16 Sätt Mode Är kvar I 80-talet

Jag tittar på min snart 10-åriga promenad genom hennes favorit butik, Rättvisa, som om det är magiskt. Håll denna klaustrofobiska rymden har på 12 år och yngre publiken är ännu värre än Den Begränsade och Gap hade på mig vid hennes ålder. Jag är ganska säker på att det måste finnas någon form av tween drog sammanvävda i alla glittriga och pråliga kläder att hänga oförglömligt på rack.

Min flicka går om sitt sök så om du letar efter den perfekta balklänning, vilket gör mig att inse hur skruvas jag är då det speciella ögonblicket kommer att förverkligas. Hon sträcker ut handen för att röra kläder, luta sitt huvud, som hon anser att möjligheten till mig faktiskt att godkänna valet. Hennes ansikte lyser upp när hon spioner ett måste att ha T-shirt medan jag hänga tillbaka och försöker att inte förlora mitt sinne. Vår shopping regel är att jag får sista veto, och jag använder det frikostigt. Så jag ber till Gud att denna resa kommer att ta slut utan att jag förlorar mitt sinne, jag börjar märka några bekanta saker om varor.

1. Macrame har tyvärr uppstått , vilket innebär att ytterligare en generation kommer att få sina kläder fångats på dörrhandtag som de går genom dem.

2. Neon är här för att stanna gör Wham! sätt relevant igen. Jag har saknat dig, George Michael, men låt oss försöka att inte fastna i att hela parken situation igen.

3. Spik färger är fet och ljusa.

4. Avsmalnande byxor är på modet men bara en 10-åring kan dra dem bort eftersom de inte har några höfter.

5. Blommönster är fortfarande lika tacky som de var när Lisa Turtle bar dem på Räddad av gonggongen .

6. Smiley faces och fred tecken är alltid sv vogue.

7. Jean jackor fortsätter att vara go-to ytterkläder alternativ— Henrik Schyffert så skulle godkänna.

8. Capezios har ersatts med ett mycket liknande stil, komplett med rundad tå och nästan platt botten med kvartalet-tums klack.

9. Sweatshirts fortfarande hänga utanför axeln bevisar Flashdance var före sin tid. Jag behöver bara höra "Vilken Känsla" skrälla över sound system, och jag kommer bli hel igen.

10. Uppstoppade djur och dagböcker finns kvar i hjärtat av tweens.

11. Bandet Gum är fortfarande en sak gör mig nostalgisk för alla de gånger jag fångade den i min mun bår.

12. Initialer är fortfarande överallt. Se initialer på saker som gör min dotters hjärta glad och min plånbok öppna.

13. Cuffed jeans är levande och väl—tyvärr. De borde ha förblivit begravt.

14. Jeansshorts är fortfarande alldeles för kort i ögonen på mamma, men perfekt i ögonen på dottern.

15. Slitna jeans är höjden av couture och jag befinner mig att ifrågasätta varför jag som betalar mer för något mindre.

16. Frans är tillbaka med besked ; det enda sättet det kunde vara värre vore om mulle var för.

Och precis som när min egen mamma tog mig shopping, jag väntar på den dramatiska suckar och argument som är säker på att hända. Men vad min 9-gå-på-19-åriga dotter inser inte är så mycket till sin fasa, hon är precis som mig: en av 80-talet flicka på hjärtat. Jag bara be axelvaddar stanna permanent i det förflutna.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar