3 Anledningar till Varför Du Helt Kan Hantera en Tredje Baby

Inte den möjligheten av att hantera en nyfödd med två andra barn, som skrämmer dig? Jag tillbringade ungefär nio månader undrar hur jag skulle göra det, men nu som #3 är här, låt mig dela med tre skäl till varför jag tror inte du ska oroa dig (för mycket) om du vill lägga till en tredje barnet till din familj om fyra.

1. När du har tre barn, har du faktiskt tror att "detta också ska passera."

Människor älskar att säga, "detta också ska passera," om allt föräldraskap-relaterade. Denna kliché har talat till mig otaliga gånger under min mothering år, vanligtvis genom vemodigt äldre kvinnor som följer den snabbt med, "Njut av det! Det går snabbt." När jag var i skyttegravarna med Nyfödda #1, jag kunde helt enkelt inte tro på att fysisk och psykisk utmattning skulle någonsin slut. Och jag anser inte att det med Nyfödda #2, heller, eftersom jag tänkte att min överlevnad den första gå-runt måste ha varit en slump, och det spelade inte ens någon roll eftersom att hantera en nyfödd med ett litet barn var en helt annan racketsporter. Men nu är det jag hela tiden talar om för mig själv att "detta kommer inte att vara för evigt, och vad "detta" innebär i detta ögonblick: att vakna varje natt i hormon-svett-indränkt ark, stirrar på min ständigt stökigt hus; en känsla av att min man och jag kommer aldrig igen ha en riktig konversation, än mindre gå på en riktig dejt, och även om vi gjorde det, skulle jag inte känna mig sexig på alla eftersom alla mina kläder är mjölk-färgade, för hårt, eller för baggy.

Men med den tid du har #3, du har överlevt alla dessa saker—två gånger! Du fick igenom det två gånger och du kommer att få igenom det igen. En natt kommer du att sova gott, en morgon din pyjamas fortfarande kommer att vara torr, och en dag kommer du att fortsätta med din tvätt. OK, kanske inte det sista, men de flesta saker passera utan att du ens inse det, och det är ack så mycket lättare att ta ett djupt andetag och ta itu med utmaningar av att ha en nyfödd när du verkligen tror på, från dina egna erfarenheter, att saker och ting verkligen kommer att vara annorlunda en dag. Och då kan du bättre uppskatta alla de dyrbara stunder, eftersom du vet att de är flyktiga. Inuti kommer du att bli en längtande gamla damen som vill tala uppmuntrande ord till varje härjade mamma i affären som desperat försöker shush en skrikande baby. Men, oroa dig inte: du kommer inte att bli en gammal dam på utsidan. En dag KOMMER du att gå på en date med din gubbe i en sexig outfit—jag lovar!

2. Om du lyckas med NÅGOT, du känner mig som Mamma i År. Och jag menar ALLT.

Både barnens tänder är borstade och barnet matas? Mor av Året. Barn craft-projekt avslutade (och med "hantverk" menar jag något som gängning en piprensare genom några cheerios)? Mor av Året. När jag gick ut från mitt första solo resa till apoteket med dem alla, jag har tänkt vad jag skulle ha till min Mamma i År eller. Strunt att i en arm att jag som barn att jag hade ryckt bort från en hylla full av kall medicin, och jag hade min andra arm fast på handtaget på babyskydd hink, och jag var spöstraff mitt huvud till vänster och höger ringer: "Är du med mig?! Är ni med mig?!" till den äldsta som följde bakom redovisat vår dyrbara paket av baby Zantac. Inget av detta frågor. Jag tog tre små barn till apoteket och vi lämnade utan hjälp av butiksbiträden. Om det inte kvalificera mig för Mamma År, jag vet inte vad jag gör.

3. [Nyfödda + 2 äldre barn] är lättare än [Nyfödda + 1 äldre barn].

OK, detta låter galet för mig också, men det är sant. Observera att jag inte säger att det är lätt att ha tre barn, speciellt om du har ett barn, eftersom jag tror att ha ett barn och att nyfödda är en av de super mest svåraste sakerna i världen. MEN, det har varit såååå mycket lättare för mig att hantera, eftersom jag nu har en äldre barn i huset. När det var bara han och #2, jag var den enda i huset som kan verkligen roa honom, och det var SVÅRT eftersom de båda behövde MIG så mycket. Men nu är den äldre av två roa varandra, och den äldsta är faktiskt bra. Och då menar jag inte bra i en "Älskling kan du få mig ett svep—vänta, jag menar inte att dra varenda torka ur paketet!" sätt. Han är bra i en "snälla för Guds kärlek skulle du hitta ett sätt att få din bror ner från tåget bordet medan jag avsluta amning din andra bror" sätt. Och det är skönt att bara ha en annan person i huset som ständigt talar i hela meningar, tar en bajs utan att jag ens veta om det, och kan hitta humor i långben saker littler och kära gör. Ja, de slåss, men, vad som helst. "This too shall pass", eller hur? Jag vet att de kommer alla att växa och mogna och jag ska vara lycklig nog att titta på deras lilla relationer utvecklas, precis som jag har tittat på de första två växa till att bli bästa knoppar.

Så, ta hjärta, framtiden mamma till tre. Vissa människor gör det låter skrämmande, men jag skulle inte ha det på något annat sätt.

Relaterade inlägg: Anledningarna till Det är Häftigt Att Ha Tre Barn

ADVERT

Lägg till din kommentar