16 Saker som Folk inte Inser att Du Gör Eftersom Du är Känslomässigt 'Stel'

Vad är "känslomässigt domningar?"

Mäktiga bidragsgivare Elizabeth Duff berättade hur hon definierar det i hennes verk, " När Depression Gör Mig Stel, Inte Ledsen "

Ett symptom jag önskar att fler förstod man känner sig stel. En känsla av tomheten — det som en tråkig, stel klump — ofta definierar mig när jag är riktigt nere. Det är en skit, zombie tillstånd av grå planhet. Livet passerar och du kommer inte bry sig om att vifta på det eftersom att du inte riktigt bryr sig. I själva verket, du bara inte riktigt känna något.

Hon är inte den enda som har känt så, så vi frågade vår Mäktiga gemenskapen att dela med sig av något de gör för att de är känslomässigt "stel." Du kan läsa vad de delade nedan.

Om du kan relatera till en känsla stel, du är inte ensam. Oavsett om du kämpar med domningar från psykisk sjukdom symtom, effekter av trauma, sorg eller något annat, vi vill att du ska veta att vi ser dig.

Här är saker som folk inte inser att du gör eftersom du är känslomässigt "numb":

1. Du Isolera

"Jag isolerar mig bakom" introvert beteende när jag är verkligen gömmer sig. Jag är knappt ute i det offentliga. När jag gör det, det är oftast tvingas — shopping, evenemang eller ärenden. Jag gör mig själv gå ut för att göra dessa saker. Punkt A (arbete) till punkt B ( hem) är alla i f ocus på." — Janelle F.

2. Du "Överreagerar" eller inte Reagerar på Alla

"Jag är i" antingen eller " - läge... antingen är jag intryck eller att jag inte reagerar alls. Jag kan vara funktionell med ett leende, men inuti är jag helt stel." — Ashley W.

3. Har du Problem med att Höra och Bearbetning av Vad som Händer Runt omkring Dig

"När jag går stel, jag i princip stoppa hörsel och sluta behandla de flesta i världen omkring mig, som går i arbetsläge så att folk bara antar att jag är upptagen eller på dåligt humör." — Cathryn C.

4. Du Behöver inte Skratta Högt Längre

"Något som jag har märkt att jag har gjort nyligen är att inte reagera utåt, om, säger jag titta på en rolig YouTube-video, men jag kan fortfarande känna mig skratta internt. Det är som att min hjärna vet att det är roligt, men jag har inga yttre uttryck som helst." — Katie S.

5. Du Är Extra Glömsk

"Dag-till-dag ska jag vara extra glömsk, glömmer att meddelandet människor tillbaka, måste be folk att upprepa saker och ting och kan verka som att jag inte lyssnar när jag faktiskt bara inte. Jag blir extra klumpig också och tenderar att slå över saker eller gå in i saker. När jag är medveten att det händer och kan inte komma tillbaka till verkligheten, jag tenderar att byta till self-destruct-läget för att försöka få lite känsla tillbaka." — Harriet L.

6. Du "Zon"

"Jag zon ut till den punkt jag är bara det fysiskt, men mentalt någon annanstans och känslomässigt död. Jag kommer att bara sitta och inte interagera med människor eller min omgivning. Om jag går, jag kommer att hålla fast vid den personen och det är det enda sättet jag bor tillsammans med dem." — Korpen M.

7. Du Har Ingen Lust att Datum

"En annan för mig är dating. Vissa förstår inte hur jag kan gå så långa perioder att vara singel, utan att ens visa intresse för dating, men det var det sista på mitt sinne." — Amanda Z.

8. Du Sover En Hel Del

"Sova i mitten av dagen." — Emily S.

9. Du Plockar Slagsmål med att Känna Något

"Personligen, när jag går stel, jag försöker att plocka slagsmål med min fästman, för att få en reaktion av känslor, eftersom jag inte kan känna några känslor i mig själv och jag försöker trycka bort honom eftersom jag är obekväm med mig själv. Sedan, när striden är över och min paralyserat är nöjd, det är som om jag kommer tillbaka, med en fullständig upplevelse av känslor och börjar gråta för jag känner mig så hemsk för ord som jag inte menar, trots att de inte kunnat förklara vad som hänt. Generellt verkar det som för en kort tid, förlorar jag mig själv helt och all kontroll över min mentala bearbetningen." — Hösten T.

10. Du Sätter dig Själv i "Riskfyllda Situationer

"Något som människor som inte inser att jag gör eftersom jag är känslomässigt förlamad är att placera mig själv i riskfyllda situationer. Jag är villig att komma till skada fysiskt och/eller känslomässigt så att jag känner något — något — andra än "intighet" att vara känslolös." — Louisa T.

11. Du Verkar "Robot"

"Jag säger precis vad jag tänker. Jag förvandlas till en robot jag har mycket lite empati och mitt kroppsspråk och röst är floppar. När jag är stel som, är jag oftast fastnar i mitt huvud sitter och stirrar och väntar på att komma tillbaka till mig själv." — Nicole S.

12. Du Upplever Mer Ångest och Panikattacker

"Med panikattacker i stället för att känna negativa känslor. Jag gillar inte att vara arg eller ledsen. Jag är stel att dessa negativa känslor på grund av trauma och PTSD. Jag bara får ångest i stället." — Liz T.

13. Du Distrahera Dig Ofta

"Jag börjar att distrahera mig själv genom att spela spel på min telefon, eller så städar jag. Jag gör vad jag kan för att jag blivit så obehagligt att jag inte kan sitta i ångest och obehag." — Dana B.

14. Du Har Problem Med Följande Sociala Signaler

"Jag avbryta. Jag behöver inte höra massor om vad som händer, jag har problem med följande sociala signaler och jag bara störa andra människor." — Kristy G.

15. Du Självmedicinera

"Jag låtsas att jag är glad och inte påverkas av situationen på alla, medan jag går stel mig fysiskt med ämnen." — Lauryn L.

16. Du Verkar "Känslolös"

"Jag är helt känslolös. Jag blir inte upphetsad, eller visa ansiktsuttryck." — Justin L.

Om du kämpar med känslan "numb" är du inte ensam. Vi är så tacksamma att du är här och i vårt samhälle.

Ursprungligen publicerad på Den Mäktiga

ADVERT

Lägg till din kommentar