26 Orsaker har jag Ropade, Eftersom att Ha en Baby

Jag har inte alltid köpa in sig i klyschor om att kvinnor är känslomässiga berg-och dalbanor på grund av graviditet eller postpartum hormoner. Efter allt, var jag fortfarande mig själv under mina graviditeter, om än med en kortare humör och en suddigare minne. Jag trodde verkligen, stereotypen var ytterligare ett sätt för människor att skämta om en kvinnas psykiska tillstånd utan att utforska den verkliga orsaken till hennes sårade känslor eller känslomässiga utbrott. En gravid kvinna PMS, om du kommer.

Men efter att mitt andra barn föddes, jag kunde inte förneka att jag hade blivit vad jag tidigare trott bara var en komediserie som skapats av mothering myt: en postpartum utropare.

Naturligtvis, det är svårt när du får upp flera gånger i natt med ett spädbarn (plus ett tidigt stigande förskolebarn) men egentligen är, gjorde jag behöver gråta över allt? Visst, det var överväldigande, verkliga anledningar till att jag grät. Men jag pratar inte om "varför är det ingen som sover," "har jag förstört mitt liv" "vad är den större betydelsen av att ägna mig åt ett barn som bara kommer att hata mig i 10 år och aldrig ringa mig i 20" typ av existentiella föräldraskap kriser. Jag talar om den dumma, onödiga, definitivt hormon-relaterade orsaker har jag grät eller fått rinnande sedan ha en ny bebis. Här är bara några av de anledningar...

1. När min man sa att jag behövde kasta bort paket korv efter att jag lämnat ut dem ur kylskåpet hela dagen lång.

2. Beskriver epilog för Knuffle Bunny Gratis . (I mitt försvar, epilogen är vackert och sorgligt i en Katt-I-Den-Vagga sätt och gjorde min man gråta första gången han läste den.)

3. Att läsa en online artikel om en katt som hade rymt hemifrån. (Fan, läser ganska mycket varje artikel om föräldraskap, barn eller djur.)

4. Tittar på den Google-reklam där tween övervinner glossophobia, rädsla för att tala inför publik. (Fan, titta på ganska mycket varje Google-kommersiella. Eller någon fånig kommersiella.)

5. När jag gick för att köpa en iskaffe och insåg $5 som jag lägger i min ficka särskilt för detta ändamål var borta.

6. När barnet skrattade medan jag förändrat honom. (Den cuteness var överväldigande.)

7. När min förskolebarn sa att jag inte var tillåtet att spela med honom.

8. Eftersom jag missade att titta på "På Papper" på NY1 (ett segment som ankare bokstavligen talar om för dig vad som finns i tidningarna. Innan jag blev beroende av det, jag har grundligt gjort narr av detta begrepp).

9. När jag vaknade upp.

10. När killen på deli lägga för mycket senap på min smörgås, vilket förstör smörgås. FÖRSTÖR DET!

11. Titta på videon där barnet gråter i sin moders sång. (Fan, titta på ganska mycket varje online video om barn. Eller djur. Eller något saftig, inspirerande, eller hjärtevärmande. OK, fine, alla online video om vad som helst.)

12. Ingen anledning alls.

13. Tittar på min son: s ritning.

14. Att tänka på låten "Jordskred." (I mitt försvar, det är en riktigt bra låt. Och ledsen. Och vacker. Åh Gud, här går jag igen.)

15. När jag hämtade min son på skolan.

16. När min son fick en dålig frisyr.

17. När jag inte gillar min hårfärg (som är exakt samma färg som jag har varit färgning av mitt hår för de senaste 12 åren).

18. Eftersom min DVR inte registrera Project Runway: Alla Stjärnor (som är både hemskt och tillgänglig online).

19. När katten barfed under sängen.

20. Medan du tittar på Krabappel engagemang Simpsons efter de röst skådespelare dog.

21. Hörde att Amy Robach hade bröstcancer och att Robin Roberts kom ut. (Obs: medan cancer är ledsen och kommer ut är lovvärt, jag behöver inte titta på Good Morning America och jag har inte heller någon särskild kärlek för dessa speciella damer.)

22. Tänker på min sons kärlek till sin favorit uppstoppade djur.

23. När jag hällde salt i mina iste istället för socker. (Ok, det legitimt sög.)

24. När jag av misstag tagit bort ett avsnitt av min sons tidigare favorit TV-show, Jack ' s Big Musik som inte längre sändes på Nick Jr är inte heller det som finns på nätet eller på DVD så DET var SISTA GÅNGEN jag NÅGONSIN KOMMER att SE DET. (För de som är nyfikna, det var "Jack' s Super Svälla Sing-Along" som är det bästa avsnittet av serien och även om min son inte älskar det längre, jag gjorde ändå, för helvete.)

25. När jag insåg att jag inte tvätta mina tofflor strumpor, vilket innebär att jag var tvungen att gå runt i den kalla lägenheten i vanliga strumpor som en HEDNING.

26. Tänker på hur lycklig jag är.

ADVERT

Lägg till din kommentar