga om att min dotter är matningsslang alldeles för många gånger än jag noga med att räkna.

"Kan du inte bara få henne att äta?"

"Jag kan, men knuffande mat ner någons hals är med ogillande, är det inte?"

Jag har också haft denna fras kastat på mig efter att ha att göra med en härdsmälta i det offentliga.

"Kan du inte bara ge henne en bra aga?"

"Nej, du kan inte smiska autism ut av någon. Men tack ändå."

Och naturligtvis, när jag försöker förklara för folk hur svårt det är för oss att få reda på för en dag-natt, jag har hört mer än min beskärda del av denna pärla.

"Kan du inte bara hitta en barnvakt?"

"Det är faktiskt inte så enkelt. Varför? Är du volontär?"

Nog redan! Tror du verkligen att under alla mina år av att vara förälder till dessa barn, att sak du "föreslog" har inte slagit mig, eller har redan försökt?

Jag antar att alla de böcker jag har läst och timmar åt att göra research på internet, och oh ja...faktiskt leva med dessa barn och att känna dem inifrån och ut är värdelös, eftersom du har spenderat en hel fem minuter med dem och har automatiskt den magiska svar.

Tro mig, om en förälder till ett speciellt behov barn vill ha ditt råd eller din åsikt, de ska be. Vi är alltid på jakt efter svar på våra barn " frågor, men antar att vi inte redan har uttömt alla möjligheter att försöka lösa ett problem är nedlåtande och kränkande. Ingenting är enkelt när det gäller att öka barn med medicinsk och beteendevetenskaplig diagnoser. Ingenting .

Summan av kardemumman är: Om jag "skulle bara" jag "skulle ha" redan.

Jag inser att de flesta menar väl, och att de verkligen inte förstår vad vårt liv är. De vill hjälpa, men ärligt talat, denna fras betyder det motsatta. Vi har inte alla svar, och ibland känns det som att vi försöker uppfinna hjulet på nytt när vi arbetar med de frågor som våra barn har. Att göra dessa "förslag" är som antyder att vi kanske inte har försökt tillräckligt hårt med att hitta lösningar som hjälper våra barn, när vi i själva verket har förlorat sömn försöker räkna ut allt.

Om du vill hjälpa en med särskilda behov förälder, inte ge tips om de inte ber, särskilt om du inte känner dem väl. Istället, några ord av uppmuntran kan gå en lång väg.

"Du gör ett bra jobb."

"Jag vet att det kan vara svårt. Är det något jag kan göra för att hjälpa dig?"

"Om du vill ha lite sällskap, så ge mig ett samtal. Jag ska ta kaffe!"

De flesta av den tid en vänlig, ickedömande örat är allt vi behöver.

Och kaffe. Massor av kaffe.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar