Det Finns Allvarliga Roliga Grejer Att Ha Skilt Sig

För inte så länge sedan, jag var på väg hem från en arbetsrelaterad händelse när en ung flicka kom fram till mig på trottoaren med en låda full av hemgjorda smycken. Hon förklarade att hon var att sälja henne pärlstav skapelser för att hjälpa hennes mamma att betala en telefonräkning. Känslan generös, förstående till sin sak, och bara i en övergripande trevlig stämning den kvällen, jag valde ett armband som tilltalade mig. Jag gav henne några räkningar och berättade för henne att hålla förändring.

Blå, knutna bit garn har inte kvar min handled sedan. På armbandet finns ett ord som består av fyra bokstäver: GRATIS. Jag valde just detta armband för att fungera som en konkret påminnelse om att jag inte längre svara till någon. Efter år av att vara i en relation, denna symbol hjälper mig att bryta gamla vanor och att möjliggöra för mig att ändra mitt tankemönster. Jag älskar att se detta ord på att vakna varje morgon.

Den skilsmässa suger . Mitt liv är definitivt svårare på vissa sätt nu att jag är en förälder som arbetar öka barn, till stor del på mina egna. Det finns dock fördelar med att vara skild också.

Nedan är 21 skäl till varför jag är glad över att vara min egen.

1. Jag får göra det min sätt.

I hela mitt äktenskap, jag lärde mig att det var lättare att bara skjuta upp till min mans sätt att göra saker runt huset, oavsett om det var val av sallad dressing till middag eller hur jag vek vår tvättstuga. Jag är min egen person igen. Jag gör alla beslut.

2. Jag kan äta vad jag vill, när jag vill, utan ogillande kommentarer eller blickar.

Ja, det gjorde han presentera mig för nya rätter, men det innebar ofta att ge upp den mat jag älskade mest. Nu kan jag äta den mat jag njuta som Ben & Jerry ' s vid midnatt. Den bästa delen: Ingen säger ett ord.

3. Det är mina pengar.

Jag behöver inte längre frukta att han ska gå överbord på en resa till Costco. Jag köper bara vad jag behöver, jag spåra varje bekostnad, och jag förväntar mig att mitt bankkort för att fungera på varje transaktion. Ingen annan spendera mina surt förvärvade pengar. Jag är i kontroll.

4. Jag behöver inte vänta uppe sent på natten och undrar när han kommer hem.

Ja, det gör få ensam ibland, och jag saknar en vuxen konversation, men jag var ofta ensam på natten under mitt äktenskap. Skillnaden är att jag är inte längre bitter eller frustrerad över att jag inte hört från honom. Jag oroar sig mindre för.

5. Jag behöver inte städa upp efter honom.

Att arbeta heltid och ta hand om barn är tillräckligt utmanande utan att hans extra kaos. Jag älskar huset trasselfri och organiseras hur jag hålla det. Samtidigt som jag saknar på sig sina strumpor, jag missar inte plocka upp dem från golvet.

6. Jag gör mina egna planer.

Jag har inte så mycket ledig tid nu, men den tid jag har är mina egna. Inte längre gör jag en faktor i hans planer, hans familj eller hans vänner.

7. Jag behöver inte godkännande.

Jag försökte hårt för att behaga min make, men ofta föll kort. Det verkade som jag var aldrig helt bra. Nu har jag alltid måttet. Min åsikt är allt som betyder något.

8. Jag väljer mina kläder.

Jag klär mig för mig själv, och jag köper vad jag vill—men dessa dagar är det mycket lite på min budget.

9. Ingen kritiserar mig.

När jag gör ett misstag, jag äger den och jag gottgöra, men åtminstone jag inte har någon annan att påpeka mina brister regelbundet eller säger, "jag sa ju det."

10. Det är mer utrymme i huset.

Jag har plats i min garderob, den byrå och min säng. Jag uppskattar verkligen att sova ensam de flesta nätter.

11. TV: n är min.

Efter det att barnen går i sömnen som är.

12. Semestern är roligare.

Om barnen är med mig, sedan ska vi tillbringa semester med min familj. Om han har barn, jag kan ignorera semester helt och få en paus.

13. Jag går i min egen takt.

Jag är extremt punktlig . Jag kan inte stå ut med att vara sent eller vänta på att andra som inte värdesätter tid som jag gör. Efter min skilsmässa, jag väntar på någon.

14. Jag kan bli kär igen.

Plötsligt alternativen verkar oändliga. Jag kan flirta. Jag kan datum, och en dag, kanske till och med att jag befinner mig i en relation men jag kan inte föreställa mig att någonsin gifta sig igen.

15. Jag kallar läggdags.

Jag älskar att kunna krascha när barnen går till sängs. Jag vill inte missa hans upplysta mobilen bredvid mig på natten.

16. Jag kan slappna av.

Att vara lös är bara mindre stressande.

17. Jag kan ha mina egna åsikter.

Jag missar inte argumenten. Mitt liv är så mycket mer lugn nu.

18. Jag kan skriva, måla, och drömma stort.

Jag är fri att utöva mina intressen igen. Jag tror på mig själv.

19. Jag behöver inte göra ursäkter för någon annan.

Vi är inte längre ett team. Men jag försöker att inte säga något negativt om mina barns far, att jag inte längre måste försvara honom eller hans handlingar.

20. Jag får köra.

Inga fler vita knogar och be i passagerarsätet, jag är i förarsätet nu.

21. Kan jag göra min egen framtid.

Jag ångrar inte mitt äktenskap eller de val jag gjort; efter alla, som vi tagit fram tre otroligt lite folk. Våra barn är min värld, och jag ser fram emot många underbara år framöver.

För alldeles för länge, jag äventyras. I slutändan förlorade jag mig själv i mitt äktenskap. Men efter skilsmässan, jag är fri, och jag bär armband ifall jag någonsin glömma det igen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar